ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο σύνθετος ρόλος του Ιμπαγάσα στην Ακαδημία του Ολυμπιακού

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-17 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-17 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τρία "δεκάρια" της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, οι Κηπουρός, Ξενιτίδης και Φυτόπουλος, μιλούν στο Olympiacos.org για την καθημερινότητα τους με τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Έπειτα από μια άκρως επιτυχημένη καριέρα στον Ολυμπιακό αλλά και σε ομάδες της La Liga, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Βιγιαρεάλ και η Μαγιόρκα, με συμμετοχές και στο UEFA Champions League, ο Αριέλ Ιμπαγάσα από την αγωνιστική περίοδο 2016-17 προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, έχοντας τον ρόλο του Γενικού Αρχηγού της Κ20.

Ο Αργεντινός διατηρεί και φέτος τον σημαντικό του ρόλο στην Ακαδημία και αυτές τις ημέρες ζει την πρώτη του προετοιμασία στο Πήλιο. Στο παρελθόν ως ποδοσφαιριστής έχει κάνει προετοιμασίες στην Αυστρία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία αλλά τώρα στο Πήλιο δεν είναι ποδοσφαιριστής και ζει τα πάντα σαν να είναι... πρωτάρης.

Ο σπουδαίος Αργεντίνος άσος, ο οποίος έλαμψε στα γήπεδα ως "δεκάρι" συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις της Κ-20, δουλεύει καθημερινά με τους ποδοσφαιριστές, τους δίνει συμβουλές και τους διορθώνει. "Είναι μια νέα εμπειρία για εμένα. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να έχουν αυτά τα προνόμια. Μου αρέσει αυτό που κάνω και έχω άριστη συνεργασία με τον κ. Βούζα και όλο το επιτελείο", σημειώνει ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Τι λένε όμως οι ποδοσφαιριστές για τον Αριέλ; Τρεις παίκτες της Κ-20 που παίζουν στην θέση του Ιμπαγάσα, μιλούν γι' αυτά που τους μαθαίνει και για την "πολυτέλεια" να έχουν έναν τόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστή και άνθρωπο δίπλα τους. Ο Κώστας Κηπουρός, ο Γιώργος Ξενιτίδης και ο Δημήτρης Φυτόπουλος μιλούν για τον "Κάνιο".

Ο Κώστας Κηπουρός είναι 12 χρόνια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και τα τελευταία χρόνια κατακτά συνεχώς το Πρωτάθλημα Super League K-20. είναι γεννημένος το 1998 και θυμάται τον Ιμπαγάσα σαν παίκτη του Ολυμπιακού αλλά και των ισπανικών ομάδων:

"Θυμάμαι τον Ιμπαγάσα στο Καραϊσκάκη. Πήγαινα να τον δω και ήταν το είδωλο μου. Δεν περίμενα πως θα φτάσει η ώρα να είναι δίπλα μου σε μια ομάδα. Τον ακούμε με σεβασμό και κάθε φράση του είναι οδηγός για εμάς. Είναι τιμή μας που είναι στην ομάδα μας. Μου κάνει εντύπωση που είναι τόσο απλός και προσιτός. Εκτός από μεγάλος παίκτης είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Μου δίνει συμβουλές και έχω την ευκαιρία να τον ρωτάω πολλά για την θέση".

Ο Γιώργος Ξενιτίδης είναι φέτος 2η χρονιά στην Κ-20 και μαζί με τον Γιώργο Αγιώτη είναι οι μοναδικοί στην Ελλάδα που έχουν κατακτήσει και τα 3 Πρωταθλήματα Super League Υποδομών (Κ-20, Κ-17, Κ-15). Είναι γεννημένος το 1999 και είναι στον Ολυμπιακό από το 2013.

"Δεν πίστευα όταν τον έβλεπα στην τηλεόραση πως θα είμαι στην ίδια ομάδα μαζί του. Είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχω δει και όταν μου δίνει συμβουλές τις... ρουφάω. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Όταν βλέπει ότι κάνω κάτι λάθος με πιάνει μετά από την προπόνηση και τον αγώνα και μου μιλάει. Μου δίνει να καταλάβω τι πρέπει να βελτιώσω. Μου λέει συνεχώς ότι πρέπει να σκέφτομαι γρήγορα και να κοιτάω πάντα πίσω πριν πάρω την μπάλα", υπογραμμίζει ο Γιώργος Ξενιτίδης.

Ο Δημήτρης Φυτόπουλος είναι ο πιο μικρός της... παρέας αφού είναι γεννημένος το 2000. Πριν από λίγους μήνες κατέκτησε το Πρωτάθλημα Super League K-17 στην Τρίπολη και φέτος είναι μέλος της Κ-20. Έχει μεγάλη αδυναμία στον Ιμπαγάσα και μιλάει γι' αυτόν:

"Τον θυμάμαι, όπως είπαν και τα παιδιά να κάνει σπουδαία πράγματα μέσα στο γήπεδο. Τον θυμάμαι και πέρσι που πήραμε το Πρωτάθλημα Κ-17 και ήρθε μετά από τον αγώνα να με συγχαρεί. Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Φέτος έχουμε την τύχη να δουλεύουμε και μαζί του. Μου έχει πει να παίζω γρήγορα και να σιγουρεύω τις πάσες γιατί μου λέει ότι καλός παίκτης είναι αυτός που δεν κάνει λάθος".

Πηγή: Olympiacos.org

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ