ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Περέιρα στην Ευρώπη

Ο Περέιρα στην Ευρώπη
INTIME SPORTS

Απέναντι στην Ντνίπρο, ο Περέιρα θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη σαν τεχνικός του Ολυμπιακού. Η προϋπηρεσία του Πορτογάλου προπονητή στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο Βίτορ Περέιρα ανέλαβε τις τύχες του Ολυμπιακού στις 7 Ιανουαρίου του 2015, αντικαθιστώντας στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών τον Μίτσελ.

Μέχρι σήμερα ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος, με απολογισμό 7 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ τα συνολικά τέρματα είναι 18-2 υπέρ των "ερυθρολεύκων". Στο μοναδικό ματς Κυπέλλου μέχρι στιγμής επί ημερών Περέιρα, ο Ολυμπιακός έχει το 1-1 του Φαλήρου κόντρα στην ΑΕΚ.

Την Πέμπτη (19/2, 20:00) οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν στο Κίεβο την Ντνίπρο, στην πρώτη μάχη των δύο ομάδων για την φάση των "32" του Europa League. Αυτό θα είναι και το ντεμπούτο του Περέιρα στην Ευρώπη ως τεχνικός του Ολυμπιακού αλλά φυσικά όχι και το πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής σε διοργανώσεις της UEFA, καθώς έχει προϋπηρεσία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα το διάστημα που θήτευσε στην Πόρτο.

Σε 14 ματς με τους "Δράκους" σε επίπεδο Champions League, ο Περέιρα έχει ρεκόρ 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Την σεζόν 2011-12, ο 47χρονος σήμερα τεχνικός αποκλείστηκε με την Πόρτο από την φάση των ομίλων με 8 βαθμούς και ρεκόρ 2-2-2 (7-7 τα γκολ). Από το 7ο γκρουπ είχαν προκριθεί οι ΑΠΟΕΛ και Ζενίτ, έχοντας από 9 βαθμούς.

Η Πόρτο πήρε το εισιτήριο για τους "32" του Europa League, όπου γνώρισε δύο ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια με την Μάντσεστερ Σίτι (1-2 και 4-0) και έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Την επόμενη χρονιά (2012-13) κληρώθηκε στον 1ο όμιλο μαζί με τις Παρί Σεν Ζερμέν, Ντινάμο Κιέβου και Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα (10-4 τα γκολ, +6), η Πόρτο προκρίθηκε ως δεύτερη με 13 βαθμούς πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν (15 β.), ωστόσο η πορεία της σταμάτησε στους "16", καθώς το εμπόδιο της Μάλαγα αποδείχθηκε αξεπέραστο (2-1 για τους Ισπανούς το συνολικό σκορ).

Ο Βίτορ Περέιρα ήταν προπονητής της Πόρτο στον τελικό του UEFA Super Cup το 2011 με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, όπου οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν με σκορ 2-0 και πήραν το τρόπαιο.

Αήττητος σε 4 ματς κόντρα σε Ουκρανούς

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2011, η Πόρτο υποδέχθηκε στο "Estádio do Dragão" την Σαχτάρ Ντόνετσκ και νίκησε με σκορ 2-0. Στις 23 Νοεμβρίου του ίδιου έτους οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην Ουκρανία, όπου οι "Δράκοι" επικράτησαν εκ νέου με 2-0 στο "Donbass Arena".

Ο Περέιρα ως κόουτς της Πόρτο συνάντησε ξανά ομάδα από την Ουκρανία στις 24 Οκτωβρίου του 2012, με τους "Δράκους" να πετυχαίνουν τρία τέρματα και να δέχονται δύο απέναντι στην Ντινάμο Κιέβου, για το τελικό 3-2 υπέρ τους.

Οι δύο σύλλογοι συγκρούστηκαν ξανά λίγες μέρες αργότερα στο "NSK Olimpiyskyi", με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες τους στις 6 Νοεμβρίου του 2012.

Τέσσερα ματς, με 3 νίκες,1 ισοπαλία και γκολ 7-2, μετράει ο Βίτορ Περέιρα ως προπονητής κόντρα σε συλλόγους από την Ουκρανία, την στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός ετοιμάζεται να επισκεφθεί ξανά το "NSK Olimpiyskyi", αυτή τη φορά για να καθοδηγήσει τον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Ντνίπρο για την φάση των "32" του Europa League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ