ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Πάντος για τα Summer Camps

Ο Πάντος για τα Summer Camps
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τάσος Πάντος σε δηλώσεις του στο Κανάλι 1 μίλησε για τα Summer Camps που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός και όσα προσφέρουν στα παιδιά που ακολουθούν το άθλημα του ποδοσφαίρου. (video)

Ο Τάσος Πάντος, προπονητής της ομάδας Κ-12 του Ολυμπιακού φιλοξενήθηκε την Τετάρτη (1/6) στο Κανάλι 1 και μίλησε για το summer camp που θα διοργανώσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τάσου Πάντου:

Τάσο η μετάβασή σου από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής στην προπονητική ήταν εύκολη;

-Όχι, για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν καθόλου εύκολη γιατί το πρώτο που πρέπει να κάνεις ως προπονητής και να ασχοληθείς ουσιαστικά με αυτό το επάγγελμα είναι να «τελειώσεις» τον ποδοσφαιριστή μέσα σου. Ειδικότερα όταν έχεις να κάνεις με παιδιά πρέπει να παρακολουθήσεις μία σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων τα οποία χρειάζεται να εφαρμόσεις με ευλάβεια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με παιδιά, με την ευαίσθητη αυτή ηλικία. Επιβάλλεται να είσαι πολύ προσεκτικός και να «φτάσεις», μέσα σε εισαγωγικά, στην ηλικία τους ώστε να προσεγγίσεις τον τρόπο που σκέφτονται.

Μόνο έτσι μπορείς να βοηθήσεις πραγματικά ένα παιδί να κατανοήσει το άθλημα. Δεν ήταν εύκολη, λοιπόν, αυτή η μετάβαση αλλά είναι κάτι που το αγαπάω και έχω δώσει όλη τη ψυχή μου και την καρδιά μου ώστε να πετύχω και σε αυτό.

Ως προπονητής, πλέον, της ακαδημίας του Ολυμπιακού ασχολείσαι ενεργά και με το θεσμό των καλοκαιρινών κάμπς. Γιατί περί θεσμού πρόκειται.

-Πράγματι. Είναι η 16η χρονιά που γίνεται το καλοκαιρινό καμπ της ομάδας. Εφέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου. Έχουν αποκλειστικά ως αντικείμενο το ποδόσφαιρο και θα γίνει στις προπονητικές μας εγκαταστάσεις του Ρέντη όπου καθημερινά προπονούνται τα αγωνιστικά τμήματα του Ολυμπιακού και φυσικά η μεγάλη ομάδα.

Όπως είπες είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος. Μπορούν παιδιά, όχι μόνο από το λεκανοπέδιο και την Ελλάδα, αλλά και από άλλες μέρη του πλανήτη που δηλώνουν συμμετοχή, ανεξαρτήτως ποιας ομάδας υποστηρίζουν και ηλικίας, να λαμβάνουν μέρος στο καμπ, με πολλές παροχές.

Επιγραμματικά να αναφέρω τα εργομετρικά, τα σεμινάρια διατροφής και ψυχολογίας, ξεναγήσεις στο προπονητικό κέντρο και στους χώρους της μεγάλης ομάδας. Το κυρίαρχο και πρώτο μέλημά μας είναι να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να διασκεδάσουν μαθαίνοντας.

Να διασκεδάσουν παίζοντας ποδόσφαιρο και εάν είναι δυνατόν να πάρουν και κάποιες γνώσεις τεχνικής που διδάσκουμε εμείς ως Ακαδημία του Ολυμπιακού.

Προτεραιότητα δηλαδή το παιχνίδι και η διασκέδαση; Πέρσι εάν δεν κάνουμε λάθος είχε συμμετάσχει και ο γιος σου.

-Σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά πρέπει να αγαπήσουν πρώτα απ’ όλα το ποδόσφαιρο ως διασκέδαση. Αρχικά έρχονται κοντά στο άθλημα και κατ’ επέκταση θα αποκομίσουν και κάποιες εμπειρίες που θα τους είναι χρήσιμες στη συνέχεια, στην εξέλιξή τους. Ναι, πέρσι είχε λάβει μέρος και ο γιος μου. Του άρεσε πολύ.

Το μόνο που σκέφτεται αυτές τις ημέρες είναι πότε θα ξεκινήσει το εφετινό καμπ. Είναι μεγάλη υπόθεση για τα παιδιά να δουλέψουν σε αυτές τις συνθήκες που προσφέρει ο Ολυμπιακός. Θα είναι χωρισμένα σε τμήματα και θα ακολουθούν ένα ενιαίο πρόγραμμα όπως μία κανονική ομάδα. Τους δίνεται η δυνατότητα να δουν πως λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες.

Εάν δεν κάνουμε λάθος, υπάρχουν παιδιά στις αγωνιστικές ομάδες και στις σχολές του Ολυμπιακού που έχουν ξεκινήσει από τα καμπς.

-Ναι, έτσι είναι. Αυτή είναι ακόμη μία παράμετρος της διοργάνωσης των καμπς. Να δούμε και να αξιολογήσουμε νέους παίκτες, καινούργια ταλέντα. Εάν κάποιος μικρός ξεχωρίσει υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στα αγωνιστικά τμήματα. Θέλω να προσθέσω πως ο Ολυμπιακός διαθέτει αυτή τη στιγμή 44 σχολές σε όλη την Ελλάδας και τις ΗΠΑ και Κύπρο. 37 στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο και 2 στις ΗΠΑ.

Το δίκτυο σχολών του συλλόγου είναι τεράστιο και ευελπιστούμε να γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Όπως γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του Ολυμπιακού έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα. Είναι μία παγκόσμια ομάδα. Επίσης, υπάρχει άριστη συνεργασία της Ακαδημίας με τις Σχολές που μας δίνει τη δυνατότητα να βρίσκουμε νέα ταλέντα.

Τα αξιολογούμε και δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για την προπόνηση και την εξέλιξή τους. Πολλά από αυτά τα παιδιά είναι πλέον εδώ στο Ρέντη με φιλοδοξία και δική μας να παίξουν στην πρώτη ομάδα.

Μεγάλο αβαντάζ για τη δουλειά σας το προπονητικό κέντρο που κατασκεύασε ο Σωκράτης Κόκκαλης και επεκτείνει και εκσυγχρονίζει, συνεχώς, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

-Έτσι, είναι. Πέρασα από το Ρέντη ως ποδοσφαιριστής και πλέον βρίσκομαι εδώ ως προπονητής. Αποτελεί το αρτιότερο ποδοσφαιρικό προπονητικό κέντρο στην Ελλάδα και έχει περάσει, πλέον, σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι συνθήκες δουλειάς είναι άψογες. Έχουμε τα πάντα στη διάθεσή μας ώστε να μπορέσουμε να μεταδώσουμε, ως προπονητές, τις γνώσεις μας στα παιδιά, τα οποία δείχνουν να το χαίρονται.

Όσοι μικροί έρθουν για πρώτη φορά εφέτος στα καμπς θα έχουν μία συναρπαστική εμπειρία εκεί όπου προπονούνται οι άσοι της μεγάλης ομάδας. Πράγματι το Ρέντη συνεχώς βελτιώνεται, εκσυγχρονίζεται και είναι από τα καλύτερα κέντρα της Ευρώπης.

Πληροφορίες για το Summer Camp (27/6-1/7) της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Από Δευτέρα έως και Παρασκευή (10:00-17:00)

Τηλέφωνο: 210-3418000(10:00-17:00)

Fax: 210-3418002

Email: [email protected]

Facebook:Olympiacos FC Soccer Schools

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ