ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο γρήγορος και οικονομικός Ανσαριφάρντ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χάσι τον είχε θέσει στο περιθώριο, ο Λεμονής τον ενεργοποίησε ξανά. Σε κάθε περίπτωση, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι για την ώρα ο πλέον γρήγορος και πιο οικονομικός εκτελεστής του πρωταθλήματος.

Δεν χωρούσε στα πλάνα του Μπέσνικ Χάσι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ακόμη και στο ματς με την ΑΕΛ στο Φάληρο είχε γράψει συμμετοχή ως βασικός περισσότερο από συγκυριακούς λόγους.

Ο Ιρανός επιθετικός είχε σκοράρει μοιράζοντας και μια ασίστ στο 90λεπτο απέναντι στους "βυσσινί", μια εβδομάδα μετά είχε μπει ως αλλαγή για 26 λεπτά στο Περιστέρι με αντίπαλο τη Λαμία. Τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου είχε την ευκαιρία να πάει δανεικός στην Κάραμπαγκ -παρέα με τον Ελιουνούσι- αλλά δεν το τόλμησε.

Ο Ολυμπιακός του Χάσι είχε αποφασίσει να πορευτεί με τριάδα τους Εμενίκε, Τζούρτζεβιτς και Μπεν στην επίθεση, επομένως ο χρόνος που έμενε για τον Ανσαριφάρντ θα ήταν από ελάχιστος έως καθόλου. Με τον διεθνή φορ να έχει μπροστά του την πρόκληση του Μουντιάλ 2018 με την εθνική του Ιράν.

Ρίσκαρε ο Ανσαριφάρντ, ίσως ακόμη και να είχε... μυριστεί τη δουλειά με τον Μπέσνικ Χάσι και έτσι αποφάσισε να μείνει στη βάση του. Με την άφιξη του Τάκη Λεμονή κατέστη ξεκάθαρο ότι οι παραγκωνισμένοι θα είχαν σταδιακά την ευκαιρία τους. Έτσι έγινε και με τον 27χρονο επιθετικό.

Αφού έπαιξε 90 λεπτά και πέτυχε δύο τέρματα για λογαριασμό του Ιράν απέναντι στο Τόγκο, ο Ανσαριφάρντ πήρε το χρίσμα του βασικού φορ στη Νέα Σμύρνη. Σκόραρε δις απέναντι στην πρώην ομάδα του και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί πολλά πολλά.

Μπορεί το δείγμα να μην είναι και το πιο αξιόπιστο, αλλά τα νούμερα είναι ξεκάθαρα: ο Ανσαριφάρντ είναι αυτή τη στιγμή όχι ο καλύτερος αλλά ο πιο γρήγορος και οικονομικός φορ του πρωταθλήματος.

Ο Ιρανός φορ σε τρεις συμμετοχές μετράει ισάριθμα γκολ αλλά και μια ασίστ. Έχει χρειαστεί μόλις έξι προσπάθειες (πέντε σουτ και μια κεφαλιά) για να πετύχει τα γκολ, έχοντας ποσοστό ευστοχίας 50% (ένα γκολ κάθε δύο τελικές)!

Ο Ανσαριφάρντ έχει αγωνιστεί συνολικά 198 λεπτά στη Super League, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρει κάθε 66 λεπτά. Περισσότερα τέρματα αλλά με κατώτερους μέσους όρους έχουν οι Πρίγιοβιτς (5) και Φορτούνης (4), ενώ στα τρία γκολ μαζί με τον Ιρανό είναι ο Χριστοδουλόπουλος.

Ο γρήγορος και οικονομικός Ανσαριφάρντ

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Τρικ" με τον Οφόε σε θέση – έκπληξη!
Λεμονής: "Όλοι περιμένουμε πώς και πώς το ματς με την Μπαρτσελόνα"
Φορτούνης: "Κίνητρο να παίζεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα"
Με 20 παίκτες στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ