ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο δίδυμος αδερφός του... Φιγκέιρας

Ο δίδυμος αδερφός του... Φιγκέιρας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από εκεί που ήταν το "μαύρο πρόβατο" και είχε φτάσει στο σημείο ένα ολόκληρο Καραϊσκάκη να τον γιουχάρει, ο Φιγκέιρας κατάφερε με την έλευση του Μπέντο να γίνει βασικός και αναντικατάστατος.

Όταν ο Ντιόγο Φιγκέιρας ήρθε στη χώρα μας τον Μάιο για να υπογράψει το τριετές συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα είχε κάνει αρκετές φορές τη διαδρομή παράδεισος – κόλαση και κόλαση – παράδεισος! Από την καλοκαιρινή προετοιμασία σαν να μην πήγαινε κάτι καλά.

Λίγο οι μυικοί τραυματισμοί του, λίγο τα νεύρα που έβγαζε σε φιλικά, λίγο οι κατώτερες του μετρίου εμφανίσεις του, είχαν ως αποτέλεσμα ο κόσμος να μην τον πάρει και με τόσο καλό μάτι.

Ο Πορτογάλος μπακ τα «άκουσε» για τα καλά μετά τον αποκλεισμό από την Χάποελ Μπερ Σέβα. Δεν είναι μυστικό ότι η μέχρι εκείνη τη στιγμή εικόνα του είχε προβληματίσει έντονα και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Είχε ακουστεί ότι δεν θα προκαλούσε σε κανέναν έκπληξη αν έφευγε ακόμα και… δανεικός!

Τραβηγμένο βέβαια λίγο το σενάριο, αλλά είχε ακουστεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Όταν έπιασε όμως λιμάνι ο Πάουλο Μπέντο, είχε τονίσει στη διοίκηση ότι ο Φιγκέιρας δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που είδαμε στα ματς με τους πρωταθλητές Ισραήλ.

Επέμεινε λοιπόν ότι θα έπρεπε να δοθεί κι άλλη ευκαιρία στον Πορτογάλο μπακ. Σε κοτζάμ Σεβίλλη έπαιξε. Δεν μπορεί να είναι κάποιος παίκτης της σειράς. Ο Φιγκέιρας που ένιωθε μετά την Χάποελ την αμφισβήτηση του κόσμου προς το πρόσωπό του, πάλεψε πολύ με τον εαυτό του.

Καταλάβαινε ότι για να γύριζε το… χαρτί θα έπρεπε να δώσει το 110% των δυνατοτήτων του. Εν μέρει τα κατάφερε. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι και στο Ρέντη δεν εκτιμούν ότι αν ο Ελαμπντελαουί ήταν απολύτως υγιής, ο Φιγκέιρας θα του "έτρωγε" τη θέση στην ενδεκάδα.

Όμως, ως αντι-Ομάρ μια χαρά τα πηγαίνει τον τελευταίο καιρό. Τουλάχιστον δεν αποδεικνύεται η "μαύρη τρύπα" του Ολυμπιακού, όπως ήταν για παράδειγμα στα παιχνίδια με την Χάποελ, αλλά και στα φιλικά που είχαν προηγηθεί.

Κάποιοι χαριτολογώντας μέσα στην ομάδα έλεγαν ότι "τώρα παίζει ο… δίδυμος αδερφός του Φιγκέιρας". Όπως και να ‘χει, αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι καλό είναι όταν έρχονται ξένοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, να υπάρχει ένα χρονικό διάστημα για να προσαρμοστούν. Επαναλαμβάνουμε, ο Φιγκέιρας δεν είναι Ελαμπντελαουί, αλλά δεν είναι και ο… Φιγκέιρας που βλέπαμε με την Χάποελ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μια ματιά να ρίξουμε στους αριθμούς του Φιγκέιρας, τότε θα δούμε ότι επί της ουσίας δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι. Το μοναδικό που έχασε ήταν στη ρεβάνς με την Αρούκα και αυτό ήταν αναγκαστικό λόγω των καρτών που είχε συμπληρώσει από το ματς της Πορτογαλίας στις 18 Αυγούστου.

Είναι ο παίκτης που κυνηγάει τον Μιλιβόγεβιτς σε χρόνο συμμετοχής. Μόνο στον επαναληπτικό με την Αρούκα δεν χρησιμοποιήθηκε. Σε όλα τα υπόλοιπα έχει "γράψει" 90λεπτα! Δηλαδή με Βέροια (6-1), Ηρακλή (2-1), Λάρισα (0-1), ΑΕΚ (3-0) και Πανιώνιο (2-0). Και φυσικά με Γιουνγκ Μπόις (1-0) και ΑΠΟΕΛ (0-1).

Μάλιστα, δεν προβλέπεται κιόλας να χάσει και παιχνίδι! Και με την Αστάνα, και με τον ΠΑΟΚ πάει πάλι για βασικός. Και για βασικός θα πηγαίνει όσο ο Ελαμπντελαουί δεν μπαίνει σιγά-σιγά σε μία διαδικασία να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό.

Ο Νορβηγός κάνει κανονικά προπονήσεις, όμως, ακόμα δεν είναι σε θέση να παίξει. Όπως είπε και ο Μπέντο, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.

Θα πρέπει να βρεθεί στο 100% για να αρχίσει να παίρνει παιχνίδια. Ίσως να κάνει ντεμπούτο για μερικά την παραπάνω Τετάρτη (26/10) στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά στο Φάληρο.

Προς το παρόν ο Φιγκέιρας μοιάζει βασικός και αναντικατάστατος και η αλήθεια είναι ότι αν και "παίζει μπάλα" μόνος του στο δεξί άκρο της άμυνας, δικαιούται με βάση τις τελευταίες του εμφανίσεις να έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ