ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντοσεβί: "Υποχρέωση η νίκη σε όλα τα ματς"

Ντοσεβί: "Υποχρέωση η νίκη σε όλα τα ματς"
INTIME SPORTS

Για την αναμέτρηση με την Κέρκυρα, την έως τώρα παρουσία του στον Ολυμπιακό και τους στόχους του για το μέλλον, μίλησε ο Ματιέ Ντοσεβί στην NOVA. Οι δηλώσεις του Λευτέρη Χουτεσιώτη.

Διαβάστε μέρος των δηλώσεων του Γαλλοαφρικανού κυνηγού στην κάμερα της NOVA:

-Αισθάνεσαι πως έχεις προσαρμοστεί απόλυτα στο νέο σου περιβάλλον στον Ολυμπιακό;

"Θεωρώ πως ναι. Η προσαρμογή μου στον Ολυμπιακό έχει κυλήσει φυσιολογικά και σταδιακά. Είχαμε ένα καλό ξεκίνημα στην προετοιμασία και στο πρωτάθλημα, στη συνέχεια, όμως, υπήρξε ένα απρόοπτο με τον τραυματισμό μου, που μου έκοψε την φόρα και με κράτησε λίγο πίσω. Όμως, πλέον έχω επανέλθει και σταδιακά ανεβάζω ξανά τον ρυθμό μου. Αισθάνομαι πολύ καλά στον Ολυμπιακό και νομίζω πως διαρκώς προοδεύω".

-Θα ήθελες μέσω των εμφανίσεων στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο να κερδίσεις μία θέση στη λίστα για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας;

"Φυσικά, έχω πάντα στο μυαλό μου τη δυνατότητα και την πιθανότητα να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν ένας βασικός λόγος που ήρθα στον Ολυμπιακό, άλλωστε. Φυσικά, ο προπονητής είναι πάντα εκείνος που αποφασίζει για το ποιους παίκτες επιλέγει τόσο στην αποστολή, όσο και στη λίστα που δηλώνει στην ΟΥΕΦΑ. Είχα στενοχωρηθεί λίγο όταν είδα ότι δεν ήμουν στις επιλογές, όμως πάντα παλεύω για την επανένταξή μου στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη φάση".

-Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Ολυμπιακού είναι με αντίπαλο την Κέρκυρα. Τι εικόνα έχεις και φαντάζομαι θα συμφωνείς ότι η νίκη είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό.

"Πάντα όλες οι ομάδες που παίζουν με τον Ολυμπιακό, ειδικά όταν παίζουν στην έδρα τους, παίζουν πολύ πιο δυνατά και πολύ πιο επιθετικά και θέλουν μονίμως να κερδίζουν τον Ολυμπιακό. Η Κέρκυρα είναι μία καλή ομάδα, την έχουμε δει και γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται. Όμως, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και στην προκειμένη περίπτωση, να πάμε στην έδρα της Κέρκυρας και να κερδίσουμε. Είναι υποχρέωση της ομάδας μας να φεύγει νικήτρια από το γήπεδο".

Χουτεσιώτης: "Αγωνίζομαι καθημερινά για να παίξω στην πρώτη ομάδα"

Στην κάμερα της Nova μίλησε και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι κάνει σταδιακά ανοδικά βήματα. Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, γιατί πάντα υπάρχουν επιλογές και για τον προπονητή και γιατί βγαίνουν παιδιά από την Ακαδημία, που ακολουθούν το δρόμο της πρώτης ομάδας, ο οποίος έχει πολλές απαιτήσεις και είναι δύσκολος. Πάντα χαιρόμαστε όταν η ομάδα Νέων κάνει επιτυχίες".

Σχετικά με τις δυνατότητες της ομάδας:

"Πολλά θετικά αποτελέσματα φέτος και έχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια πως οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού μπορούν να κάνουν βήματα προς τα εμπρός. Νομίζω πως τα παιδιά μπορούν να φτάσουν πολύ μακριά. Τους έχω παρακολουθήσει, είναι πολύ καλή και δεμένη ομάδα, έχουν καλό σύνολο και μπορούν να προχωρήσουν".

Για την ευκαιρία να δουλεύει στην προπόνηση με Ρομπέρτο, Μέγιερι, Ράντο:

"Είναι μία σπουδαία εμπειρία. Κάθε παιδί ξεχωριστά έχει να μου προσφέρει και κάτι. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να κερδίζω εμπειρίες. Δουλεύουμε καθημερινά πολύ σκληρά και κερδίζουμε πράγματα. Προσπαθώ να βελτιωθώ, νομίζω πως είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο".

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες:

"Γεννήθηκα στον Ολυμπιακό, είμαι τόσα χρόνια εδώ και θέλω να συνεχίσω εδώ όσο περισσότερο μπορώ. Κάνω τα αδύνατα δυνατά για να είμαι σε αυτή την ομάδα".

Για τη διαδικασία επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ:

"Ο Ολυμπιακός είναι πάντα έτοιμος για όλες τις διοργανώσεις, για όλες τις απαιτήσεις που μπορεί να προκύψουν. Η ομάδα είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει τον αντίπαλό της, όποιος κι αν είναι αυτός. Οπότε, είμαστε έτοιμοι, είμαστε δεμένοι, για να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο με την ίδια σοβαρότητα και με την ίδια δύναμη".

Για το αν αισθάνεται έτοιμος όταν θα κληθεί να παίξει στην πρώτη ομάδα:

"Προσπαθώ και αγωνίζομαι καθημερινά γι’ αυτό. Θα φανεί τη στιγμή που θα χρειαστεί, τώρα ό,τι και να πω είναι λίγο. Είναι δύσκολο, πάντως. Τα παιδιά που το κάνουν έχουν τεράστιες εμπειρίες και τεράστιες ικανότητες".

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα:

"Βλέπουμε όλες τις ομάδες με την ίδια εικόνα, δεν βλέπουμε κανέναν αντίπαλο με διαφορετική άποψη. Είναι ένας καλός αντίπαλος, παίζουμε στην έδρα τους, θα είναι ανταγωνιστικοί και θα πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς. Είναι στο χέρι μας, φυσικά".

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια και το αν ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του προγράμματος:

"Ο Ολυμπιακός πάντα είναι έτοιμος οποιεσδήποτε κι αν είναι οι απαιτήσεις. Έχει δείξει και στο παρελθόν ότι με δύσκολα προγράμματα και με δύσκολα παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα είναι πάντα δυναμικός στις απαιτήσεις του και ακόμα μία φορά θα αποδείξει ότι σε όλα τα παιχνίδια μπορεί να είναι το ίδιο δυνατός".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ