ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπέντο: "Στόπερ, η φυσική θέση του Ρέτσου"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάουλο Μπέντο εξήγησε πώς η ανάγκη είναι ο λόγος που χρησιμοποιεί τον Ρέτσο σε διαφορετικές θέσεις, ενώ τόνισε ότι τα περιθώρια εξέλιξης του 18χρονου στόπερ όσο και των Ανδρούτσου, Νικολάου, Μανθάτη είναι πολύ μεγάλα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της NOVA ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΑΕΛ (11/2, 19:30) και ρωτήθηκε για την τραγωδία της Θύρας 7, τους Ρέτσο, Νικολάου, Μανθάτη, Ανδρούτσο αλλά και το ευρωπαϊκό ματς με την Οσμάνλισπορ. Αναλυτικά:

Θα θέλαμε να μπας πείτε πώς ζήσατε την πολύ δύσκολη μέρα του Ολυμπιακού καθώς συμπληρώθηκαν 36 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7.

Από την πλευρά του συλλόγου προσπαθήσαμε να τιμήσουμε για ακόμη μια φορά τα θύματα αυτής της τραγωδίας, με συβολικό και πρακτικό τρόπο. Με το βίντεο που προβλήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα, με την κατάθεση λουλουδιών μπροστά από την Θύρα 7. Είναι μια στιγμή που πάντα πρέπει να θυμόμαστε, κάθε χρόνο, το τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Πώς μια στιγμή μεγάλης ευτυχίας, μεγάλης χαράς μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να μετατραπεί σε τραγωδία. Είναι μια πραγματικά δύσκολη και συγκινητική στιγμή. Από την πλευρά μας ως ομάδα, προσπαθήσαμε για το καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο για να μπορέσουμε να προσφέρουμε χαρά στους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για εκείνους να βλέπουν την ομάδα να προσφέρει χαρά στους φιλάθλους της.

Στον προημιτελικό με τον Ατρόμητο, χρησιμοποιήσατε τον Παναγιώτη Ρέτσο σε ρόλο αμυντικού μέσου, θέση στην οποία είχε αγωνιστεί στο πρώτο φιλικό του καλοκαιριού με την Χορν. Τον έχετε δει τόσο στο αριστερό, όσο και στο δεξί άκρο της άμυνας, όσο και στο κέντρο της άμυνας. Με την εμπειρία σας που πιστεύετε ότι μπορεί να αποδώσει αποτελεσματικότερα;

Όλοι γνωρίζουμε πως η φυσική θέση του Ρέτσου είναι στο κέντρο της άμυνας. Αυτή είναι η θέση στην οποία έχει εκπαιδευτεί καλύτερα. Όπως είπατε και εσείς, για διάφορους λόγους έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες θέσεις. Σε όλες αυτές τις θέσεις έχει αποδώσει πάρα πολύ καλά. Είναι ένας επαγγελματίας παίκτης. Κάνει ότι του ζητηθεί. Έχει ικανότητα και επίσης είναι πάρα πολύ έξυπνος. Μπορεί με μεγάλη ευκολία να κατανοήσει το παιχνίδι και το τι απαιτείται από αυτόν στην κάθε θέση και σε κάθε παιχνίδι. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοσή του σε όλες τις θέσεις. Είναι ένας παίκτης ο οποίος πάντα προσπαθεί να μαθαίνει, να βελτιώνεται γιατί είναι επαγγελματίας. Αυτός είναι ο λόγος που τα έχει καταφέρει τόσο καλά σε όλες τις θέσεις. Σίγουρα θα τον δούμε ξανά στη θέση που τον είδαμε χθες, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι κανονικά πρέπει να παίζει στο κέντρο της άμυνας. Όμως, επειδή δείχνει αυτήν την ικανότητα, λόγω των αναγκών της ομάδας μας είναι πιθανό να τον δούμε ξανά στη θέση του αμυντικού μέσου.

Ο Ρέτσος, ο Ανδρούτσος, ο Μανθάτης, ο Νικολάου. Αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα και οι ευκαιρίες που παίρνουν, μπορούν να γίνουν το καλύτερο παράδειγμα για τους χιλιάδες νεαρούς παίκτες που είναι στην Ακαδημία και τις Σχολές τυο Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Κύπρο;

Αν συνεχίζουν να παρουσιάζουν την ίδια συμπεριφορά, να δείχνουν την ίδια στάση και τον ίδιο χαρακτήρα όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα -που πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν γιατί είναι παιδιά έξυπνα, που ξέρουν να δουλεύουν, παιδιά που έχουν φτάσει έως εδώ γιατί είναι καλοί χαρακτήρες και ξέρουν να συμπεριφερόνται σωστά σε αυτό που κάνουν- τότε μπορούν και θα πρέπει να αποτελούν παραδείγματα για τους υπόλοιπους παίκτες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην διαδρομή, στην διαδικασία του σχηματισμού για να γίνουν κάποια στιγμή επαγγελματίες. Νομίζω πως αυτά τα παιδιά δεν έχουν μόνο ταλέντο, δεν έχουν προοδεύσει μόνο χάρη στην απόδοση τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά κυρίως γιατί είναι προσωπικότητες που ξέρουν να δουλεύουν, τους αρέσει να μαθαίνουν. Είναι παιδιά που δέχονται βοήθεια και συμβουλές για να μπορέσουν να εξελιχθούν. Αυτό είναι το κυριότερο συστατικό που πρέπει να έχει κάποιος παίκτης σε αυτή την ηλικία. Να μείνουν ταπεινοί, να μην χάσουν το μυαλό τους από αυτό που τους συμβαίνει. Να μην χάσουν την συγκέντρωση τους. Αυτά τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης και μπορούν να τα πάνε ακόμη καλύτερα.

Το Σάββατο αντιμετωπίζετε την ΑΕΛ, τη μοναδική ομάδα από την οποία ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί στο πρωτάθλημα. Τούτο είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες σας προκειμένου να φθάσουν στη νίκη;

Να ξεκαθαρίσουμε πως η ομάδα δε χρειάζεται έξτρα κίνητρο σε κάποιο παιχνίδι. Πάντα υπάρχει το κίνητρο, γιατί είμαστε μία ομάδα η οποία πρέπει πάντα να κερδίζει. Αυτός είναι πάντα ο στόχος μας. Στο μυαλό μας δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη. Από ‘κει και πέρα, από τη στιγμή που παίζουμε με μία ομάδα η οποία μας έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο, χωρίς να θέλω να δώσω την αίσθηση για εκδίκηση γιατί δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο μυαλό μας επειδή δεν αρμόζει στο ποδόσφαιρο, σίγουρα δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μία ομάδα να μας στερήσει βαθμούς δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο. Θα πρέπει να αποκαταστήσουμε αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο κερδίζοντας αυτή τη φορά. Γιατί δε θα πρέπει να χάσουμε άλλους βαθμούς.

Στο μυαλό σας υπάρχει μόνο το ματς του Σαββάτου, αλλά ο κόσμος ήδη ασχολείται και με το παιχνίδι της Πέμπτης (16/2, 20:00) με την Οσμάνλισπορ. Μπορείτε να τους προϊδεάσετε σχετικά με τι μπορεί να περιμένουν την Πέμπτη; Γιατί μπορεί να μην είναι εμπορικό όνομα, αλλά με όσα πέτυχε στους ομίλους η Οσμάνλισπορ φαντάζει ως υψηλό εμπόδιο και ο αγώνας αναμένεται να έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Η γνώμη σας ποια είναι;

Πράγματι στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο το παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στην Λάρισα. Δεν έχω πολλά πράγματα να πω για το παιχνίδι της Πέμπτης. Θα έχουμε πολύ χρόνο μετά να προετοιμάσουμε το παιχνίδι αυτό, όπως και να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο ματς την Τετάρτη στη συνέντευξη Τύπου πριν την Οσμάνλισπορ. Δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για το παιχνίδι της Ευρώπης, τη στιγμή που μετά το ματς του Σαββάτου θα απομένουν μόλις 10 αγωνιστικές μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και θα πρέπει να μείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στομ στόχο μας, που είναι να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς για τον τίτλο. Είανι δύο πράγματα που πρέπει να ξεχωρίσουμε αυτή τη στιγμή. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι του πρωταθλήματος και μετά θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το άλλο.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ