ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίτσελ: "Δεν προσπαθήσαμε να μεταπείσουμε τον Ερίκ"

Μίτσελ: "Δεν προσπαθήσαμε να μεταπείσουμε τον Ερίκ"
INTIME SPORTS

Την απόφαση του Αμπιντάλ να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σχολίασε ο Μίτσελ σε ισπανικό ραδιόφωνο, εκφράζοντας την ελπίδα του να συνεχίσει ο Γάλλος στον Ολυμπιακό από άλλο πόστο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε εκτενή αναφορά στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό "Cadena Ser" (εδρεύει στη Βαρκελώνη) για την απόφαση του Ερίκ Αμπιντάλ να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 35 ετών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ:

Το Σαββατοκύριακο και οι τελευταίες ημέρες ήταν ιδιαίτερες για αρκετούς λόγους;

"Τις αντιμετωπίσαμε με αρκετή ηρεμία. Εδώ και περίπου δύο μήνες ξέραμε ότι ο Ερίκ σκέφτονταν να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο και να αποχωρήσει από την ενεργό δράση".

Προσπαθήσατε σε αυτό το διάστημα να του αλλάξετε άποψη ή θεωρήσατε ότι δεν ήταν εφικτό να γίνει αυτό, οπότε σεβαστήκατε και αποδεχθήκατε τους λόγους του για τη συγκεκριμένη απόφαση;

"Μας είχε αναφέρει την πιθανότητα να σταματήσει το ποδόσφαιρο πριν από ένα δίμηνο. Υποθέταμε ότι οι λόγοι του θα ήταν είτε οικογενειακοί, είτε προσωπικοί. Σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν εύκολο να του αλλάξουμε άποψη και δεν το προσπαθήσαμε".

Τι είναι αυτό που μάθατε από τον Αμπιντάλ, από την παρουσία του στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού όλους αυτούς τους μήνες;

"Δεν είναι μια απλή φυσιογνωμία, είναι ένας σύνθετος χαρακτήρας. Ήταν πολλά χρόνια μέσα στο ποδόσφαιρο, στην πρώτη... γραμμή, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν το είδε ποτέ μονάχα ως επάγγελμα το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν ένα χόμπι για τον ίδιο, αλλά κάτι που αντιμετώπιζε από την πρώτη ημέρα πολύ σοβαρά κι έκανε αισθητή την παρουσία του. Το έδειχνε διαρκώς.

Ακόμα και με τον τρόπο με το οποίο έρχονταν για την προπόνηση, τη διάθεση που είχε στους αγώνες, τον τρόπο με τον οποίο ζούσε για το ποδόσφαιρο. Ακόμα και τώρα το απολάμβανε κι έμοιαζε με μικρό παιδί! Ήταν φανταστικός".

Τι θα μπορούσε να φέρει στον Μίτσελ ο Αμπιντάλ αυτούς τους μήνες της συνύπαρξής σας;

"Αυτό που επαναλαμβάνουμε στους ποδοσφαιριστές είναι πως πρέπει να το διασκεδάζουν και να μην υποφέρουν κάνοντας αυτό το επάγγελμα. Αυτό που κάνουμε είναι για να διασκεδάζουμε κι εμείς και ο κόσμος. Ο Ερίκ το αντιλαμβάνονταν εξαιρετικά αυτό και έδινε το καλύτερο παράδειγμα σε όλους.

Ερχόταν πρώτος στην προπόνηση και ήταν πάντα σε υψηλότερο επίπεδο κατά τη διάρκειά της, αντιλαμβάνονταν πάντα την κατάσταση στην ομάδα. Διότι κάποιος άλλος που είχε αντιμετωπίσει μια ανάλογη κατάσταση θα μπορούσε να συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά.

Αυτός, όμως, δεν το έκανε ποτέ! Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα ήταν πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, όπως έκανε όταν ήταν νεαρός στη Μονακό, στη Λιόν και όπως την εποχή που αγωνίζονταν στην Μπαρτσελόνα και κατέκτησε πολλούς τίτλους".

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο είχε συμφωνήσει;

"Εμείς όταν προετοιμαζόμασταν για τα τελευταία ματς, μεταξύ των οποίων κι εκείνο για το Τσάμπιονς Λιγκ, σκεφτόμασταν πως τον έχουμε απολαύσει αρκετά κι εκείνος πως έχει διασκεδάσει παίζοντας και πάλι. Και πως ενώ για άλλους ένας χρόνος είναι αρκετός, για εκείνον δεν ήταν. Και νομίζαμε ότι είχε μείνει χρόνος, αλλά όχι...

Και στο ματς του Σαββάτου, όταν είδαμε ότι έμεινε ένα λεπτό για να τελειώσει το ματς, του είπαμε να αποχωρήσει για να πάρει το χειροκρότημα του κοινού, την ώρα που κατευθύνονταν για τον πάγκο καταλάβαμε ότι δεν του έχει μείνει πια χρόνος".

Τι σχολίασε εκείνος για τις στιγμές που βίωσε;

" Ήταν πάρα πολύ χαρούμενος. Μετά τα όσα έχει περάσει και του έχουν συμβεί, έχει λάβει πολλή αγάπη και στήριξη. Δεν ήταν ποτέ, όμως, ένα αντίο τελικό. Είναι ένας παντοτινός αποχαιρετισμός. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσουμε ότι ήταν μέλος της ομάδας και ήταν στα αποδυτήριά μας. Αν και μόνο έξι μήνες, ήταν ικανό διάστημα για να τον γνωρίσουμε καλά".

Υπάρχει πρόταση από τον Ολυμπιακό για να συνεργαστεί μαζί του στο μέλλον, αλλά και από την πλευρά της Μπαρτσελόνα.

"Πιστεύω ότι είναι σημαντικό αυτός ο τύπος των ποδοσφαιριστών πρέπει να μένουν στο ποδόσφαιρο. Είναι προσωπικότητες που δίνουν πολλά, προσφέρουν και ωφελούν το χώρο, γιατί έχουν να δώσουν πολλά.

Άτομα σε επιτελικές θέσεις στο χώρο που έχουν γνώση, που μπορούν να βοηθήσουν με την εμπειρία και τις φιλοδοξίες του και καθημερινά γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να τους εκμεταλλευτούμε όσον το δυνατόν καλύτερα. Κάτι που ισχύει για τον Ερίκ".

Η Μπαρτσελόνα θα κερδίσει μια ακόμα... κολώνα, σε διαφορετικό πόστο πλέον. Όχι μέσα στα αποδυτήρια, αλλά σε άλλο επίπεδο. Θα κερδίσει έναν άνθρωπο εντυπωσιακό...

"Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι σκοπεύει να κάνει τελικά. Νομίζω ότι προτεραιότητά του είναι να καθίσει και να βάλει τις σκέψεις του σε μια σειρά, γιατί έχει αρκετές προσφορές, καθώς με όσα έχει πετύχει, όσα έχει ζήσει και όσα έχει να δώσει, θα αποτελέσει έναν... πύργο, ένα οχυρό σε όποια ομάδα κι αν επιλέξει τελικά. Και θα αποτελέσει ένα σημαντικό "κρίκο" στο σχήμα της ομάδας που θα επιλέξει τελικά".

Έχει αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα, στον Ολυμπιακό, στη Μονακό. Κι όλοι έχουν να λένε τα καλύτερα. Τι θα κάνει τελικά;

"Ο Ερίκ είναι ιδιαίτερα σεβαστό άτομο. Με εμάς ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο, κάτι που περιβάλλει τους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την Μπαρτσελόνα. Το ίδιο θα συνέβαινε κι αν ήταν στην Μπαρτσελόνα.

Θα πρέπει όλοι όμως να σεβαστούμε τις κινήσεις του, διότι αφορούν τη ζωή του. Από εδώ και πέρα είναι μια απόφαση δύσκολη. Διότι από την ώρα που εγκαταλείπεις την ενεργό δράση, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όταν κοιτάς μπροστά δεν μπορείς να λες ότι έρχεται μια ακόμα ημέρα, αλλά πως μένει μια ημέρα λιγότερη".

Πέρσι περάσατε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και φτάσατε κοντά στα προημιτελικά, όμως φέτος δεν πήρατε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Το έργο σας όμως συνεχίζεται...

"Φέτος είναι μια νέα προσπάθεια. Κι αυτό διότι το καλοκαίρι αλλάξαμε πολλά, ήρθαν 13-14 νέοι παίκτες και τώρα στη χειμερινή αγορά αναζητούμε τον αντικαταστάτη του Αμπιντάλ. Κι αυτό δεν είναι τόσο απλό, όταν τα αποδυτήρια αλλάζουν και υπάρχουν νέα πρόσωπα.

Κι αυτή η αναζήτηση δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Διότι το θέμα δεν είναι να βρεις απλά έναν καλό ποδοσφαιριστή, αλλά πρωτίστως έναν που θα ταιριάζει με το κλίμα της ομάδας και θα ενταθεί γρήγορα σε αυτό".

Και ο Μίτσελ κατέληξε αναφερόμενος στον Αμπιντάλ:

"Απολαύστε τον εάν πάει τελικά στην Μπαρτσελόνα. Αλλά ένα είναι το σίγουρο. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα συνεχίσει να τον απολαμβάνει, όπου κι αν βρίσκεται, γιατί είναι πολύ μεγάλος".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ