ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεταγραφικές επιθυμίες, λογική και πιθανότητες

Μεταγραφικές επιθυμίες, λογική και πιθανότητες

Νέτο, Βίντιτς και Μεξές βρίσκονται στη λίστα του Ολυμπιακού για τη θέση του στόπερ, ο Γκουιντέτι παραμένει στα υπόψιν για την επίθεση, οι προτάσεις για την θέση του κεντρικού μέσου και γιατί η λογική λέει Ρομπίνιο ή Καρίγιο. "Ουδέν σχόλιο", η ατάκα του ατζέντη του Έκνταλ στο Sport24.gr.

Κάθε μέρα που περνάει, καινούρια ονόματα προστίθενται στα υπόψιν του Ολυμπιακού ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή που προκύπτει μέσα από σενάρια ή προτάσεις διάφορων μάνατζερ ανά την Ευρώπη ή τον κόσμο.

Με βάση τις θέσεις που είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης ( σ.σ. μετά την επικείμενη αποχώρηση του Μέγκιερι, ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την απόκτηση του Λορία), οι Πειραιώτες ξεχωρίζουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θεωρούν ως καλύτερες επιλογές, φυλάνε στην άκρη εναλλακτικές λύσεις και μετά την έγκριση του προπονητή, περνάνε στο δια ταύτα.

Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας από πίσω προς τα εμπρός, είναι ειλημμένη η απόφαση στο Λιμάνι για μια "δυνατή" μεταγραφή στην καρδιά της άμυνας. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε πολύ φέτος, χρησιμοποίησε συνολικά 11 διαφορετικά δίδυμα, με τον Περέιρα να καθιερώνει τους Μποτία - Σιόβα μετά την επιστροφή του Ισπανού στόπερ από τραυματισμό στις αρχές Μαρτίου. Ο ερχομός του Σαντάνα τον Γενάρη δημιούργησε προσδοκίες, ωστόσο αυτές γρήγορα έδωσαν την θέση τους στον προβληματισμό και ακόμη μια για τον Βραζιλιάνο στον πάγκο. Ο Σαντάνα θα γυρίσει με συνοπτικές διαδικασίες στην Σάλκε και ο Ολυμπιακός θέλει έναν στόπερ - ηγέτη ενόψει της νέας σεζόν.

Τρεις ξεχωρίζουν στην κούρσα για στόπερ

Νέτο, Βίντιτς και Μεξές είναι στη λίστα των Πειραιωτών, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Αν ήταν καθαρά στο χέρι του Ολυμπιακού, ο Γάλλος στόπερ της Μίλαν θα έπιανε Λιμάνι...χθες. Αλλά φυσικά και δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση. Οι "ροσονέρι" βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, το συμβόλαιο του Μεξές τελειώνει και θα πρέπει ο παίκτης να περιμένει τις εξελίξεις προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις της Μίλαν. Τον θέλει για την επόμενη σεζόν ή όχι; Ο 33χρονος Γάλλος παίρνει ετησίως κοντά στα 3 εκ. ευρώ, ποσό που σίγουρα δεν πρόκειται να του δώσει ο Ολυμπιακός.

Μια πρόταση στα 2 εκ. ευρώ μπορούν να κάνουν στο Λιμάνι. Θα δεχόταν να φορέσει τα "ερυθρόλευκα" με αυτά τα χρήματα ο Μεξές; Αν δεν είχε καλύτερη προσφορά από άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο, τότε ναι. Άλλωστε στην Ελλάδα δεν θα αντιμετώπιζε ιδιαίτερες δυσκολίες από πλευράς ρυθμού και πίεσης, ενώ είχε εξασφαλισμένα 8-10 ευρωπαϊκά ματς. Αν πάλι ο Γάλλος προτιμήσει πρωταθλήματα στυλ Κατάρ, τότε προφανώς και θα το κάνει για "τρελά" χρήματα και κάπου εκεί θα τέλειωνε η ιστορία.

Ο Λουίς Νέτο είναι ένας παίκτης που δεν έχει φύγει από το μυαλό του Βίτορ Περέιρα, που τον ήθελε και τον περασμένο Γενάρη. Δεν τα βρήκε ο Ολυμπιακός με τη Ζενίτ στην φόρμουλα απόκτησης του παίκτη και έτσι ο Πορτογάλος στόπερ παρέμεινε κάτοικος Αγίας Πετρούπολης. Και εδώ τα χρήματα θα παίξουν ρόλο, αφού ο Νέτο (που παραμένει "ζεστός" για μια μετακόμιση στον Πειραιά) έχει συμβόλαιο με τον ρωσικό σύλλογο μέχρι τις 30/6/2017. Και μπορεί να μην ήταν στα βασικά πλάνα του Αντρέ Βίλας-Μπόας φέτος, ωστόσο έφτασε τις 26 συμμετοχές (οι 8 στην Ευρώπη) και σύνολο 2085' αγωνιστικά λεπτά. Επομένως δεν είναι ένας παίκτης που θέλει να ξεφορτωθεί πως και πως η Ζενίτ, άρα δεν "καίγεται" να τον πουλήσει όσο όσο.

Στην λίστα του Ολυμπιακού υπάρχει και ο Νέμανια Βίντιτς. Ο Σέρβος στόπερ της Ίντερ, τον οποίο απέκτησαν πέρσι οι "νερατζούρι" ως ελεύθερο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βαδίζει στο 34ο (21/10/1981) έτος της ηλικίας του, είχε 26 ματς (2262') φέτος με την ομάδα του Μιλάνου, ωστόσο δεν κατάφερε να "κολλήσει" στους ρυθμούς και τις απαιτήσεις του Campionato. Στόπερ - ηγέτης, με καριέρα γεμάτη παραστάσεις και τίτλους στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά και "αλμυρή" περίπτωση. Και ο Βίντιτς, όπως ο Νέτο, έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2017, ωστόσο η Ίντερ δεν θα ζητούσε παράλογα χρήματα για να τον παραχωρήσει. Βέβαια αν οι "νερατζούρι" μετουσιώσουν σε επίσημη πρόταση το έντονο ενδιαφέρον που έχουν δείξει για τον Αρτούρ Μαζουακού, ενδεχομένως να πρόσφεραν μέσα στα ανταλλάγματα τον Σέρβο στόπερ, ή παίκτες όπως οι Κουζμάνοβιτς, Ταϊντέρ.

"Ουδέν σχόλιο", από τον ατζέντη του Έκνταλ

Δεν είναι απόλυτη προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πάντα ενεργοποιημένες τις κεραίες τους για οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα περίπτωση κεντρικού μέσου. Μάικλ Εσιέν και Στεβέν Ντεφούρ έχουν προταθεί ξανά και φέτος, την στιγμή που ο Λουτσιάνο Γκαλέτι κοιτάζει στο ρόστερ της Ιντεπεντιέντε (υπενθυμίζουμε πως ακόμη εκκρεμεί η περιβόητη οφειλή των Αργεντίνων στον Ολυμπιακό για την μεταγραφή του Λιονέλ Νούνιες) μήπως προκύψει κάτι ενδιαφέρον.

Για την περίπτωση του μέσου της Κάλιαρι Άλμπιν Έκνταλ, η τοποθέτηση του ατζέντη του στο Sport24.gr ήταν "ουδέν σχόλιον. Δεν θα σας πω ούτε ναι ούτε όχι. Δεν θέλω να μιλήσω για τα συγκεκριμένα σενάρια αυτή τη στιγμή", μας είπε ορθά κοφτά ο Μάρτιν Κλέτε, με ξεκάθαρη διάθεση να μην πει κουβέντα για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον 26χρονο (28/7/1989) Σουηδό διεθνή μέσο. Για την ιστορία, ο Έκνταλ έχει την φετινή σεζόν 5 γκολ και 2 ασίστ, σε 31 (2505') συνολικά συμμετοχές του, με την Τότεναμ εσχάτως να δείχνει ενδιαφέρον για την περίπτωση του. Το συμβόλαιο του παίκτη με την Κάλιαρι ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016.

Ρομπίνιο, Καρίγιο και η εναλλακτική

Στις προτεραιότητες του Ολυμπιακού για την μεταγραφική του ενίσχυση είναι η γραμμή κρούσης. Για τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό αυτή τη στιγμή στο ρόστερ υπάρχουν οι Ντομίνγκες, Φορτούνης, Φουστέρ, Αφελάι, Ντουρμάζ, Ντοσεβί, Χάρα, οι "κλεισμένοι" Μαρτίνες (του Παναιτωλικού) και Μπεν (της Βέροιας), ο δανεικός στον Πανιώνιο Κολοβός, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για τον Γιαννιώτα (δανεικός φέτος στον Αστέρα Τρίπολης από την Φορτούνα Ντίσελντορφ).

Ο Φουστέρ βρίσκεται στον "αέρα" ( λήγει το συμβόλαιο του τον Ιούνιο και ακόμη δεν έχει συμφωνήσει για ανανέωση), ο Αφελάι αποχωρεί, το μέλλον του Ντουρμάζ είναι αβέβαιο, ενώ ο Μπεν υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους 6 μήνες. Ο Ολυμπιακός ψάχνει για έναν ποιοτικό εξτρέμ και ένα φορ περιοχής, με τους Ρομπίνιο και Καρίγιο να είναι δύο περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει οι "ερυθρόλευκοι".

Σαφώς και πρόκειται για δύο παίκτες που δεν μπορούν παρά να προορίζονται για βασικοί (ο Καρίγιο, εφόσον αποκτηθεί, προφανώς και θα είναι ο αντί - Μήτρογλου στο ρόστερ), με τον Βραζιλιάνο τα τελευταία χρόνια να παίζει περισσότερο ως αριστερός ακραίος κυνηγός, θέση την οποία μπορεί άνετα να καλύψει, τουλάχιστον στο -δεύτερης ταχύτητας- ελληνικό πρωτάθλημα.

Η λογική λέει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει ο Ολυμπιακός στην απόκτηση και των δύο αυτών παικτών. Διότι αμφότεροι έχουν ακόμη συμβόλαιο ενός χρόνου με τους συλλόγους τους (ο Ρομπίνιο με την Μίλαν και ο Καρίγιο με την Εστουντιάντες), επομένως εκτός από την δική τους ετήσια αποζημίωση, που θα είναι ιδιαίτερα υψηλή, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πληρώσει και τις ομάδες τους προκειμένου να πάρει τα δικαιώματα τους.

Η τιμή του Ρομπίνιο τη δεδομένη στιγμή κυμαίνεται κοντά στα 5 εκ. ευρώ, ενώ ο Καρίγιο δεν υπάρχει περίπτωση να πωληθεί με λιγότερα από 7-8 εκ. ευρώ και αυτό αν δεν προκύψει περίπτωση... πλειστηριασμού. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η τιμή του θα ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Ο Ολυμπιακός φαίνεται αποφασισμένος φέτος να κινηθεί για 2-3 μεταγραφές από αυτές που λέμε "τίναξε την μπάνκα στον αέρα". Ακόμη κι έτσι όμως, πόσο εύκολο είναι να το κάνει αυτό πακέτο με Ρομπίνιο και Καρίγιο; Λαμβάνοντας υπόψιν την λογική, καθόλου. Αντίθετα, το "ένας στους δύο κερδίζει", μοιάζει να έχει αρκετές πιθανότητες να επαληθευτεί.

Σε κάθε περίπτωση, στο συρτάρι των Πειραιωτών υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις με τον Γιον Γκουιντέτι να είναι μια από αυτές. Ο 23χρονος (15/4/1992) Σουηδός φορ αγωνίστηκε φέτος με την φανέλα της Σέλτικ ως δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι και σε σύνολο 35 συμμετοχών έχει απολογισμό 15 τέρματα και 12 ασίστ. Πέραν από την ηλικία, την δεδομένη αγωνιστική του ποιότητα και την αξία μεταπώλησης, το γεγονός που κάνει ακόμη πιο ελκυστική την περίπτωση του είναι ότι στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με τους "citizens". Επομένως δεν απαιτούντα χρήματα για την απόκτηση του, παράλληλα όμως αυτή η παράμετρος σε συνδυασμό με την σεζόν που πραγματοποίησε, θα βάλει κι άλλους υποψήφιους μνηστήρες στην μάχη για την απόσπαση της υπογραφής του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ