ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μέλμπεργκ: "Σέβονται απόλυτα τον Ολυμπιακό σε όλη την Ευρώπη"

Μέλμπεργκ: "Σέβονται απόλυτα τον Ολυμπιακό σε όλη την Ευρώπη"
INTIME SPORTS

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ χαρακτήρισε "φανταστικές" τις αναμνήσεις του από τον Ολυμπιακό, τόνισε οι Πειραιώτες απολαμβάνουν τον σεβασμό σε όλη την Ευρώπη και ευχήθηκε μια ακόμη νίκη κόντρα στην Άρσεναλ.

Πολλοί είναι οι σπουδαίο ξένοι παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού και σίγουρα ο Όλοφ Μέλμπεργκ αποτελεί έναν από αυτούς, καταλαμβάνοντας ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φίλων της πειραϊκής ομάδας.

Ο 38χρονος Σουηδός προ ημερών ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της"IF Brommapojkarna". Ο πρώην αμυντικός τουΟλυμπιακού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ (www.olympiacos.org)χαρακτηρίζοντας "φανταστικές" τις αναμνήσεις του από τον Πειραιά, τόνισε ότι οι "ερυθρόλευκοι" απολαμβάνουν τον σεβασμό σε όλη την Ευρώπη και ευχήθηκε μια ακόμη νίκη επί της Άρσεναλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο "www.olympiacos.org":

-Πώς αποφάσισες να στραφείς στην προπονητική; Ήταν στο μυαλό σου για καιρό ή σου μπήκε η ιδέα όταν σταμάτησες το ποδόσφαιρο;

"Προς το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας μου άρχισαν να με ενδιαφέρουν όλο και πιο πολύ όλα όσα αφορούσαν στην προπονητική. Δηλαδή το πώςπροπονείσαι, το τι τρως, η φυσική κατάσταση, πώς χτίζεσαι γενικότερα για το παιχνίδι. Την τακτική φυσικά, την ηγετική ικανότητα κ.τ.λ.

Νομίζω πωςόλα άρχισαν όταν ήμουν στην Γιουβέντους όπου έμαθα αρκετά από τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο, το ιατρικό επιτελείο και φυσικά πράγματαπου αφορούσαν στα πάντα γύρω από τη λειτουργία του συλλόγου. Μετά συνεχίστηκε τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην Βιγιαρεάλ όπου επίσης είχα τοπρονόμιο να δουλέψω με πραγματικά καλούς προπονητές και γενικότερα επιτελεία".

-Ποιοί είναι οι στόχοι σου ως προπονητής; Τι ονειρεύεσαι να πετύχεις;

"Αυτή τη στιγμή, απλά, είμαι ενθουσιασμένος που έχω γίνει προπονητής της "IF Brommapojkarna". Ο σύλλογος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα τμήματαΑκαδημίας στον κόσμο. Έχει ιστορία στην παραγωγή μεγάλων ταλέντων. Γι' αυτό νομίζω είναι ένα σπουδαίο περιβάλλον ώστε να είμαι προπονητής".

-Έχουν περάσει κάποια χρόνια από τη μέρα που έφυγες από τον Ολυμπιακό ωστόσο παραμένεις στη μνήμη όλων, φυσικά και των οπαδών, με θετικό τρόπο.Όσοι συνεργάστηκαν μαζί σου μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Τι θυμάσαι περισσότερο από τα χρόνια σου στον Ολυμπιακό;

"Χαίρομαι που το ακούω. Οι οπαδοί ήταν πάντα σπουδαίοι μαζί μου. Αισθανόμουν ότι είχα μια πραγματικά ξεχωριστή σχέση μαζί τους. Έχω συναντήσειαρκετούς οπαδούς του Ολυμπιακού σε όλο τον κόσμο από τη μέρα που έφυγα.

Μιλάμε πάντα για τις φανταστικές αναμνήσεις. Στέλνω ειλικρινείςχαιρετισμούς σε όλους στον Σύλλογο. Υπάρχουν σπουδαίοι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί".

Μέλμπεργκ: "Σέβονται απόλυτα τον Ολυμπιακό σε όλη την Ευρώπη"
INTIME SPORTS

-Ήταν η περίοδός σου στην Ελλάδα μία από τις πιο θετικές στην καριέρα σου;

"Ναι, σίγουρα. Πέρασα υπέροχα χρόνια τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου".

-Αν έπρεπε να διαλέξεις μια στιγμή, από τα χρόνια σου στον Ολυμπιακό, ποιά θα ήταν αυτή;

"Είχα πραγματικά πολλές υπέροχες αναμνήσεις. Αν έπρεπε να διαλέξω όμως μία, πιθανότατα θα ήταν τα τελευταία 20 λεπτά της εντός έδρας νίκης μαςαπέναντι στον Παναθηναϊκό το 2009. Ήταν το πρώτο μου ντέρμπι εναντίον τους (σ.σ.: Παναθηναϊκού) και η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά καταπληκτική".

-Βλέπεις καθόλου αγώνες του Ολυμπιακού; Έχεις δει κάποιο/α παιχνίδι/α φέτος; Ποιά είναι η γνώμη σου

"Φυσικά και βλέπω. Βλέπω όσο περισσότερο μπορώ. Κυρίως βέβαια παρακολουθώ τους αγώνες του UEFA Champions League".

-Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Άρσεναλ και στοχεύει στην πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να συμβεί; Θες να ευχηθείς κάτιστην πρώην ομάδα σου;

"Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Πάντα φαίνεται πάντως ότι τα καταφέρνουμε με την Άρσεναλ στο UEFA Champions League. Πάντα επίσης είναι διασκεδαστικάπαιχνίδια. Θυμάμαι τη νίκη μας εναντίον τους στο τελευταίο ματς του ομίλου το 2011. Ελπίζω για μια επανάληψη...".

-Στον Ολυμπιακό υπάρχει ένας άλλος Σουηδός τώρα, ο Τζίμι Ντουρμάζ. Τον γνωρίζεις καλά; Ποιά είναι η γνώμη σου;

"Η αλήθεια είναι πως δεν τον γνωρίζω πολύ καλά. Αυτό επειδή ήρθε στην Εθνική ομάδα όταν εγώ πια είχα αποσυρθεί. Απ' όσο έχω δει, τα πάειπραγματικά καλά τόσο με την Εθνική όσο και με τον Ολυμπιακό".

-Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός είναι ένας Σύλλογος που μπορεί να κυνηγήσει και να επιτύχει τα ευρωπαϊκά του όνειρα;

"Νομίζω πως ο Ολυμπιακός τα πηγαίνει πραγματικά πολύ καλά στην Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι λοιπόν ήδη ένας Σύλλογος που τον σέβονταιαπόλυτα σε όλη την Ευρώπη. Όλοι οι σύλλογοι βλέπουν το «Γ. Καραϊσκάκης» ως ένα πολύ δύσκολο μέρος για να το... επισκεφθούν".

Μέλμπεργκ: "Σέβονται απόλυτα τον Ολυμπιακό σε όλη την Ευρώπη"
INTIME SPORTS

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ