ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με... ταπεινότητα για το σερί

Με... ταπεινότητα για το σερί
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έδωσε απάντηση σ' όσους πίστευαν πως στα δύσκολα φέτος δεν τα καταφέρνει και με τη νίκη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" φτάνει ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα. Η νίκη ήταν τεράστιας σημασίας, όμως στο Λιμάνι είναι προσγειωμένοι, δεν παύουν όμως να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ένα το ασύλληπτο σερί. Το Sport24.gr αναλύει.

Όσα δεν είχε καταφέρει να πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα και όσα... στραβά είχαν δει οι επικριτές του, όλα ξαφνικά άλλαξαν μετά από ένα 90λεπτο.

Ναι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι τελικά ικανή να πάρει νίκη σε παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Πράγματι, οι Πειραιώτες μπορούν να τα καταφέρουν όχι μόνο σε εύκολα, αλλά και σε δύσκολα ματς και μάλιστα ακόμη κι όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ.

Κι όλα αυτά, αποδείχθηκαν το Σάββατο στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Σε μια έδρα που ο Ολυμπιακός είχε να κερδίσει από τότε που ο Καστίγιο φορούσε "ερυθρόλευκα" και όχι "κιτρινόμαυρα". Πως τα κατάφερε; Απλά οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε, έμειναν προσηλωμένοι στο στόχο τους σ' όλο το 90λεπτο και ακολούθησαν κατά γράμμα το πλάνο που είχε καταστρώσει ο Ισπανός τεχνικός. Έτσι ήρθε η νίκη και το +7 (ή +9 ή +10) από τον Παναθηναϊκό, πριν από το ντέρμπι στο "Καραϊσκάκη".

Φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Πειραιώτες τα πήγαν περίφημα σε ντέρμπι, απλά στην Θεσσαλονίκη ήταν λιγότερο άτυχοι. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως και στο πρώτο μέρος κόντρα στον ΠΑΟ, αλλά και στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς με την ΑΕΚ, οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ανώτεροι, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε έναν βαθμό.

Αυτή την φορά λοιπόν, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν πιο υποψιασμένοι, πιο αποφασισμένοι και τελικά δικαιώθηκαν. Και αυτοί και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που τους πίστεψε, τους προστάτευσε και είδε πως η ηρεμία, βγήκε σε καλό. Όσο υπερβολικό κι αν φαίνεται, ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει παιχνίδι πρωταθλήματος που να μην ήταν καλύτερος, όμως έτυχε σε 3 από τα 22 να γνωρίσει την ήττα.

Η δικαιοσύνη αποδόθηκε όμως στην Θεσσαλονίκη και οι "ερυθρόλευκοι" έκλεισαν πολλά στόματα, σε όσους αμφισβητούσαν την ποιότητά τους, μα πάνω απ' όλα τον τσαμπουκά τους, την μαγκιά τους και το πάθος του. Εκτός όμως από τα παραπάνω χρειάστηκαν και κάποιοι άλλοι παράγοντες για να έρθει το τρίποντο. Αναφερόμαστε φυσικά σε παίκτες "κλειδιά", έστω κι αν συνολικά ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά στο "Βικελίδης".

Η... αγία τριάδα του Ολυμπιακού

Οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε, που έκαναν την διαφορά στο ματς του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη και ήταν οι οδηγοί της ομάδας στον δρόμο προς την κατάκτηση του τριπόντου, ήταν τρεις. Ο λόγος για τον Ιμπαγάσα, τον Φουστέρ και τον Τζιμπούρ.

Ξεκινάμε με τον Αργεντινό, που δίχως αμφιβολία ήταν ο μεγάλος ηγέτης του Ολυμπιακού. Δημιούργησε, έτρεξε, έκοψε, έβγαλε ασίστ στο πρώτο γκολ και γενικότερα με την παρουσία του παρέσυρε τους συμπαίκτες του προς τη νίκη. Δεν είναι μόνο η τεράστια ποιότητα του Ιμπαγάσα που ανεβάζει την ομάδα, αλλά και το πάθος του και η αποφασιστικότητά του. Έπαιξε σαν αρχηγός.

Εξίσου σημαντικός παίκτης για τον φετινό Ολυμπιακό είναι ο Νταβίδ Φουστέρ. Το έχουμε ξαναγράψει πως ο Ισπανός παίρνει σε κάθε παιχνίδι την εκδίκησή του απ' αυτούς που τον χαρακτήριζαν "νέο Όσκαρ" και οδηγεί την ομάδα του Πειραιά προς την κατάκτηση του τίτλου. Για τέταρτο συνεχόμενο ματς σκοράρει (με την Ξάνθη βέβαια χρεώθηκε αυτογκόλ, όμως εκείνος έκανε το τελείωμα) και ουσιαστικά έχει δώσει 11 βαθμούς! Το γκολ του στο "Βικελίδης" μάλιστα, είναι το πιο εντυπωσιακό απ' όσα έχει πετύχει και απ' όσα έχουμε δει στην φετινή Superleague. Μην σας κάνει εντύπωση, αν ο Φουστέρ αναδειχθεί MVP του Ολυμπιακού αυτή την σεζόν...

Όσο για τον τρίτο της... παρέας, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός άσος, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού και ουσιασιτκά άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη. Ο "τρομοκράτης" ξεκίνησε στα άκρα, όμως ο τραυματισμός του Μιραλάς, τον έφερε στην κορυφή της επίθεσης που του ταιριάζει πιο πολύ. Αρχικά έχασε δύο ευκαιρίες να σκοράρει, όμως η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή για τον Άρη, που έγινε το θύμα του Τζιμπούρ. Παιχνίδι με το παιχνίδι ανεβαίνει και δείχνει την πραγματική αγωνιστική του αξία. Ήδη ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο...

Έχει... ψωμί ακόμα

Παρά τη μεγάλη νίκη κόντρα σ' έναν δύσκολο αντίπαλο, στον Πειραιά προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Ναι μεν, ο αγώνας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" είχε χαρακτηριστεί τελικός και η αποστολή εξετελέσθη, όμως το πρωτάθλημα ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Οι "ερυθρόλευκοι" πανηγύρισαν όσο πανηγύρισαν το τρίποντο στην Θεσσαλονίκη, όμως το μυαλό όλων στρέφεται πλέον στο μεγάλο ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο το άλλο Σάββατο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Το +7 (ή +9, ή +10) είναι μια πολύ καλή διαφορά 8 αγώνες πριν το τέλος, όμως οι Πειραιώτες παραμένουν προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.

Η πρώτη μάχη στο "Βικελίδης" στέφθηκε με επιτυχία, όμως υπάρχει και μια ακόμη πιο σημαντική κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δείξουν το ίδιο πρόσωπο όπως στην Θεσσαλονίκη, τότε λογικά θα πάρουν τη νίκη και θα "κλειδώσουν" το πρωτάθλημα από Φλεβάρη μήνα.

Πάντως, στην άκρη του μυαλού των ανθρώπων του Ολυμπιακού, υπάρχει και το ρεκόρ; Ποιο ρεκόρ; Δεν αναφερόμαστε ούτε στο μηδέν παθητικό στην επαρχία, ούτε στις 10 συνεχόμενες νίκες, ούτε στο απόρθητο "Καραϊσκάκη". Μιλάμε για το απόλυτο νικών μέχρι το τέλος. Φυσικά και είναι δύσκολο, όμως αν οι Πειραιώτες είναι αυτοί που πρέπει, τότε μπορούν να πετύχουν ένα μοναδικό ρεκόρ 18 συνεχόμενων νικών. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα 5 από τα 8 ματς είναι στην έδρα του Ολυμπιακού. Όλες αυτές οι σκέψεις, μπαίνουν πάντως σε δεύτερη μοίρα, αφού τώρα προτεραιότητα έχει ο "αιώνιος" αντίπαλος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ