ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάρκο Σίλβα: Φιλόδοξος, ήρεμος και... ψυχολόγος

Μάρκο Σίλβα: Φιλόδοξος, ήρεμος και... ψυχολόγος

Τι σύστημα παίζει ο Μάρκο Σίλβα; Προτιμά να δουλεύει με έμπειρους ή νεαρούς ποδοσφαιριστές; Ο ρεπόρτερ Σπόρτινγκ Λισαβόνας της "Record", Μπρούνο Φερνάντες, "ακτινογραφεί" στο Sport24.gr τον υποψήφιο τεχνικό του Ολυμπιακού.

Την Κυριακή το βράδυ, βρέθηκε στο προσκήνιο το όνομα του Μάρκο Σίλβα, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος για να αναλύσει τα στοιχεία του 37χρονου πρώην Πορτογάλου τεχνικού των Σπόρτινγκ Λισαβόνας κι Εστορίλ, από ένα ρεπόρτερ των "λιονταριών".

Ο Μπρούνο Φερνάντες, επιφορτισμένος με το ρεπορτάζ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη "Record", ξεκαθαρίζει στο Sport24.gr ότι ο Μάρκο Σίλβα προτιμά να παίζει σ' ένα σύστημα 4-3-3 κατά βάση, αν και χρησιμοποίησε κι άλλους σχηματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν.

"Στην Σπόρτινγκ, πάντα έπαιζε 4-3-3, καμιά φορά και 4-4-2. Αλλά σε κάθε περίπτωση, προτιμούσε το 4-3-3. Βασικά δεν άλλαξε και πολλά, σχετικά με το σύστημα, την ομάδα και τον τρόπο που έπαιζε αυτή επί Λεονάρντο Ζαρντίμ. Απλά, προσέθεσε τις δικές του πινελιές".

Μάρκο Σίλβα: Φιλόδοξος, ήρεμος και... ψυχολόγος

Ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, τους οποίους προφανώς και θέλει να αξιοποιήσει. Άραγε, ο Μάρκο Σίλβα προτιμά να δουλεύει με έμπειρους ή με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τί έχουν να κερδίσουν οι "ερυθρόλευκοι" σε περίπτωση, που προχωρήσουν στην πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού;

"Το καλό είναι ότι προώθησε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ενδεικτικά θ' αναφέρω τις περιπτώσεις των Τομπίας Φιγκεϊρέδο και του Ουάλισον. Αλλά δεν είναι μόνο η εμφάνιση καινούριων προσώπων. Άλλα παιδιά, τα οποία είχαν πάρει ήδη το βάπτισμα του πυρός, όπως ο Ζοάο Μάριο και ο Κάρλος Μανέ βελτιώθηκαν επί των ημερών του. Δεν έχει πρόβλημα, με το αν θα δουλέψει με ντόπιους ποδοσφαιριστές, ή με ξένους. Απλά θέλει, αυτοί να έχουν ποιότητα".

Ο Βίτορ Περέιρα δεν ήταν, ο πλέον ήρεμος, σαν άνθρωπος. Πώς είναι όμως, ο Μάρκο Σίλβα; Εκρηκτικός ή ήπιος; Μιλά για τη διαιτησία; Είναι φιλόδοξος; Τί λένε οι αριθμοί για τον ίδιο; Ο Μπρούνο Φερνάντες αναλύει στο Sport24.gr τον πρώην τεχνικό της ομάδας της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Μάρκο Σίλβα: Φιλόδοξος, ήρεμος και... ψυχολόγος

"Σαν χαρακτήρας ήταν ήρεμος, ήπιων τόνων. Είχε καλές σχέσεις με τους δημοσιογράφους, αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο στην Πορτογαλία. Δεν τον θυμάμαι ποτέ να μιλά για διαιτησία. Απέφευγε να σχολιάσει σχετικές ερωτήσεις, μιλούσε πάντα γι' αγωνιστικά θέματα.

Πάντα έδειχνε ότι είναι ένας τεχνικός φιλόδοξος. Έφερε στα "λιοντάρια'' τον πρώτο τίτλο από το 2008, και είναι ο πιο νέος Πορτογάλος τεχνικός (37 ετών) που έφθασε τις 50 νίκες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Οπότε, νομίζω, ότι θα ανταπεξέλθει σε συνθήκες πρωταθλητισμού".

Μάρκο Σίλβα: Φιλόδοξος, ήρεμος και... ψυχολόγος

Ποια είναι η σχέση του με τους ποδοσφαιριστές; Αν ο Βίτορ Περέιρα απομακρύνθηκε γιατί δεν έπεισε με το ποδόσφαιρο που έπαιζε, ο Μάρκο Σίλβα μπορεί να φέρει κάτι διαφορετικό στον Πειραιά; Και να καθιερωθεί στην τεχνική ηγεσία των "ερυθρολεύκων";

"Όλοι οι πρώην ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα, μιλούν για την εξαιρετική προσωπική κι επαγγελματική σχέση που έχουν μαζί του. Είναι κάτι σαν ψυχολόγος για τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι μόνο προπονητής, αλλά τους συμβουλεύει και σε άλλα θέματα. Πρώτος στόχος του είναι η ομάδα του να νικά, αλλά θέλει να το καταφέρνει συνδυάζοντάς το με καλό ποδόσφαιρο. Ξέρει ότι δεν είναι πάντα δυνατό να νικάς, παίζοντας ταυτόχρονα καλό ποδόσφαιρο. Αλλά προσπαθεί να το κάνει παίζοντας καλό, θετικό ποδόσφαιρο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ