ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λίφτινγκ προ των πυλών

Λίφτινγκ προ των πυλών
INTIME SPORTS

Τις αλλαγές, σε τακτική και πρόσωπα, που θα δώσουν λύση στα προβλήματα του Ολυμπιακού ετοιμάζει ο Μίτσελ και θα έχει μια πρώτη ευκαιρία να πειραματιστεί στο φιλικό της Πέμπτης (9/10, 18:00) με τον Λεβαδειακό.

Δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα. Από την νίκη με την Ατλέτικο Μαδρίτης και μετά οι Πειραιώτες βρίσκονταν σε φθίνουσα πορεία, ασχέτως αποτελεσμάτων.

Ούτε στα νικηφόρα ματς με την Βέροια και την Παναχαϊκή (για το Κύπελλο) είχαν καλή απόδοση οι "ερυθρόλευκοι". Μοιραία λοιπόν η προβληματική τους αγωνιστική εικόνα μετουσιώθηκε σε άσχημα αποτελέσματα, όπως αυτά σε Περιστέρι και Σουηδία, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 και 2-0 αντίστοιχα από Ατρόμητο και Μάλμε.

Η αναβολή της 6ης αγωνιστικής δίνει την ευκαιρία στον Μίτσελ να δουλέψει στα κακώς κείμενα. Εμπόδιο αποτελούν οι διεθνείς υποχρεώσεις αρκετών ποδοσφαιριστών την επόμενη εβδομάδα αλλά έστω και σε αυτές τις λίγες μέρες που μεσολαβούν, ο Ισπανός τεχνικός και οι συνεργάτες του θα ψάξουν για λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα που εσχάτως αντιμετωπίζουν οι Πειραιώτες.

Η αμυντική αστάθεια και οι κακές αλληλοκαλύψεις στην ανασταλτική λειτουργία, όπως και η έλλειψη ανάπτυξης από τα άκρα, με αποτέλεσμα την δυσκολία σε δημιουργία φάσεων, είναι σοβαρά ζητήματα που καλείται να διορθώσει ο Ολυμπιακός με τον χρόνο να πιέζει.

Αυτό θα γίνει είτε μέσω αλλαγών στην τακτική, είτε με το "άνοιγμα" του ρόστερ. Εκεί υπάρχει μια πλειάδα παικτών που για διάφορους λόγους δεν έχει χρησιμοποιήσει ο Μίτσελ, αλλά είναι πολύ πιθανό να το κάνει σταδιακά στα επόμενα παιχνίδια.

Για τα μετόπισθεν υπάρχουν οι δοκιμασμένες -με επιτυχία- λύσεις των Σιόβα και Σαλίνο. Προβλήματα τραυματισμών κυρίως δεν επέτρεψαν στον Μίτσελ να τους δώσει χρόνο συμμετοχής. Ο Σιόβας είναι πλέον έμπειρος με την έννοια "Ολυμπιακός", ξέρει την πίεση και τα κατατόπια, ενώ στην θεωρία μοιάζει βέβαιο πως πιθανή χρησιμοποίηση του στο κέντρο της άμυνας θα δώσει μια παραπάνω σταθερότητα.

Έχουμε επαναλάβει και στο παρελθόν πως κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" είχε αποκαλύψει πως μέσα στις σκέψεις του είναι και μια διάταξη με τρεις στόπερ. Δεν το δοκίμασε σε κανένα από τα φιλικά, ούτε σε επίσημο παιχνίδι μέχρι στιγμής.

Μήπως θα το κάνει στα ματς με την Γιουβέντους; Οι "μπιανκονέρι" παίζουν μπροστά με τους Τέβες και Γιορέντε, οπότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους Μποτία και Αμπιντάλ στο "2 εναντίον 2". Ίσως λοιπόν προκύψει μια διάταξη με 3 στόπερ και τον Αμπιντάλ "ελεύθερο" με τους Μποτία και Σιόβα δεξιά και αριστερά του αντίστοιχα.

Όσο για τον Σαλίνο; Η σύγκριση του τον βγάζει κερδισμένο κόντρα στον Ελαμπντελαουί σε επίπεδο ανασταλτικής ικανότητας. Πέραν από τους τραυματισμούς, ο Βραζιλιάνος δεν είχε χρόνο συμμετοχής και για έναν ακόμη λόγο. Ο Μίτσελ θεωρεί πως αποδίδει καλύτερα όταν έχει (συμ)παίκτη μπροστά του στην πτέρυγα.

Μέχρι στιγμής όμως ο Ολυμπιακός ελάχιστες φορές αγωνίστηκε με κλασικό εξτρέμ δεξιά, οπότε και προτιμήθηκε ο Ελαμπντελαουί που είναι περισσότερο ποιοτικός επιθετικά και μπορεί με σχετική ευκολία να ανέβει την πλευρά.

Ακόμη και η ενεργοποίηση του Γιαννούλη σε πιο ουσιαστικό ρόλο μπορεί να είναι μια λύση, με τον Μαζουακού να παίρνει μετάθεση στα χαφ. Τουλάχιστον σε επίπεδο Super League. Γιατί ο Γαλλοαφρικανός την περσινή σεζόν είχε 17 ματς ως εξτρέμ και 9 σαν αριστερός μπακ (είχε και 1 σαν δεύτερος επιθετικός...) με την φανέλα της Βαλανσιέν. Δεν είναι στα άμεσα σχέδια να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά παραμένει μια λύση εφόσον παραστεί ανάγκη.

Φουστέρ, Ντοσεβί, Φορτούνης και Μπενίτες είναι ακόμη 4 παίκτες που προσφέρουν εναλλακτικές από την μέση και μπροστά. Για τον Ισπανό δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ενώ ο Γάλλος ξεκίνησε βασικός αλλά έμεινε εκτός λίστας Champions League, ταλαιπωρήθηκε με θλάση και έμεινε πίσω.

Ο Φορτούνης ενσωματώθηκε σχετικά αργά, έχοντας χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας αλλά σιγά - σιγά θα μπει στο ροτέισον. Ο Μίτσελ πιστεύει πως μπορεί να βρει ένα καλό "8άρι" στο πρόσωπο του Έλληνα μεσοεπιθετικού που μέχρι σήμερα αγωνιζόταν ως μεσοεπιθετικός. Ο Ισπανός τεχνικός ωστόσο τον υπολογίζει για λίγο πιο πίσω, αφού και καλά τρεξίματα έχει και μπορεί να απλώσει σωστά το παιχνίδι.

Αφήσαμε για τελευταίο τον Μπενίτες, προσωπική επιλογή του Μίτσελ το καλοκαίρι για την γραμμή κρούσης της ομάδας. Δεν έχει παίξει πολύ γιατί ο προπονητής του δεν θέλει να τον πιέσει πριν προσαρμοστεί στο 100%. Έχει στοιχεία διαφορετικά από τον Μήτρογλου, που ίσως να ταιριάζουν περισσότερο στο στυλ που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός και ο Ισπανός τεχνικός τον είχε στο μυαλό του για το ματς με την Μάλμε. Όμως ήρθε το τράβηγμα στον δικέφαλο που τον άφησε εκτός για 7-10 μέρες και αναμένεται να είναι έτοιμος με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ο Παραγουανός φορ θα βρει χρόνο συμμετοχής άμεσα, είτε σαν βασική επιλογή (ακόμη και ως δίδυμο με τον Μήτρογλου σε κάποια ματς), είτε ερχόμενος από τον πάγκο.

Σε πρώτη φάση ο Μίτσελ θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια πράγματα που σκέφτεται να αλλάξει, στο φιλικό της Πέμπτης (9/10, 18:00) με τον Λεβαδειακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", κεκλεισμένων των θυρών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ