ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Πρέπει να πλησιάσουμε τα ευρωπαϊκά στάνταρντς"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / ËÅÌÏÍÇÓ / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / ËÅÌÏÍÇÓ / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάκης Λεμονής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στάθηκε στα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, ενώ διέκρινε ως πρόβλημα τους διαφορετικούς ρυθμούς του ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με την Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα με 3-1 απ' την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο "Jose Alvalave" για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι "ερυθρόλευκοι", ύστερα απ' το συγκεκριμένο αρνητικό αποτέλεσμα, δεν έχουν ελπίδες ούτε για την τρίτη θέση, αφού βρίσκονται στο -6 απ' τους Πορτογάλους, το οποίο σημαίνει πως αποχαιρετούν άδοξα την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Τάκης Λεμονής στάθηκε στο τετράλεπτο που σημείωσε τα δύο γκολ η Σπόρτινγκ και ουσιαστικά "τελείωσε" τον αγώνα, μίλησε για τους διαφορετικούς ρυθμούς του ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με τα ευρωπαϊκά ματς, ενώ τόνισε πως πλέον η ομάδα του μπορεί να συγκεντρωθεί στο πρωτάθλημα που είναι ο πρωταρχικός στόχος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, ωστόσο ο Ολυμπιακός δέχτηκε τρία φτηνά γκολ. Αυτά τα λάθη πόσο πονάνε και πόσο δίνουν σε εσάς την ευθύνη στις εγχώριες διοργανώσεις να μπορέσετε τον Ολυμπιακό αμυντικά να τον βελτιώσετε;

"Σίγουρα είναι παιχνίδι λαθών το ποδόσφαιρο. Αν πάρουμε για παράδειγμα το προηγούμενο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και αυτό με την Σπόρτινγκ, είδαμε ότι στο ένα δεν δεχτήκαμε γκολ και στο άλλο τρία. Ήταν κάποιες κακές αποφάσεις, δεν έχουμε κάνει ακόμα ανάλυση των φάσεων, αλλά σίγουρα μας έβγαλε από αυτό που θέλαμε. Εκείνο το τρίλεπτο με τα δύο γκολ ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί γιατί είχαμε αρχίσει και δημιουργούσαμε πρόβλημα στην Σπόρτινγκ. Ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος αυτός. Κατ΄αρχάς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο ψυχολογικό και μετά στο αγωνιστικό στην Σπόρτινγκ. Δυστυχώς αυτό το τετράλεπτο μάς έριξε πάρα πολύ ιδιαίτερα ψυχολογικά, ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι είχαμε απέναντί μας μία πολύ καλή ομάδα".

Από αυτό το ματς κρατάτε κάτι για να χτίσετε στη συνέχεια;

"Είναι αρκετά πράγματα το Champions League. Είναι η διοργάνωση που καταλαβαίνουν οι πάντες ότι τα λάθη δεν συγχωρούνται. Είναι η διοργάνωση με πολύ υψηλό επίπεδο ομάδων. Εμείς έχουμε ένα αντικειμενικό πρόβλημα όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ότι οι ρυθμοί των αγώνων σε αυτές τις δύο διοργανώσεις που συμμετέχουμε, το πρωτάθλημα και το Champions League, είναι τελείως διαφορετικοί. Αν θέλουμε να βελτιωθούμε πολύ σε αυτά τα ματς, πρέπει να δούμε πώς θα αποκτήσουμε χαρακτηριστικά στο παιχνίδι μας που θα πλησιάζει τα ευρωπαϊκά στάνταρ. Αυτή είναι μία γενική συζήτηση. Εγώ σε αυτό το κομμάτι που θέλω να σταθώ είναι ότι προσπαθήσαμε. Δεν έχω παράπονο να πω ότι δεν ήταν αφοσιωμένοι στο τακτικό κομμάτι. Με στενοχωρούν όμως αυτά τα λάθη που κάναμε και για τέτοιο επίπεδο δεν συγχωρούνται εύκολα".

Σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθείτε αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

"Δεν είμαστε ευχαριστημένοι φυσικά, για όνομα του Θεού. Είναι σίγουρα η διοργάνωση πολύ κουραστική όταν έχεις και τα ματς πρωταθλήματος. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να συγκεντρωθούμε περισσότερο στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει λιγότερα παιχνίδια υψηλής επιβάρυνσης. Θα είναι η ομάδα πολύ πιο συγκεντρωμένη στον πρωταρχικό στόχο που είναι το πρωτάθλημα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ