ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοιτάζει προς Βιγιαρεάλ ο Βαλβέρδε

Κοιτάζει προς Βιγιαρεάλ ο Βαλβέρδε
INTIME SPORTS

Η έλευση του Φουστέρ από το "Μαδριγάλ" άνοιξε την όρεξη στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να εξετάζει τις περιπτώσεις των Ματίγια και Γκουγιόν που ανήκουν επίσης στο "κίτρινο υποβρύχιο".

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβγαλε "λαγό από το καπέλο" το περασμένο καλοκαίρι, φέρνοντας στο μεγάλο λιμάνι τον άγνωστο στο ελληνικό φίλαθλο κοινό Νταβίδ Φουστέρ, και φαίνεται πως πάνω σε αυτή την πετυχημένη συνταγή θα βασιστεί ο Ολυμπιακός και την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας "Goal", ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" έχει στη λίστα του δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές, και πάλι από την ομάδα της Βιγιαρεάλ, οι οποίοι μάλιστα συγκεντρώνουν αρκετές καλές πιθανότητες για να μετακομίσουν στη χώρα μας.

Πρόκειται για τον 23χρονο Χαβιέρ Ματίγια και τον 22χρονος Μάρκος Γκουγιόν, αμφότεροι μέσοι που καλύπτουν τη θέση του "8αριού", με τον Βαλβέρδε να τους γνωρίζει καλά από τους μήνες που συνεργάστηκαν στο "κίτρινο υποβρύχιο" και να θεωρεί ότι είναι σε θέση να αφομοιώσουν το στιλ παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει στον Ολυμπιακό.

Και οι δύο παίκτες αγωνίζονται κυρίως στην δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ (Βιγιαρεάλ Β') που παίζει στη Σεγούντα Ντιβισιόν, με τον Ματίγια να έχει πάντως φέτος 10 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα (8 στην Πριμέρα Ντιβισιόν και 2 στην Ευρώπη) και τον Γκουγιόν 2 συμμετοχές (1 στο πρωτάθλημα και 1 στην Ευρώπη).

Η διαφορά τους είναι πως ο Ματίγια έχει ως προσόν ότι βοηθάει την ομάδα στο οργανωτικό κομμάτι ενώ ο Γκουγιόν είναι καλύτερος ανασταλτικά, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να τους έχει ανεβάσει στην πρώτη ομάδα της Βιγιαρεάλ στο διάστημα που έκατσε στο "Μαδριγάλ", όπως ακριβώς είχε κάνει και με το "πολυεργαλείο" Φουστέρ.

Όσον αφορά στον Ματίγια, έχει συμβόλαιο με τη Βιγιαρεάλ μέχρι το 2013 αλλά ο ισπανικός σύλλογος δεν θα ήταν αρνητικός στο να μπει σε συζητήσεις για την παραχώρησή του αν ικανοποιούταν οικονομικά, ενώ δεν θα είχε πρόβλημα να συζητήσει και για την περίπτωση παραχώρησης των δικαιωμάτων του Γκουγιόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ