ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κάρολ: "Πρόβα τελικού ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα"

Κάρολ: "Πρόβα τελικού ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα"
INTIME SPORTS

Ως ένα δυνατό τεστ ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ρόι Κάρολ.

Για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε ο Ρόι Κάρολ κατά την άφιξη της ομάδας στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού τόνισε ό,τι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα και χαρακτήρισε το ματς ως μία πολύ καλή πρόβα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρόι Κάρολ:

Υπάρχει κίνητρο σε τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό με τον ΠΑΣ; Και το λέμε από την άποψη ότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα.

" Μπορεί να μην υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για το ματς με τα Γιάννενα, αλλά εμείς έχουμε προετοιμαστεί με σοβαρότητα. Δεν θέλουμε να συμβεί ό,τι συνέβη με την Κέρκυρα. Είναι ένα επίσημο παιχνίδι, ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και φοράμε τη φανέλα μίας ομάδας που οφείλει να κερδίζει σε κάθε ματς. Αν θέλουμε να κοιτάξουμε και λίγο παραπέρα, θα πρέπει να πούμε ότι για εμάς είναι και μία πολύ δυνατή πρόβα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου.

Καλώς ή κακώς, το πρωτάθλημα το έχουμε πάρει, χωρίς αυτό να σημαίνει - επαναλαμβάνω - ότι δεν θα κυνηγήσουμε τη νίκη στα δύο ματς που απομένουν. Θέλουμε τη νίκη για τους εαυτούς μας, το γόητρό μας, για τον κόσμο μας, για τον σύλλογο και για να πάρουμε το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά".

Και για να πάτε και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον τελικό.

" Όντως, κοιτάμε και μακριά. Κοιτάμε και τον τελικό του Κυπέλλου και θεωρώ ότι όχι μόνο αυτό το ματς με τον ΠΑΣ, αλλά και με τον Ατρόμητο την τελευταία αγωνιστική είναι δύο πολύ δυνατά τεστ. Θα πρέπει να διατηρηθούμε σε φόρμα μέχρι τον τελικό. Και για να διατηρηθούμε, θα πρέπει να παίξουμε σε υψηλό ρυθμό σε αυτά τα δύο ματς που απομένουν για το πρωτάθλημα. Είναι απλά τα πράγματα".

Τι εικόνα έχεις για τον ΠΑΣ;

" Είναι μία δύσκολη ομάδα. Την έχουμε δει. Ξέρουμε πόσο πολύ πάλεψε για να κρατηθεί στην κατηγορία και της αξίζουν συγχαρητήρια. Γνωρίζουμε ότι θέλει να μας κερδίσει, γιατί παίζει απέναντι στον πρωταθλητή. Για αυτό πρέπει να είμαστε δύο φορές προσεκτικοί".

Όλες τις μέρες γράφουμε ότι θα παίξεις στα Γιάννενα. Σου έχει πει τίποτε ο Βαλβέρδε;

" Δεν μου έχει πει ο κόουτς αν θα παίξω. Εγώ θέλω να παίξω, όπως και κάθε ποδοσφαιριστής. Αλλά ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει".

Σίγουρα θα παίξεις στον τελικό του Κυπέλλου. Και επειδή θέλει να σε έχει σε υψηλό ρυθμό, για αυτό έχει βγει η πληροφορία ότι θα σε βάλει και στα Γιάννενα, και στο Περιστέρι.

" Δεν μπορώ να το πω αυτό. Δεν το γνωρίζω από τώρα. Στην καριέρα μου έχω ζήσει πολλά. Έχω περάσει πολλά και δεν προδικάζω τίποτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε τέτοια παιχνίδια κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει. Είναι ένας τελικός, κρίνεται ένας τίτλος και θα μ' άρεσε να παίξω. Όμως ο προπονητής έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Και ξέρεις γιατί το λέω αυτό; Και το 2004 όταν η Γιουνάιτεντ έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (σ. είχε παίξει με Μίλγουολ και την είχε κερδίσει 3-0), όλες οι εφημερίδες έγραφαν ότι "θα παίξει ο Κάρολ". Και τελικά έμεινα στον πάγκο και μπήκα στα τελευταία λεπτά (σ. είχε αντικαταστήσει τον Χάουαρντ στο 84'). Για αυτό τον λόγο δεν θέλω να πω τίποτα για αυτό το θέμα. Αυτό που μετράει όμως δεν είναι να παίξω εγώ, αλλά να πάρουμε το Κύπελλο".

Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στα Γιάννενα σε προβληματίζει; Το καλοκαίρι ο Ιμπαγάσα είχε πάθει ζημιά στο γόνατο σε ένα φιλικό που είχε δώσει ο Ολυμπιακός.

" Το γνωρίζω ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν θα είναι καλός. Είχα παίξει με τον ΟΦΗ εκεί (σ. στις 3 Γενάρη 0-0 με ΠΑΣ). Ήταν και χειμώνας και δεν μπορείς να φανταστείς τι κρύο είχε. Είχε πιάσει και πάγο. Γλιστρούσαν οι ποδοσφαιριστές, σε κάποια σημεία ήταν λες και περπατούσες σε τσιμέντο. Όμως είσαι υποχρεωμένος να παίξεις σε όλες τις συνθήκες. Δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία ο αγωνιστικός χώρος".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ