ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η λογική του... παραλόγου

Η λογική του... παραλόγου
INTIME SPORTS

Πως αλλάζουν τα πράγματα; Από την αμφισβήτηση, τις αποδοκιμασίες και το -5, ο Ολυμπιακός μέσα σε περίπου 50 μέρες, βρίσκεται στο +4 και ζει την απόλυτη αποθέωση. Το Sport24.gr θυμάται και σας θυμίζει πόσο εύκολα μπορούν να ανατραπούν τα πάντα ακόμα κι αυτή την... διαβολοβδομάδα.

Κάθε άνθρωπος έχει τα πάνω του και τα κάτω. Έχεις τις δύσκολες και επίπονες στιγμές, αλλά και τις χαρούμενες. Τα πράγματα φυσικά δεν αλλάζουν στον αθλητισμό, όπου ομάδες, προπονητές και παίκτες, τη μια μέρα αποδοκιμάζονται και την άλλη αποθεώνονται. Γνωστά αυτά, ειδικά στην Ελλάδα.

Όταν μάλιστα είσαι μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, όπου κάνει πρωταθλητισμό, οι ήττες και οι αποτυχίες δεν έχουν χώρο. Επιβάλλεται μονάχα να κερδίζεις και γι' αυτό υπάρχει η λεγόμενη πίεση που επιβαρύνει και κάνει καλό πολλές φορές, σε παίκτες και προπονητή.

Οι Πειραιώτες λοιπόν, έχουν περάσει τη φετινή σεζόν από αρκετές διαφορετικές φάσεις. Είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλές χαρές, μα και αρκετές δυσκολίες, οι οποίες έφεραν γκρίνια, μουρμούρα και απαξίωση για μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν τα άξιζε.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την κακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ (1-1) και στη συνέχεια το επιβλητικό 3-1 επί της Ντόρτμουντ; Το σπουδαίο διπλό στην Μασσαλία και αμέσως μετά την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 2-0; Τη συνολικά εξαιρετική παρουσία σ' έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας τον Γενάρη; Αυτά είναι τα πιο έντονα φετινά κοντράστ.

Για να φτάσουμε όμως στο σήμερα και στην αποθέωση των "ερυθρολεύκων" θα πρέπει να κοιτάξουμε περίπου 50 ημέρες πίσω και να δούμε τι είχε συμβεί στο ματς του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο (4-0) . Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στην Ξάνθη (1-0) και ήταν πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή, κάτι που έκανε έξαλλους τους οπαδοί της ομάδας, που αποδοκίμασαν Βαλβέρδε, Μαρκάνο, Αμπντούν στο ματς με τους "κυανέρυθρους". Για πρώτη φορά αμφισβητήθηκε ο Ισπανός τεχνικός, αλλά και οι προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές.

Πως όμως άλλαξαν όλα; Πολύ απλά... Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, πέτυχαν 21 γκολ, ενώ δεν έχουν δεχτεί κανένα και ο ίδιος κόσμος που αποδοκίμαζε Βαλβέρδε, Αμπντούν, Μαρκάνο, την Κυριακή (11/3) τους αποθέωνε! Ρόδα είναι και γυρίζει...

Όλα αυτά λοιπόν, δεν τα γράφουμε τυχαία σήμερα. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε γράψει εδώ και μέρες, όμως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτον, επειδή όπως σας προαναφέραμε αποθεώθηκαν όσοι είχαν αποδοκιμαστεί και δεύτερον για το γεγονός πως έρχεται μια δύσκολη εβδομάδα για τον Ολυμπιακό. Ίσως η δυσκολότερη και κρισιμότερη της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε "διαβολοβδομάδα", αφού οι Πειραιώτες παίζουν το μέλλον τους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Την Πέμπτη αν κερδίσουν ή έρθουν ισόπαλοι, θα περάσουν στους "8" του Europa League και το ευρωπαϊκό τους όνειρο θα συνεχιστεί, ενώ την Κυριακή αν δεν ηττηθούν από τον Παναθηναϊκό θα είναι ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (με ισοπαλία θα διατηρηθεί το +4, ενώ με νίκη θα πάνε στο +7).

Όλα παίζονται λοιπόν αυτές τις επτά ημέρες για τους "ερυθρολεύκους" και γι' αυτό τον λόγο ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του την Δευτέρα, προκειμένου να είναι φρέσκοι και έτοιμοι αυτή την εβδομάδα. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι σε εξαιρετική φόρμα και με πολύ καλό κλίμα, αν όμως δεν έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουν σ' αυτά τα δύο ματς, τότε όλα μπορεί να γυρίσουν τούμπα.

Το σημαντικό όμως είναι, πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει την απόλυτη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη και ο πρόεδρος της ομάδας δεν παρασύρεται από τις εναλλαγές στη ψυχολογία του κόσμου. Ακόμα και να μην τα καταφέρουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, δεν σημαίνει πως δεν είναι καλοί και ότι ο Βαλβέρδε δεν έχει προσφέρει στην ομάδα. Δεν κρίνεται το έργο του προπονητή και των ποδοσφαιριστών σε μια εβδομάδα, αλλά σίγουρα έχουν υποχρέωση να παλέψουν για να τα καταφέρουν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ