ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

To Sport24 προχωράει στην κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του Φαλήρου κόντρα στον ΠΑΟ. Χρυσή αλλαγή ο σκόρερ Αυλωνίτης, καλή εμφάνιση για Ελαμπντελαουί, Μαζουακού και σε κακή βραδιά Αμπιντάλ και Μήτρογλου.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του Φαλήρου, χάρη σε μια κεφαλιά του Τάσου Αυλωνίτη στο 59ο λεπτό που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στιλ. Οι Πειραιώτες δεν έπιασαν καλή απόδοση και δυσκολεύτηκαν αρκετά κόντρα στην καλά οργανωμένη άμυνα του "τριφυλλιού". MVP ο Αυλωνίτης, καλή παρουσία από τους Ελαμπντελαουί, Μαζουακού και σε κακή βραδιά Αμπιντάλ και Μήτρογλου, με τον τελευταίο να αστοχεί και σε πέναλτι.

Ρομπέρτο: Ελάχιστες φορές χρειάστηκε να επέμβει αλλά όταν το έκανε ήταν σταθερός. Την περισσότερη ώρα του αγώνα είχε ρόλο θεατή, πλην των τελευταίων λεπτών που ο Παναθηναϊκός πίεσε αλλά με τις γρήγορες εξόδους του ο Ισπανός γκολκίπερ καθάρισε τον όποιο κίνδυνο πήγε να δημιουργηθεί.

Ελαμπντελαουί: Ορεξάτος ήταν ο Νορβηγός που με τα ανεβάσματα του απασχολούσε συχνά την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού. Ωστόσο δεν είχε βοήθειες από τον Κασάμι και οι περισσότερες προσπάθειες του δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στάθηκε καλά στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Μποτία: Είχε λίγα προβλήματα στην αρχή του ματς κόντρα στον Καρέλη αλλά γρήγορα πήρε τα μέτρα του αντιπάλου και τον αντιμετώπισε αποτελεσματικά. Είχε αδυναμία στην προώθηση του παιχνιδιού γυρνώντας συχνά την μπάλα στον Ρομπέρτο. Καλός στις εναέριες μονομαχίες. Αντικαταστάθηκε λόγω προβλήματος τραυματισμού από τον Αυλωνίτη.

Αμπιντάλ: Δεν πατάει καλά το τελευταίο διάστημα ο Γάλλος και αυτό επιβεβαιώθηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κακές αποφάσεις και πολλά εύκολα λάθη από τον Αμπιντάλ, που σίγουρα δεν συνάδουν με την εμπειρία του. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην εκμεταλλεύθηκε το άσχημο βράδυ του στόπερ των Πειραιωτών, ο ίδιος πάντως θα θέλει γρήγορα να το ξεχάσει.

Μαζουακού: Όσες φορές βρήκε την ευκαιρία ταλαιπώρησε την δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού. Πήρε λιγότερες πρωτοβουλίες σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια θέλοντας να μην ρισκάρει στα μετόπισθεν. Στα αμυντικά του καθήκοντα δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα.

Μιλιβόγεβιτς: Ανασταλτικά παίρνει καλό βαθμό, καθώς στον χώρο ευθύνης του δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει καταστάσεις. Είχε σωστές επί το πλείστον μεταβιβάσεις, αλλά η δράση του επιθετικά περιορίστηκε στην κουλούρα. Έπαιξε έξυπνα στα τελευταία λεπτά, όταν και ο Παναθηναϊκός πίεσε για την ισοφάριση.

Μανιάτης: Στο 14' είχε την ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό αλλά σημάδεψε τον Στιλ. Έτρεξε πολύ και κάλυψε χώρους, όμως είχε κάποια εύκολα λάθη όσες φορές αποφάσισε να προωθηθεί. Σίγουρα έχει πραγματοποιήσει πολύ καλύτερες εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα.

Κασάμι: Δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι ο Ελβετός, που φάνηκε να μην βολεύεται σε ρόλο δεξιού μέσου. Στα συν ότι κράτησε πίσω τον Νάνο, στα πλην ότι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ιδιαίτερους πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα. Πήρε πρωτοβουλίες αλλά συνήθως οι προσπάθειες του έμειναν ημιτελείς. Με εμφανή τα σημάδια κόπωσης, άφησε την θέση του στον Εντινγκά στο 80ο λεπτό.

Ντομίνγκες: Κλείστηκε καλά από την αντίπαλη άμυνα και πέραν από την καλή κυκλοφορία της μπάλας δεν μπόρεσε να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε ρυθμό, μοιραία ούτε ο ίδιος. Προσπάθησε αρκετά μέχρι το 87', όταν και άφησε την θέση του στον Φουστέρ.

Αφελάι: Λίγα πράματα από τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό στο ματς. Είχε στιγμές που με προσωπικές ενέργειες αναστάτωσε την άμυνα του "τριφυλλιού" αλλά του έλειψε η ουσία. Δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τον Ντομίνγκες ή τον Μήτρογλου, ενώ δεν πάτησε παρά ελάχιστα την αντίπαλη περιοχή. Πάντως είχε διάθεση και σε κάμποσες φάσεις έμοιαζε να παλεύει μόνος του με την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Μήτρογλου: Σε κακή βραδιά ο φορ του Ολυμπιακού. Δεν βρήκε ρυθμό στο ματς, ούτε συνεργασίες με τους συμπαίκτες του. Με προσωπικές ενέργειες δεν κατάφερε τίποτα, με κάμποσες λάθος αποφάσεις, με αποτέλεσμα να μην τον αισθανθεί η άμυνα του Παναθηναϊκού. Ένα λάθος γύρισμα του λίγο έλειψε να δημιουργήσει κινδύνους, ενώ δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε από τον Στιλ.

Αυλωνίτης: Το λαχείο του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση. Πήρε την θέση του Μποτία στο 57' και δύο λεπτά αργότερα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, νίκησε την αεροπορία του Παναθηναϊκού και με άπιαστη κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια στον Στιλ, βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Αμυντικά στάθηκε πολύ καλά και οι επεμβάσεις του ήταν ουσιαστικές. Δικαίως αναδείχθηκε ο MVP της αναμέτρησης.

Εντινγκά: Μπήκε στο 80' αντί του Κασάμι. Έδωσε περισσότερη φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή, κάλυψε αποτελεσματικά τους χώρους και είχε ψύχραιμες αντιδράσεις.

Φουστέρ: Πήρε την θέση του Ντομίνγκες στο 87ο λεπτό. Κάλυψε τον Μαζουακού αριστερά, ρίχνοντας βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ