ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στη δεύτερη διαδοχική ήττα με 4-0, αυτή τη φορά από την Αϊντχόφεν, μετά από το φιλικό με την Γκενκ.

Δεν είχε μόνο παίκτες που... χάθηκαν στο τελευταίο ημίωρο ο Ολυμπιακός στο φιλικό ματς εναντίον της πρωταθλήτριας Ολλανδίας, Αϊντχόφεν, αλλά και ορισμένους που στάθηκαν καλά στο α' μέρος. Αναλυτικά...

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: Στη μία και μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο ημίχρονο, στη φάση του 31ου λεπτού, ήταν παρών. Στα γκολ πάντως δεν φέρει κάποια ευθύνη, αφού ήταν “εκτέλεση” από κοντά.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Κουράστηκε όσο περνούσε η ώρα. Ενώ στο πρώτο μέρος έδειχνε να ελέγχει εώς έναν βαθμό την πλευρά του παρά τα... ζόρια που πήγε να του προκαλέσει ο Μπέργκβιν, ο Νορβηγός στο δεύτερο μέρος ξέμενε από... βενζίνη και έγινε λίγο πριν από το φινάλε αναγκαστική αλλαγή.

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Καλός ανασταλτικά, είχε και τη φάση του δοκαριού στο 49', αλλά και εκείνος όσο περνούσε η ώρα και δεχόταν περισσότερη πίεση από την Αϊντχόφεν, έδειχνε να ταλαιπωρείται λίγο παραπάνω. Δεν ήταν πάντως κακός.. Το αντίθετο θα λέγαμε...

ΜΙΡΑΝΤΑ: Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι ο Πορτογάλος στόπερ, δίχως να δείξει κάτι το ιδιαίτερο πέρα από μία βαθιά μπαλιά στον Βρουσάι που ήταν το ξεκίνημα της φάσης του Τσιμίκα στο 17'. Κατά τ' άλλα, όταν η άμυνα του Ολυμπιακού πιέστηκε στο δεύτερο μέρος, ο Μιράντα δεν έδειχνε να πατάει και τόσο καλά στα πόδια του.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Δεν ήταν τόσο καλός επιθετικά όπως σε άλλα ματς. Όσο περνούσε η ώρα τον εγκατέλειπαν και οι δυνάμεις του του και ο Μαρκ Φαν Μπόμελ αναγκαστικά σημάδευε την πλευρά του.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Δεν έπαιξε σε πολύ υψηλές στροφές. Πάντως κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει ασπροπρόσωπο τον προπονητή του που τον εμπιστεύεται. Έτρεξε πολύ, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη.

ΚΑΜΑΡΑ: Έτρεξε πολύ, σε ακόμη ένα ματς δεν δίστασε να ρίξει και καμιά κλοτσιά παραπάνω και δεν έδειξε επίσης να έχει άγχος όταν έπαιρνε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και τον περικύκλωναν τρεις παίκτες της PSV. Ήταν το κλασικό... μηχανάκι των Πειραιωτών.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ξεχειλίζει από ποιότητα και το έδειξε πολλάκις στο σημερινό ματς. Είχε την ασίστ στον Βρουσάι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου που θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό, ενώ όσες φορές έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του τον ένιωθε για τα καλά ο Ανχελίνο. Το σημαντικό είναι ότι πρόσφερε πολλές βοήθειες και ανασταλτικά.

ΒΡΟΥΣΑΪ: Πολύ δραστήριος, δεν φοβήθηκε να πάρει προσπάθειες από τα αριστερά, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στην τελική πάσα, θα μπορούσε να είχε γίνει ακόμα πιο απειλητικός.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Έτρεξε πολύ, είχε δύο – τρεις καλές προσπάθειες που θα μπορούσε να γίνει απειλητικός για την ολλανδική εστία, είχε ένα σοβαρό λάθος στο 31' από το οποίο θα μπορούσε να προηγηθεί η PSV, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν από τους παίκτες που ταλαιπώρησαν αρκετά την Αϊντχόφεν. Δεν ήταν ωστόσο τόσο ουσιαστικός όσο έπρεπε.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Ήταν ο πρώτος “αμυντικός” της ομάδας, όποτε χρειαζόταν έτρεχε σαν σκυλί για να προκαλέσει πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι της Αϊντχόφεν που ξεκινούσε από πίσω, ωστόσο, είναι το δεύτερο σερί φιλικό που χάνει ένα γκολ που – κακά τα ψέματα – έπρεπε να το σημειώσει στο 47'.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Μπήκε στο 85' αντί του Ομάρ και δεν μπορεί να κριθεί.

ΣΙΣΕ: Δεν είναι στα καλύτερά του ο Σενεγαλέζος. Δεν στεκόμαστε μόνο στη φάση του τέταρτου γκολ που ο Μάλεν τον πέρασε εύκολα. Γενικότερα βγάζει έναν εκνευρισμό δίχως λόγο...

ΧΑΤΖΙΣΑΦΙ: Χρησιμοποιήθηκε ξανά σε ρόλο αμυντικού χαφ για μερικά λεπτά. Λίγα πράγματα από τον Ιρανό...

ΠΑΡΝΤΟ: Ο Κολομβιανός δεν μπορεί με τίποτα να κατηγορηυθεί για αδιαφορία. Το να μην του βγαίνουν οι φάσεις λόγω συγκέντρωσης ή και... ικανότητας είναι άλλο θέμα. Σήμερα στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν έδειξε και πολλά πράγματα.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Ένα τέταρτο αγωνίστηκε ο νεαρός χαφ, χωρίς ωστόσο να βοηθήσει και ιδιαίτερα. Μπήκε και σε ένα διάστημα που είχε καταρρεύσει η ομάδα...

ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Δεν φάνηκε καθόλου ο Ιρανός, γιατί πολύ απλά δεν τροφοδοτήθηκε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο... Δεν χωράει δηλαδή κριτική.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Μπήκε σε χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός έκανε τις πολλές αλλαγές και είχε αρχίσει να... μπερδεύεται. Επιθετικά οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν τίποτα να επιδείξουν στο τελευταίο 20λεπτο και κατά συνέπεια ο Φέτφα δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο...

ΛΑΖΑΡΟΣ: Φάνηκε στην κεφαλιά που έκανε 72'. Ο Χριστοδουλόπουλος δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε επιθετικά, γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός δεν έφτανε την μπάλα στην επιθετική του γραμμή στα τελευταία 20 λεπτά...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ