ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - BESIKTAS (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Μπεσίκτας στο Φάληρο στο πρώτο ματς της φάσης των "16" του Europa League και το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Βασίλη Βούζα.

Ισόπαλος 1-1 ήρθε ο Ολυμπιακός με την Μπεσίκτας στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο πρώτο ματς της φάσης των "16" του Europa League. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με τον Καμπιάσο, αλλά ισοφαρίστηκαν με τον Αμπουμπακάρ και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Πόλης. Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Βασίλη Βούζα.

Λεάλι: Φέρει αποκλειστική ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε στο 53ο λεπτό, κάνοντας για πολλοστή φορά αβίαστο λάθος. Ο Ιταλός γκολκίπερ... έστρωσε την μπάλα στον Αμπουμπακάρ, εκείνος έκανε ένα σπριντ, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λεάλι. Από 'κει και πέρα, έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις, αλλά μπαίνει στους αρνητικούς πρωταγωνιστές για το τέρμα που δέχτηκε.

Φιγκέιρας: Ανασταλτικά ήταν καλός ο Πορτογάλος ακραίος μπακ, έκανε αρκετά κοψίματα και σταμάτησε επιθέσεις των αντιπάλων του. Δεν εκτέθηκε από την πλευρά του, κράτησε την θέση του και γενικά ήταν αρκετά καλός, με λίγες κακές στιγμές. Με τους Τούρκους να έχουν την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους, δεν βγήκε πολύ μπροστά. Καλή εμφάνιση από τον Φιγκέιρας.

Μποτία: Για όσο διάστημα αγωνίστηκε (βγήκε αναγκαστικά αλλαγή στο 64' λόγω ενοχλήσεων) ήταν καλός. Αρκετές φορές νίκησε σε προσωπικές μονομαχίες, ήταν καλός και χαμηλά και στον αέρα, σε μια καλή εμφάνιση του Ισπανού στόπερ. Άλλωστε, στο πρώτο μέρος παρά την κατοχή της η Μπεσίκτας δεν είχε ευκαιρίες για γκολ, ενώ δεν ευθύνεται στη φάση του 1-1. Είχε και μια φάση για να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ρέτσος: Στη φάση του γκολ της Μπεσίκτας δεν κατάφερε να κόψει του Αμπουμπακάρ, αλλά στο 58' ήταν εκείνος που με σωτήριο διώξιμο κράτησε το σκορ στο 1-1, απομακρύνοντας λίγο πριν την γραμμή του τέρματος. Κέρδισε πολλές μονομαχίες, είχε σωστές τοποθετήσεις τις περισσότερες φορές και έδωσε ό,τι μπορούσε. Μην ξεχνάμε τις απαιτήσεις του αγώνα και το νεαρόν της ηλικίας του. Πολύ καλός απόψε ο νεαρός διεθνής στόπερ.

Σισοκό: Κράτησε την θέση του αμυντικά, αλλά όσες φορές βγήκε μπροστά, δεν έκανε κάτι. Ημιτελείς προσπάθειες και σέντρες χωρίς αντίκρισμα. Ανασταλτικά ήταν αρκετά καλός, αλλά μέχρι εκεί. Δεν συνεργάστηκε καλά με τον Ελιουνούσι.

Ρομαό: Κράτησε εξαιρετικά τον χώρο ευθύνης του σε όλο το ματς, δεν έκανε τίποτα περιττό, ούτε εκτέθηκε. Προφανώς δεν μπορεί να κάνει πράγματα που έκανε ο Μιλιβόγεβιτς, αλλά ο Τογκολέζος είχε καλή εικόνα στο ματς και κέρδισε πόντους. Όχι, δεν είναι ο παίκτης που λες ότι βγάζει μάτια, όμως ήταν καλύτερος από άλλα παιχνίδια.

Καμπιάσο: Έδωσε μάχες, έτρεξε, μόχθησε και στα 70 λεπτά που αγωνίστηκε, έδωσε ό,τι μπορούσε, θυμίζοντας ότι ήταν για καιρό στη ναφθαλίνη. Φυσικά, η πολύ καλή του εμφάνιση εξαργυρώθηκε και με ένα υπέροχο γκολ νε καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ανσαριφάρντ. Η κίνηση που κάνει ο Αργεντινός είναι όλα τα λεφτά και φυσικά το τελείωμά του ήταν τέλειο.

Φορτούνης: Όλοι ξέρουν τα στάνταρ του και το τι είναι σε θέση να προσφέρει στην καλή του βραδιά ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός. Στο ματς με την Μπεσίκτας δεν βρέθηκε σε ιδιαίτερα καλή βραδιά και αντικαταστάθηκε στο 74', με τον Μάριν να περνάει στην θέση του. Ούτε στα στημένα απείλησε ιδιαίτερα, ούτε προκάλεσε αναστάτωση είτε δημιουργώντας για τον εαυτό του είτε για τους συμπαίκτες του. Στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός περιμένει καλύτερη εμφάνιση από τον Φορτούνη.

Μανθάτης: Μαχητικός, έπαιξε με πάθος και περίσσιο θράσος, δεν κώλωσε σε καμία στιγμή και προσπάθησε να μπει επάξια στα "παπούτσια" του Σεμπά. Ο νεαρός εξτρέμ είχε όρεξη, έτρεξε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, πίεζε τους αντιπάλους του, θέλησε να δημιουργήσει προβλήματα στους Τούρκους από την πλευρά του και ήταν από εκείνους που είχε θετικό πρόσημο η παρουσία του στο χορτάρι. Βέβαια, έκανε κατάχρηση ντρίμπλας σε ορισμένες περιπτώσεις και πρέπει να το διορθώσει αυτό, διότι έχει συμβεί ξανά.

Ελιουνούσι: Δραστήριος ο Νορβηγός, πάλεψε πολύ, είχε ορισμένες πολύ καλές στιγμές και θα μπορούσε να έχει βρει και τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 19', όταν έκανε υπέροχο τσίμπημα, αλλά το πλασέ του ήταν άψυχο από καλή θέση και μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Μπεσίκτας. Γενικότερα δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι ο Ελιουνούσι, αλλά με τους Τούρκους έπαιξε καλά στην δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού.

Ανσαριφάρντ: Δεν τροφοδοτήθηκε πολύ, αλλά ήταν κινητικός ο Ιρανός επιθετικός, έβγαινε στα πλάγια για να πάρει μπάλα, αν και ο ίδιος δεν είχε κάποια ευκαιρία για γκολ με εξαίρεση ίσως το παρολίγον τετ α τετ στο 90', που έδιωξε με το κεφάλι ο Φάμπρι. Πάντως, από τα δικά του πόδια προήλθε το τέρμα του Καμπιάσο. Χόρεψε τον Τόσιτς, έβγαλε εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο Αργεντινός σκόραρε με το κεφάλι. Δεν τον βοήθησε πολύ το ματς για να διακριθεί περισσότερο, αλλά προσπάθησε όσο μπορούσε.

Ντα Κόστα: Μπήκε αντί του Μποτία στο 64' και highlight του ήταν το σωτήριο τάκλιν στο σουτ του Τοσούν στο 87', όπου κάλλιστα η Μπεσίκτας θα μπορούσε να κάνει το 2-1. Βέβαια, υπήρξε κενό στην άμυνα του Ολυμπιακού στην φάση αυτή, αλλά ο Μαροκινός εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και διόρθωσε την κατάσταση. Ξέρουμε όλοι τις αδυναμίες του συγκεκριμένου παίκτη και τα θετικά του στοιχεία, δεν μας έκανε σοφότερους το αποψινό ματς. Πάντως, όσο έπαιξε, προσέφερε ο Ντα Κόστα.

Μάρτινς: Μπήκε στο 70', αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο. Δεν πέρασαν βέβαια πολλές μπάλες από τα πόδια του, ώστε να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση για την εστία της Μπεσίκτας ή έστω να κρατήσει την μπάλα και να σπάσει τον ρυθμό.

Μάριν: Εμφανώς ανέτοιμος ο Γερμανός, δύσκολα θα μπορούσε να μπει στο γήπεδο έπειτα από τόσο καιρό στα... πιτς, κάνοντας κάτι πραγματικά καλό. Πέρασε σχετικά απαρατήρητος στο σχεδόν 20λεπτο που αγωνίστηκε.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ