ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Ολυμπιακός με ΑΕΚ ομαδική ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr προχωρά στην κριτική των παικτών του Ολυμπιακού, έπειτα από την ήττα με σκορ 1-0 κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Με εννέα ολοκλήρωσαν το ματς οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 1-0 στο ΟΑΚΑ στο μεταξύ τους ντέρμπι, όπου οι Πειραιώτες τελείωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες. Η κριτική των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

Ρομπέρτο: Ελάχιστα απειλήθηκε ευθέως με παραβίαση της εστίας του, ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός έμεινε με 9 παίκτες. Δεν είχε προβλήματα όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει. Τέντωσε το κορμί του στο χτύπημα πέναλτι του Μπουονανότε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά σκόραρε ο Βάργκας, αλλά ουδεμία ευθύνη φέρει ο Ισπανός.

Ελαμπντελαουί: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ανασταλτικά και σπανίως είδε αντίπαλο παίκτη να τον περνά στο "ένας εναντίον ενός". Επιθετικά συνεργάστηκε καλά με τον Πάρντο στο πρώτο μισάωρο, με τον Σεμπά δεν είχαν την ίδια χημεία. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα, κοίταξε περισσότερο να κρατήσει τη θέση του αμυντικά.

Μποτία: Στάθηκε καλά μέχρι το σημείο της αποβολής του στο ξεκίνημα της επανάληψης. Σωστές τοποθετήσεις, ελάχιστα ρίσκα και αποτελεσματικότητα στις επεμβάσεις του. Ο ρέφερι θεώρησε ότι κράτησε τον Αραβίδη και του έδειξε την κόκκινη κάρτα, με τον Ισπανό στόπερ να απορεί. Ίσως είχε δίκιο.

Σιόβας: Από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς, κατέθεσε την ψυχή του όταν οι Πειραιώτες έμειναν με 10 και αργότερα με 9 παίκτες. Είχε ακόμη και κούρσες προς την αντίπαλη περιοχή για να συνδράμει επιθετικά. Πολύ καλή η εμφάνιση του.

Μαζουακού: Ταλαιπώρησε πολλές φορές τους αντιπάλους με τα όβερλαπ που επιχείρησε, ενώ κέρδισε και την αποβολή του Γκάλο. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, οι προσπάθειες του δεν απέφεραν αποτέλεσμα. Με σωστές διαγώνιες καλύψεις αμυντικά και δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες.

Μιλιβόγεβιτς: Μαζί με τον Κασάμι είχαν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, με τον Σερβό να σκουπίζει κάθε φάση που πήγαινε να δημιουργηθεί από τον άξονα για την ΑΕΚ. Ο Καλογερόπουλος είδε πέναλτι στην προσπάθεια του Μιλιβόγεβιτς να απομακρύνει την μπάλα και συνάμα του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, στέλνοντας τον στα αποδυτήρια. Θετικότατος στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Κασάμι: Ξεκίνησε με κάποιες βεβιασμένες μεταβιβάσεις και χωρίς την καλύτερη δυνατή συγκέντρωση. Σταδιακά ανέβασε ρυθμούς και πατούσε σωστά στο γήπεδο. Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του όταν ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες, προσπαθώντας να καλύψει και το κενό του Φορτούνη επιθετικά. Τα έδωσε όλα, άσχετα αν αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ντουρμάζ: Συγκινητικός από την στιγμή που ο Φορτούνης βγήκε από το γήπεδο για να δώσει την θέση του στον Ντα Κόστα. Ανέλαβε όλες τις επιθετικές πρωτοβουλίες, ανακάτεψε την άμυνα της ΑΕΚ με τις κούρσες του, απείλησε, κέρδισε φάουλ. Με μεγάλη διάθεση να προσφέρει και ανασταλτικά. Φυσιολογικά κουράστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ντομίνγκες.

Πάρντο: Στη μισή ώρα που αγωνίστηκε κράτησε τον Ντίντακ καρφωμένο στη θέση του, ενώ σε μια δύο περιπτώσεις δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. "Χτύπημα" για τον Ολυμπιακό η αναγκαστική έξοδος του από το ματς και απώλεια ενόψει Άντερλεχτ.

Φορτούνης: Έτρεξε την μπάλα, μοίρασε σωστά παιχνίδι και έδινε τον ρυθμό επιθετικά για τον Ολυμπιακό. Με τη διαρκή κίνηση του έβαλε δύσκολα στον Σιμόες. "Θυσιάστηκε" από τον Σίλβα για να μπει ο Ντα Κόστα μετά την αποβολή του Μποτία.

Ιντέγε: Ο Νιγηριανός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις. Πρέσαρε, έκανε κινήσεις εντός κι εκτός περιοχής, δεν άφηνε σε ησυχία τους στόπερ της ΑΕΚ. Δεν βρήκε όμως προϋποθέσεις για να εκτελέσει και ο ρόλος του έγινε περισσότερο άχαρος όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε αριθμητικό μειονέκτημα στο ματς.

Ντα Κόστα: Μπήκε ζεστός στο παιχνίδι και κάλυψε επάξια το κενό του Μποτία. Πρώτος στην μπάλα, διάβασε σωστά τις φάσεις και είχε σωστό τάιμινγκ στις επεμβάσεις του.

Σεμπά: Προσπάθησε να καλύψει το κενό που άφησε ο τραυματίας Πάρντο. Τακτικά τα κατάφερε, προσπάθησε πολύ όταν ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα και στη συνέχεια με εννέα, αλλά πέραν της μαχητικότητας του δεν έδειξε κάτι περισσότερο.

Ντομίνγκες: Πέρασε στο ματς όταν ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ και με δύο λιγότερους παίκτες στο γήπεδο. Δεν μπορούσε να κάνει και πολλά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ