ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Ιντεπεντιέντε έδινε Βιγιαφάνιες στον Ολυμπιακό!

Η Ιντεπεντιέντε έδινε Βιγιαφάνιες στον Ολυμπιακό!
Βέροια, Παναιτωλικός, Αμαραντίδης, Βιγιαφάνιες INTIME SPORTS

Toχρέος από τη μεταγραφή του Νούνιες προς τους “ερυθρόλευκους” είχε υποχρεώσει τους Αργεντινούς πριν από τρία-τέσσερα καλοκαίρια να δώσουν έμψυχα ανταλλάγματα αντί για χρήματα! Ανάμεσα στους παίκτες που πρόσφερε ήταν και ο άσος του Παναιτωλικού

Κοντά στον Παναθηναϊκό βρίσκεται ο Λούκας Βιγιαφάνιες, αλλά ο 24χρονος Αργεντινός ακραίος επιθετικός θα φορούσε τα ερυθρόλευκα, αν ενδιαφέρονταν έστω και... ελάχιστα στο λιμάνι.

Το χρέος της Ιντεπεντιέντε προς στον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του Λιονέλ Νούνιες το καλοκαίρι του 2008 και η αδυναμία της να το αποπληρώσει, είχε ως αποτέλεσμα πριν από τέσσερα καλοκαίρια οι Αργεντίνοι να προσφέρουν έμψυχα ανταλλάγματα για να σταματήσει η δικαστική διαμάχη των δύο ομάδων και να πατσίσουν ουσιαστικά το χρέος!

Η Ιντεπεντιέντε είχε ρίξει στο τραπέζι 4-5 ονόματα, μεταξύ των οποίων και του Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος είχε παίξει ήδη μία χρονιά στους “κόκκινους διαβόλους” της Αβεγιανέδα!

Ο Ολυμπιακός ωστόσο, δεν το συζητούσε καν αυτό το ενδεχόμενο το καλοκαίρι του 2011. Κι ο λόγος είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν τον ενδιέφερε κάποιος ποδοσφαιριστής από τον συγκεκριμένο σύλλογο. Για να είμαστε ειλικρινείς, οι Πειραιώτες είχαν ρίξει μόνο μια πρόχειρη ματιά στους τερματοφύλακές της λόγω της αποτυχημένης μεταγραφής του Φράνκο Κοστάντζο, αλλά και πάλι δεν είχαν εντοπίσει κάποιον αξιόλογο γκολκίπερ.

Η υπόθεση είχε οδηγηθεί στην ΦΙΦΑ, με την παγκόσμια ομοσπονδία μάλιστα να βγάζει απόφαση άμεσης καταβολής των περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ από πλευράς Αργεντινών στον Ολυμπιακό. Η Ιντεπεντιέντε που δεν μπορούσε όμως να φανεί συνεπείς στις υποχρεώσεις της, επέμενε και τον Δεκέμβριο του 2013 να δώσει στους “ερυθρόλευκους” έμψυχα ανταλλάγματα. Ο Βιγιαφάνιες τότε έπαιζε ήδη δανεικός στην Ουρακάν.

* Ο... αστικός μύθος του Ρέντη αναφέρει ότι ο Βιγιαφάνιες είχε κάνει “κλικ” στον Δημήτρη Μπαρμπαλιά που έκανε “σαφάρι” στην Λατινική Αμερική για να έβρισκε παίκτες – λαβράκια. Το καλοκαίρι του 2012, ο Βιγιαφάνιες ήταν ένας από τους παίκτες που είχε ξεχωρίσει ο Μπαρμπαλιάς. Τον είχε δει την Εθνική νέων Αργεντινής, τον είχε προτείνει στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε τότε είχαν ασχοληθεί σοβαρά οι “ερυθρόλευκοι”. Επί της ουσίας ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν σοβαρά οι νταμπλούχοι με τον 24χρονο εξτρέμ του Παναιτωλικού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ