ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αποχώρηση του Μανιάτη και το κάρφωμα του Τσόρι

Η αποχώρηση του Μανιάτη και το κάρφωμα του Τσόρι

H κίνηση των τεσσάρων που προξένησε απορίες, η χαρακτηριστική χειρονομία του Ντομίνγκες στον Χαρέιντε και ο "πεθαμένος" Εντινγκά. Όσα δεν έπιασαν οι κάμερες στο Ολυμπιακός - Μάλμε.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 4-2 της Μάλμε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης' και τον Φεβρουάριο θα φορέσει ξανά το ευρωπαϊκό του κουστούμι, αυτή την φορά για το Europa League, καθώς Γιουβέντους και Ατλέτικο έμειναν στο 0-0 στο Τορίνο και πήραν τα εισιτήρια πρόκρισης για τους "16" του Champions League.

Κατά την διάρκεια και μετά το τέλος της αναμέτρησης υπήρξαν κάμποσα γεγονότα που δεν έπιασε ο φακός της κάμερας ή αν θέλετε δεν έδωσε σαφή εικόνα.

Όπως για παράδειγμα την στιγμή που ο Τσόρι Ντομίνγκες άφηνε την θέση του στον Σιόβα και κατευθυνόμενος προς τον πάγκο της ομάδας του γύρισε και έκανε μια χαρακτηριστική χειρονομία προς τον Άγκε Χαρέιντε.

Ο Νορβηγός τεχνικός είχε πει διάφορα πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Σουηδία, ενώ έπραξε το ίδιο πριν το ματς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός κάνει πάντα μια γκέλα στην έδρα του στο Champions League και η Μάλμε θα ήταν αυτή τη φορά η ομάδα που θα τον υποχρέωνε σε ήττα. Μάλλον ο Χαρέιντε δεν είχε ενημερωθεί πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν ηττηθεί ποτέ στον θεσμό εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική σε παιχνίδι που ήθελαν αποτέλεσμα.

Αυτό φρόντισε να του υπενθυμίσει ο Ντομίνγκες, αρχικά δείχνοντας του με το χέρι πως μιλάει πολύ και στην συνέχεια παρακινώντας τον να το... ράψει. Πάντως ο Νορβηγός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και χαρακτήρισε δίκαιη την τελική βαθμολογία στον όμιλο.

Ο Ντομίνγκες "καρφώνει" τον Χαρέιντε την στιγμή της αλλαγής του

Η αποχώρηση του Μανιάτη και το κάρφωμα του Τσόρι

Στο πρώτο ημίχρονο ο πάγκος των φιλοξενούμενων ήταν ιδιαίτερα προκλητικός. Σε μια στιγμή έντασης με τον ρέφερι της αναμέτρησης Λανουά, άνθρωποι της Μάλμε σηκώθηκαν διαμαρτυρήθηκαν εντόνως με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν από τους φίλους του Ολυμπιακού που κάθονταν πίσω από τον πάγκο.

Τότε ένας από τους συνεργάτες του Χαρέιντε γύρισε με ένα παγούρι νερό και προσποιήθηκε πως το πετάει στον κόσμο, που φυσιολογικά εξαγριώθηκε, δίχως ωστόσο να δοθεί συνέχεια καθώς ο Λανουά απέβαλε έναν από τους ανθρώπους της Μάλμε κατευνάζοντας τα πνεύματα.

Στο τέλος της αναμέτρησης, οι Βρέντζος, Γκαλέτι και Αγραφιώτης πήγαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού (όπως φυσικά και ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης), με τον τελευταίο να παίρνει ως ενθύμιο μια φανέλα του Τσόρι Ντομίνγκες.

Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα του Ντελβέν Εντινγκά, που αποκαμωμένος από την προσπάθεια, με το ζόρι στεκόταν όρθιος για να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του και τον κόσμο μετά το τελευταίο σφύριγμα του Λανουά.

Ο Κονγκολέζος μετά βίας περπατούσε και μάλιστα την στιγμή που οι συμπαίκτες του κατευθύνονταν στο απέναντι πέταλο για να χειροκροτήσουν τους οπαδούς τους, ο 27χρονος μέσος έμεινε λίγα μέτρα πίσω. Οι υπόλοιποι τον περίμεναν, τον έπιασαν από τα χέρια και όλοι μαζί έκαναν τα καθιερωμένα "όλε".

Ενδεικτικό της πίεσης του αγώνα, ήταν και το πάθος του Κασάμι. Μετά από ένα δύσκολο διάστημα για τον Ελβετό διεθνή μέσο, ήρθε μια πολύ γεμάτη εμφάνιση σε ένα κομβικό ματς για τον Ολυμπιακό, όσον αφορά τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Η αποχώρηση του Μανιάτη και το κάρφωμα του Τσόρι

Αν υπήρχε και κάτι που άφησε άσχημες εντυπώσεις στον κόσμο του Ολυμπιακού από το ματς με την Μάλμε, ήταν η κίνηση των Μανιάτη, Σιόβα, Αφελάι και Μήτρογλου στο τέλος του αγώνα. Με το σφύριγμα της λήξης αυτοί οι τέσσερις ποδοσφαιριστές έφυγαν κατευθείαν για τα αποδυτήρια, δίχως να μείνουν για να χαιρετίσουν τον κόσμο.

Η αποχώρηση του Μανιάτη και το κάρφωμα του Τσόρι

Κίνηση που προξένησε απορίες στους οπαδούς του Ολυμπιακού, που παρά τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών γέμισαν ξανά το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", τραγουδούσαν και έσπρωχναν στη νίκη την ομάδα τους για 90 λεπτά, ενώ χειροκρότησαν τους παίκτες και τις δύο φορές που ισοφαρίστηκαν θέλοντας να τους εμψυχώσουν.

Έτσι λοιπόν το γεγονός πως τέσσερις παίκτες δεν έμειναν στο τέλος για να ευχαριστήσουν τον κόσμο άφησε άσχημες εντυπώσεις. Και επειδή ο Μανιάτης ήταν αυτός που έφυγε πρώτος βγάζοντας το περιβραχιόνιο, η εξήγηση που έδιναν από τον Ολυμπιακό είναι πως ο αρχηγός των Πειραιωτών ήθελε να κάνει δηλώσεις αφιερώνοντας τη νίκη στον Κούλη Δουρέκα για την περιπέτεια υγείας που πέρασε.

Ακόμη κι έτσι να συμβαίνει, ο Μανιάτης μπορούσε να πάρει από το χέρι και τους άλλους τρεις συμπαίκτες του, να χαιρετίσουν τον κόσμο και στην συνέχεια να πάει για τις δηλώσεις, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο να δώσουν αφορμές για σχόλια. Είναι χαρακτηριστικό και το βλέμμα απορίας του Ντομίνγκες, που μπαίνοντας στο γήπεδο από τον πάγκο (είχε γίνει αλλαγή) για να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του και τους φίλους του Ολυμπιακού, είδε τους Αφελάι, Μανιάτη, Σιόβα και Μήτρογλου να αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ