ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αγωνία του Φουστέρ

Η αγωνία του Φουστέρ
INTIME SPORTS

Ο Φουστέρ δεν πανηγύρισε τα γκολ του κόντρα στον Παναιτωλικό και από τις εκφράσεις του ήταν ξεκάθαρη η αγωνία που έχει για το μέλλον του στον Ολυμπιακό, καθώς το συμβόλαιο του εκπνέει στις 30/6 (video).

Μια υπόθεση που έμοιαζε περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο. Με δεδομένες τις εξαιρετικές σχέσεις και την αμοιβαία επιθυμία να συνεχίσουν μαζί, η ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φουστέρ έδειχνε να είναι δεδομένη.

Όμως για την ώρα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Στις πρώτες επαφές που έγιναν ανάμεσα στις δύο πλευρές, πριν από περίπου ενάμιση μήνα, διαπιστώθηκε σημαντική διαφορά ανάμεσα στις απαιτήσεις του παίκτη και όσων πρόσφερε ο Ολυμπιακός. Έκτοτε δεν έχει σημειωθεί κάποια σημαντική εξέλιξη και ο Ισπανός μέσος βρίσκεται στον "αέρα".

Ο Φουστέρ είχε εκφράσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν την επιθυμία του να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στο Λιμάνι και εν συνεχεία να παραμείνει μέλος του συλλόγου από κάποιο άλλο πόστο. Ήδη έχει στην κατοχή του δίπλωμα γυμναστή ποδοσφαίρου, μαθαίνει ελληνικά εδώ και κάμποσο διάστημα, ενώ στις επιδιώξεις του είναι να αποκτήσει και δίπλωμα προπονητή.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα του Νταβίδ Φουστέρ στην φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όταν ο Ισπανός, εν μέσω αποθέωσης από τον "ερυθρόλευκο" κόσμο, βγήκε για να παραλάβει το μετάλλιο του, ξέσπασε σε λυγμούς καθώς γνώριζε πως ίσως αυτή ήταν η τελευταία φορά που έμπαινε σε ένα γεμάτο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να πανηγυρίσει έναν τίτλο.

Η αγωνία του Φουστέρ
INTIME SPORTS

Σε κάθε περίπτωση ο 33χρονος άσος, που ήρθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων το καλοκαίρι του 2010, είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα παιδιά της εξέδρας, όχι μόνο για την αγωνιστική του προσφορά αλλά κυρίως για τον μαχητικό του χαρακτήρα και το γεγονός πως σε κάθε παιχνίδι που έβαλε τα ερυθρόλευκα, έδωσε τα πάντα για τη φανέλα.

Σημαντική παράμετρο αποτελεί και η παρουσία του στα αποδυτήρια, όπως και η διάθεση του να έχει από κοντά τους νεοφερμένους προσπαθώντας να τους βάλει στο κλίμα και το πνεύμα ενός συλλόγου όπως ο Ολυμπιακός.

Δεν μπορεί να το δεχτεί

Ο Φουστέρ είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις ξένων (και όχι μόνο...) που έχει "δεθεί" τόσο πολύ με τον Ολυμπιακό. Μέσα του δεν μπορεί να δεχθεί πως υπάρχει η πιθανότητα να μην συνεχίσει στο Λιμάνι. Και το γεγονός αυτό είναι φανερό πως τον έχει επηρεάσει.

Η αγωνία του Φουστέρ
INTIME SPORTS

Όχι αγωνιστικά και στην προσπάθεια που καταβάλλει κάθε φορά που βρίσκεται στο χορτάρι. Ο επαγγελματισμός που τον διακρίνει εξάλλου, δεν του επιτρέπει τίποτα λιγότερο από το να παλεύει πάντα με όλες του τις δυνάμεις προς όφελος της ομάδας.

Όμως κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν ξεκάθαρο πως ο Ισπανός μέσος δεν είναι καλά ψυχολογικά. Ναι μεν ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών στο φιλικό αλλά δεν πανηγύρισε όπως συνηθίζει κανένα από τα δύο -εξαιρετικά- τέρματα που πέτυχε.

Στις εκφράσεις του ήταν αποτυπωμένη η αγωνία, η αβεβαιότητα που τον συνοδεύει για το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Ακόμη και πικρία ίσως, αφού σίγουρα ο ίδιος θα περίμενε να τελειώσει θετικά το θέμα του με συνοπτικές διαδικασίες.

Η αγωνία του Φουστέρ
INTIME SPORTS

Αγκάλιασε τους συμπαίκτες του και έδωσε τα εύσημα σε Φορτούνη και Χάρα για τις πάσες τους πριν ο ίδιος σκοράρει, όμως σίγουρα δεν μπορούσε να χαρεί τα γκολ με την ψυχή του, αφού η ιδέα του να μην βρίσκεται τη νέα σεζόν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη είναι κάτι που αδυνατεί να "χωνέψει".

Τις επόμενες μέρες και το πιθανότερο μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, είναι δεδομένο πως θα υπάρξει νέα συνάντηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την πλευρά του Φουστέρ, προκειμένου να γίνει μια προσπάθεια να γεφυρωθεί η διαφορά και να παραμείνει ο Ισπανός στο ρόστερ της ομάδας.

Ίσως τελικά να υπάρξει και ευθεία παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση, αφού είναι γνωστό πως ο Φουστέρ είναι ένας παίκτης τον οποίο εκτιμά σε μεγάλο βαθμό ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ