ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιατί όχι και στη Μαδρίτη;

Γιατί όχι και στη Μαδρίτη;

Συνέντευξη εφόλης της ύλης του σκόρερ του Ολυμπιακού στο Τορίνο, του πρώτου Κογκολέζου που πέτυχε γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και υπόσχεται ότι η ομάδα θα πετύχει γκολ και στη Μαδρίτη, αλλά και συγκέντρωση που έλειπε στο Τορίνο.

Τον Ντελβίν Εντιγκά τον γνωρίζαμε ως τον παίκτη που ...κόβει και ράβει στον Ολυμπιακό, στο Τορίνο όμως τον θαυμάσαμε και ως σκόρερ, καθώς έκανε το 1-2 και γράφτηκε στην ιστορία ως ο πρώτος Κογκολέζος παίκτης που πέτυχε γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια το τέρμα του Αφρικανού δεν ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό, γι αυτό και υπόσχεται θετικό αποτέλεσμα στη Μαδρίτη, για να περάσει ο Ολυμπιακός στους "16" της διοργάνωσης.

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στα "Παραπολιτικά" και τον Στέφανο Λεμονίδη:

Συνεσταλμένος, χαμηλών τόνων, δεν έδωσε ποτέ μεγάλη συνέντευξη κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Ολυμπιακό και ήταν κάτι παραπάνω από φειδωλός στις απαντήσεις του. Χωρίς μεγάλα λόγια, δεν χάιδεψε τα αυτιά των οπαδών, αρκέστηκε να τοποθετήσει τα πράγματα σε ρεαλιστική βάση.

Γιατί όχι και στη Μαδρίτη;

Γεννήθηκε στην Πουά Νουάρ της Δημοκρατίας του Κογκό και από ηλικία 10 χρονών έμεινε ορφανός από πατέρα. Ο μοναδικός γιός της οικογένειας, με 4 αδελφές στο σπίτι, η μητέρα του θεώρησε καλό να τον ... παραχωρήσει στον θείο του, που είχε αγόρια. Ήθελε να μεγαλώσει φυσιολογικά, αυτό έκρινε, αυτό και έγινε. Δεν στερήθηκε βασικά πράγματα, αφού ο αδελφός της μητέρας του είχε δουλειά και οικονομική ευχέρεια και ασχολήθηκε από μικρός με το ποδόσφαιρο. Έπαιζε με τους συμμαθητές του στο σχολείο, όπου τον ανακάλυψε η Οσέρ σε ηλικία 15 χρονών και τον ενέταξε στη δύναμη της. Επειδή όμως ήταν ανήλικος, δεν μπορούσε να μετακομίσει στη Γαλλία κάτι που έπραξε δυόμιση χρόνια αργότερα, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στη Μονακό, απ όπου τον πήρε δανεικό ο Ολυμπιακός. Και φέτος ήρθε στον Πειραιά ως δανεικός, αλλά ουσιαστικά θα μείνει κι άλλα χρόνια, καθώς το καλοκαίρι λήγει η συνεργασία του με τη γαλλική ομάδα και θα παραμείνει στην Ελλάδα. Δεν αποκλείεται μάλιστα, μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του να ανανεωθεί η συνεργασία του με τον πρωταθλητή, πριν τελειώσει η περίοδος.

Γιατί όχι και στη Μαδρίτη;

Με τη λήξη του αγώνα στο Τορίνο "με πήραν τηλέφωνο φίλοι και ο ομοσπονδιακός προπονητής, για να με συγχαρούν και να μου δώσουν δύναμη να συνεχίσω έτσι και στο μέλλον. Ήταν το πρώτο μεγάλο γκολ μου στον Ολυμπιακό, αφού πέρυσι είχα σκοράρει σε αγώνα Κυπέλλου. Το χάρηκα πολύ, ενήργησα ενστικτωδώς, αλλά δυστυχώς μετά το γκολ χαλαρώσαμε , δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, κι αυτό μας στοίχισε ακριβά".

Η πρόκριση είναι δύσκολη, αλλά "όχι ακατόρθωτη. Θα παλέψουμε στη Μαδρίτη να πάρουμε έναν βαθμό και μετά με νίκη επί της Μάλμε στον Πειραιά να προκριθούμε στα νοκ αουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ".

Θυμηθήκαμε το καλύτερο παιχνίδι του με τη Μάντσεστερ στον Πειραιά, διαφώνησε όμως και υποστήριξε "πιστεύω ότι έκανα κι άλλα καλά παιχνίδια"

Τον ρωτήσαμε αν ισχύει το παράπονο των φιλάθλων του Ολυμπιακού, ότι οι παίκτες διαλέγουν παιχνίδια, γι αυτό παίζουν καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε αντίθεση με τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και απάντησε "δεν συμφωνώ. Είναι θέμα νοοτροπίας και συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ομάδες που παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το κίνητρο είναι μεγαλύτερο και με τις δυνατές ομάδες παίζεις καλύτερα, υπερβάλεις εαυτόν, αλλά σίγουρα δεν διαλέγουμε παιχνίδια"

Μετά το ματς του Τορίνο, ακούσθηκε ότι ενδιαφέρεται η Γιουβέντους για την απόκτηση του, αλλά όπως μας είπε "δεν το γνωρίζω, δεν μου είπε κάτι ο μάνατζερ μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το παρόν, να κερδίζει ο Ολυμπιακός και για το μέλλον μου θα ασχοληθώ όταν τελειώσει η εφετινή περίοδος"

Aνασταλτικός παράγοντας στην εξέλιξη του αποτελεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου λείπει πολλές ημέρες με την Εθνική Κογκό, όπως βέβαια όλοι οι σπουδαίοι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές. "¨Αυτές τις δυσκολίες αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Έχουμε όμως συνηθίσει και προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε γρήγορα όταν πηγαίνουμε στην πατρίδα μας, κι όταν γυρίζουμε στις ομάδες μας"

Στα ταξίδια του στην Αφρική παραμονεύει και ο κίνδυνος του Έμπολα και όπως ομολογεί "το σκεφτόμαστε όταν πηγαίνουμε στο Κογκό και παίρνουμε τις προφυλάξεις μας, το καλό όμως είναι ότι ο ιός δεν έχει εξαπλωθεί στη χώρα μου"

Στην Τούμπα δέχθηκε γροθιά απο τον Ινσαουράλδε , χωρίς να αντιδράσει και εξηγεί "έχω μάθει από τους γονείς και τον θείο μου, να αντιδρώ ψύχραιμα σε δύσκολες καταστάσεις. Γι αυτό και δεν ανταπέδωσα. Συγκρατήθηκα και μετά το τέλος του αγώνα δέχθηκα στη συγγνώμη του αντιπάλου μου. Ήταν περίεργη και επικίνδυνη η ατμόσφαιρα στην Τούμπα. Έγιναν τρελά πράγματα που δεν τα χωρούσε ο νους μου , η ατμόσφαιρα ήταν κάτι παραπάνω από θερμή. Με έφτιαξε όμως για να παίξω καλύτερα. Θυμάμαι και στην Ξάνθη, ότι ο Μπονγκ έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Το έχω νιώσει κι εγώ στο πετσί μου, έμαθα όμως να μην αντιδρώ"

Του ζητήσαμε να συγκρίνει τη δυσκολία της κατάκτησης του πρωταθλήματος με διαφορά πέντε βαθμών από τον ΠΑΟΚ και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν αφοπλιστικός "Και τα δυο είναι δύσκολα. Μπορούμε όμως να πάρουμε αποτέλεσμα στη Μαδρίτη, ενώ στο πρωτάθλημα κοιτάμε μόνο το ματς με τον Πανθρακικό. Αφού πετύχαμε δυο γκολ στο Τορίνο, γιατί να μη κάνουμε κάτι ανάλογο και στη Μαδρίτη, με δεδομένο ότι σκοράραμε τρεις φορές με την ισπανική ομάδα στον Πειραιά"

Τον παρουσίασαν ως τον νέο Τουλαλάν, κάτι που δεν δέχεται "δεν ταιριάζει το παιχνίδι μας. Ίνδαλμα μου όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο ήταν ο Ζιντάν και ο Τζέραρντ", ενώ οδηγεί μια πανάκριβη Μπέντλει, που την έφερε από τη Γαλλία με πλοίο. Απο το Μονακό στον Πειραιά "δυο πόλεις με θάλασσα ,με μεγάλες όμως διαφορές. Το βιοτικό επίπεδο στο Μονακό είναι πολύ ψηλό, αφού ζουν στο πριγκιπάτο πολλοί πλούσιοι άνθρωποι"

Μη τον ρωτήσετε πολλά πράγματα για την Αθήνα γιατί δεν βγαίνει συχνά έξω, δεν γνωρίζει τα ... γούστα της πόλης, καθώς θεωρείται σπιτόγατος και απολαμβάνει την κογκολέζικη κουζίνα της γυναίκας του και την οικογενειακή θαλπωρή. Αν μείνει βέβαια και τα επόμενα χρόνια, κάτι που θεωρείται σίγουρο, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει περισσότερα μέρη, εκτός της Ακρόπολης, του μοναδικού μνημείου που επισκέφτηκε στη χώρα μας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ