ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γενέθλια την Πέμπτη ο Ιμπαγάσα

Γενέθλια την Πέμπτη ο Ιμπαγάσα
Ιμπαγάσα INTIME SPORTS

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έκλεισε τα 35 του χρόνια και το Sport24.gr θυμάται ορισμένες στιγμές από την καριέρα του (videos).

Το καλοκαίρι του 2010 ο Αριέλ Ιμπαγάσα ήρθε στον Ολυμπιακό ως μία από τις τελευταίες μεταγραφές της διοίκησης "Κόκκαλη" και όπως φαίνεται ενάμιση χρόνο μετά αποδεικνύεται από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών.

Βέβαια το ξεκίνημα του στους "ερυθρόλευκους" μόνο εύκολο δεν ήταν, αφού λόγω της ηλικίας του (33 στα 34) πολλοί αμφισβήτησαν την αξία του και το κατά πόσο θα μπορέσει να προσφέρει στην ομάδα.

Ο Ariel Miguel SantiagoIbagaza, όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1976 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και από παλιά των φωνάζουν "El Caño" (ο σωλήνας) λόγω της κοφτής ντρίμπλας που είχε στο ξεκίνημα του και του ύψους του.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ξεκίνησε στην ομάδα της Λανούς το 1994 και το 1995 κατάφερε σε ηλικία 19 ετών πήρε το βάπτισμα του πυρός στην βασική ενδεκάδα, με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο της ομάδας, τον οποία και ευχαρίστησε σε συνέντευξη του ο Ιμπαγάσα πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα.

Ο μέντορας

Οι καλές σχέσεις του Κούπερ με τον Ιμπαγάσα είχαν ως αποτέλεσμα να τον πάρει μαζί του στη συνέχεια στην Ισπανία και την Μαγιόρκα, με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο Ισπανίας το 2003. Αυτός ήταν και ο μοναδικός τίτλος του Caño μέχρι να έρθει στον Ολυμπιακό!

Το καλοκαίρι του 2003 και μετά από ένα μικρό σίριαλ πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην οποία βρήκε και τον δικό μας Ντέμη Νικολαιδη, με τον οποίο συνέθεσαν ένα ωραίο δίδυμο "κοντών" στην Ισπανία με πολλά γκολ και ασίστ.

Όταν ο Νικολαΐδης αποχώρησε από τη Μαδρίτη και ανέλαβε την διοίκηση της ΑΕΚ προσπάθησε να φέρει τον Ιμπαγάσα στην Ένωση (και η αλήθεια είναι ότι έφτασαν κοντά σε συμφωνία), όμως τα πολλά χρήματα που ζητούσε η Ατλέτικο σε συνδυασμό με την διστακτικότητα του Αργεντινού χάλασαν τελικά τη μεταγραφή (με δανεισμό και οψιόν).

Η επιστροφή και η γνωριμία με τον Βαλβέρδε

Το 2006 ο Ιμπαγάσα επέστρεψε στην Μαγιόρκα και ήταν από τους κορυφαίους στο πρωτάθλημα της Ισπανίας σε ασίστ, γεγονός που οδήγησε την Βιγιαρεάλ στο να ξοδέψει 2 εκ. ευρώ το 2008 για να αποκτήσει τον 31χρονο άσο.

Στη δεύτερη του σεζόν στα "υποβρύχια" ο Ιμπαγάσα είχε προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε με τον οποίο δεν τα πήγε καθόλου καλά, αφού ο Βάσκο τεχνικός δεν τον υπολόγιζε στα βασικά του πλάνα. Όταν αποχώρησε όμως ο Βαλβέρδε στα τέλη του Γενάρη του 2010, ο "κοντός" άρχισε και πάλι να αγωνίζεται.

Το καλοκαίρι του 2010 λοιπόν ο Ιμπαγάσα έμεινε ελεύθερος από την Βιγιαρεάλ και ο Σωκράτης Κόκκαλης, σε μία από τις τελευταίες του μεταγραφές πριν την αγορά των μετοχών από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ήρθε μαζί του σε συμφωνία.

Με τον Ολυμπιακό την ίδια σεζόν κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του!


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ