ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έτσι τους έφτιαξε

Έτσι τους έφτιαξε
INTIME SPORTS

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν "τούρμπο" ψυχολογικά απέναντι στην Μάντσεστερ Γ. και το μυστικό κρύβεται πίσω από την κίνηση του Μίτσελ πριν η αποστολή αναχωρήσει για το Φάληρο.

Με προίκα δύο υπέρ του τερμάτων θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στο Μάντσεστερ της Αγγλίας για τον επαναληπτικό με την Γιουνάιτεντ στην φάση των "16" του Champions League.

Οι Πειραιώτες θριάμβευσαν επί των "κόκκινων διαβόλων" στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο "Γ. Καραϊσκάκης" και στο "Old Trafford" στις 19 Μαρτίου, εκτός από 4000 οπαδούς τους, θα έχουν την συντροφιά των γκολ του Τσόρι Ντομίνγκες και του Τζόελ Κάμπελ.

Πέρα από το τελικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε το γεγονός πως οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι και "φτιαγμένοι" ψυχολογικά κόντρα στους φημισμένους αντιπάλους τους.

Ο αγωνιστικός τσαμπουκάς των "ερυθρολεύκων" περίσσευε σε κάθε φάση της αναμέτρησης στο Φάληρο, όπου ήταν ευδιάκριτη η αποφασιστικότητα τους να βγουν νικητές, αδιαφορώντας για το ποιους έχουν απέναντι τους.

Στην παραμυθένια αυτή νίκη του Ολυμπιακού δεν υπάρχει δράκος, αλλά ένα μυστικό. Ή καλύτερα μια κίνηση του Μίτσελ που έκανε "τούρμπο" τους ποδοσφαιριστές του.

Πριν αναχωρήσει η αποστολή για το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Ισπανός τεχνικός κάλεσε τους παίκτες του σε μια αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου Ρέντη και έσβησε τα φώτα.

Τους έβαλε ένα βίντεο με επική μουσική, με πλάνα από όλα τα γκολ της ομάδας στο Champions League, έξαλλους πανηγυρισμούς, ιαχές και συνθήματα των οπαδών του Ολυμπιακού και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Στην συνέχεια τους έδειξε ένα ακόμη βίντεο, με ανάλογη μουσική και τις πολλές άτυχες στιγμές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την φετινή σεζόν. Με τους παίκτες της αγγλικής ομάδας απογοητευμένους και με σκυμμένα κεφάλια.

Στην συνέχεια ο Μίτσελ άνοιξε τα φώτα αλλά δεν τους είπε πολλά. "Τώρα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε...", ήταν η μοναδική ατάκα του Ισπανού τεχνικού στους ποδοσφαιριστές του, που ακολούθως επιβιβάστηκαν στο πούλμαν του Ολυμπιακού με προορισμό την αρένα του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και την αναμέτρηση με τους "κόκκινους διαβόλους".

Μια ανάλογη κίνηση είχε κάνει ο προπονητής των Πειραιωτών πριν το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης, όταν ο Ολυμπιακός με νίκη κόντρα στην Άντερλεχτ εξασφάλιζε 100% την πρόκριση του στους "16".

Είναι μια μέθοδος ψυχολογικής προετοιμασίας που έχει δοκιμάσει και ο Πέπε Γκουρδιόλα, πριν τον τελικό του Champions League το 2009 ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (νίκη με 2-0 για τους "μπλαουγκράνα").

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ