ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ερυθρόλευκος... ήλιος στο Κίεβο

Ερυθρόλευκος... ήλιος στο Κίεβο

Η αναχώρηση από το "Ελ. Βενιζέλος" για το Κίεβο, η εμπειρία του Μαζουακού στο κόκπιτ και η άφιξη στην παγωμένη αλλά ηλιόλουστη ουκρανική πρωτεύουσα. Το Sport24.gr βρίσκεται στο Κίεβο (videos)

Στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης (18/2) ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού των παικτών του Ολυμπιακού στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", προκειμένου να τσεκάρουν τα εισιτήρια τους και να "πετάξουν" με πτήση τσάρτερ για το Κίεβο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ: Γιώργος Περπερίδης - Στέφανος Λεμονίδης

Μέγκιερι, Μιλιβόγεβιτς, Ρομπέρτο και Μήτρογλου έφτασαν πρώτοι στο αεροδρόμιο, όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη, ενώ σιγά σιγά ακολούθησαν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές των "ερυθρολεύκων" και φυσικά ο Βίτορ Περέιρα με το επιτελείο του.

Ερυθρόλευκος... ήλιος στο Κίεβο
INTIME SPORTS

Την αποστολή του Ολυμπιακού συνόδευσαν οι Κριστιάν Καρεμπέ, Πιερ Ισά, Γιάννης Βρέντζος και Κώστας Καραπαπάς, ενώ στο πλευρό των Πειραιωτών βρέθηκε και ο Σωκράτης Κομινάκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ταξίδεψε μαζί με την ομάδα του, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που με αυθημερόν πτήση έχει βρεθεί στο πλάι των παικτών του.

Το τσάρτερ που μετέφερε την αποστολή του Ολυμπιακού για το Κίεβο και την αναμέτρηση της Πέμπτης (19/2, 20:00, live από το Sport24.gr και τον Sport24 Radio 103,3) με την Ντνίπρο, ανέβηκε στον αττικό ουρανό λίγα λεπτά μετά τις 10:20.

Ερυθρόλευκος... ήλιος στο Κίεβο
INTIME SPORTS

Κατά την διάρκεια της πτήσης όλα κύλησαν ήρεμα και 2,5 ώρες αργότερα το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα (Borispol). Ο Αρτούρ Μαζουακού ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση, καθώς μετά από σχετική άδεια πήγε στο κοκπιτ του αεροπλάνου και στην συνέχεια αφηγήθηκε την εμπειρία του στην τηλεόραση του Ολυμπιακού.

Στις 13:20 οι Πειραιώτες έφτασαν στον προορισμό τους, εκεί όπου συνάντησαν αρκετό κρύο (-3 βαθμούς Κελσίου), χιονισμένο τοπίο αλλά και χαρακτηριστική ηλιοφάνεια!

Ο έλεγχος των διαβατηρίων ολοκληρώθηκε απρόσμενα γρήγορα, αν υπολογίσει κανείς τι συμβαίνει ανατολικά της Ουκρανίας και την περιοχή της Κριμαίας.

Η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξάλλου "ευθύνεται" για το γεγονός πως το παιχνίδι ανάμεσα σε Ντνίπρο και Ολυμπιακό δεν θα διεξαχθεί στο Ντνιπροπετρόβσκ, όπου βρίσκεται η φυσική έδρα της ουκρανικής ομάδας, αλλά στο Κίεβο και το εντυπωσιακό "NSK Olimpiyskyi".

Αρκετοί πάντως ήταν οι ντόπιοι δημοσιογράφοι αλλά και ποδοσφαιρόφιλοι που περίμεναν την έξοδο της "ερυθρόλευκης" αποστολής, ενώ κάμποσοι Ουκρανοί θέλησαν να φωτογραφηθούν ή να πάρουν ένα αυτόγραφο από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες αποσύρθηκαν αμέσως για το ξενοδοχείο "Opera", προκειμένου να ξεκουραστούν για λίγες ώρες πριν την απογευματινή προπόνηση (19:00) στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Πέμπτης (19/2, 20:00).

Παρά το γεγονός πως την Κυριακή (22/2) ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, κανείς στην "ερυθρόλευκη" αποστολή δεν σκέφτεται κάτι διαφορετικό από τη νίκη κόντρα στην Ντνίπρο, που παράλληλα θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στο κυνήγι της 12ης θέσης στην βαθμολογία της UEFA.

Εντυπωσιακή η θέα του παγωμένου Δνείπερου

Η θέα από το αεροπλάνο πάνω από το Κίεβο ήταν εντυπωσιακή, αφού φάνταζε σαν τεράστιο φίδι ο παγωμένος Δνείπερος, απ όπου πήρε το όνομα της και η αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Ερυθρόλευκος... ήλιος στο Κίεβο

Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο ποταμό της Ευρώπης μετά το Βόλγα και το Δούναβη.Έχει συνολικό μήκος 2.285 km εκ των οποίων τα 485 είναιστη Ρωσία, τα 595 στη Λευκορωσίακαι τα υπόλοιπα 1.095 km στην Ουκρανία.

Κατά το Μεσαίωνααποτελούσε τμήμα της Εμπορικής Οδού Βαράγγων- Ελλήνωνανάμεσα στη Βαλτική Θάλασσακαι τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Πηγάζει από τα υψώματα Βαλντάιστην κεντρική Ρωσία δυτικά της Μόσχαςκαι καταλήγει στον Εύξεινο Πόντο.

Ερυθρόλευκος... ήλιος στο Κίεβο

Σχηματίζει μάλιστα το φυσικό σύνορο μεταξύ Λευκορωσίας και Ουκρανίας . Το Κίεβο είναι χτισμένο κατά μήκος του ποταμού.

Ερυθρόλευκος... ήλιος στο Κίεβο

Το βίντεο του Olympiacos TV με τον... πιλότο Μαζουακού:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ