ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιστροφή με διπλή προπόνηση

Επιστροφή με διπλή προπόνηση
INTIME SPORTS

Διπλή προπόνηση περίμενε τους παίκτες του Ολυμπιακού την Τρίτη (19/8) μετά την επιστροφή τους από το διήμερο ρεπό. Συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα ο Χόρχε Ντανιέλ Μπενίτες.

Μετά την φιλική αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, ο Μίτσελ είχε δώσει δύο ημέρες ρεπό στους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να πάρουν τις τελευταίες τους ανάσες λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η καλοκαιρινή προετοιμασία έλαβε ουσιαστικά τέλος για τους Πειραιώτες από την Τρίτη (19/8), όταν και επέστρεψαν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη ξεκινώντας την προετοιμασία τους οι ποδοσφαιριστές τους για την πρεμιέρα της εφετινής Superleague, με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", το Σάββατο (23/8) στις 21:30.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν ξανά σε ρυθμό προπονήσεων, με διπλή εκγύμναση. Το πρωί στις 09:00 και το απόγευμα στις 17:00.

Στο πρώτο κομμάτι το βάρος έπεσε στη φυσική κατάσταση και την τεχνική. Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν αερόβιο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με μπάλα.

Στην συνέχεια δούλεψαν επάνω στην τεχνική και τον ελέγχο της μπάλας. Ολοκλήρωσαν με ελαφρύ τρέξιμο και έδωσαν νέο ραντεβού για το απόγευμα της Τρίτης, όπου κυριάρχησαν οι ασκήσεις με την μπάλα.

Κυκλοφορία, πίεση προς τον αντίπαλο και έλεγχος του ρυθμού ήταν το ζητούμενο για τους παίκτες του Μίτσελ, που χωρίστηκαν σε γκρουπ δουλεύοντας σε διαφορετικούς τομείς.

Αμυντική λειτουργία, αναχαίτιση επιθέσεων, δημιουργία φάσεων και τελειώματα, με έμφαση στη σωστή ανάπτυξη. Στο φινάλε έγινε και δίτερμα, στα 3/4 του γηπέδου.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, Χόρχε Μπενίτες, συμμετείχε κανονικά τόσο στην πρωινή, όσο και την απογευματινή προπόνηση και έκανε όλες τις ασκήσεις μαζί με τους συμπαίκτες του.

Ο Σιόβας ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης, δίχως να υπάρχει βιασύνη για την επιστροφή του στο κανονικό πρόγραμμα, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες. Δύσκολα θα προλάβει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο διεθνής στόπερ.

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης υπήρχε και απρόοπτο, καθώς ο Νταβίντ Φουστέρ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους δεξιά και αποχώρησε. Η κατάσταση της υγείας του θα επανεκτιμηθεί από το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Το πρόγραμμα προπονήσεων της εβδομάδας θα συνεχιστεί με διπλή προπόνηση και την Τετάρτη (20/8, 09:00 και 19:30).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ