ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιμένουν οι Αφρικανοί για Ντόλι

Επιμένουν οι Αφρικανοί για Ντόλι
Κίγκαν Ντόλι

Δημοσιεύματα που θέλουν τον Κίγκαν Ντόλι στον Ολυμπιακό τον Γενάρη αναπαράγονται διαρκώς τις τελευταίες μέρες στην Αφρική, με τον παίκτη να βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης με την Mamelodi Sundowns. (video)

Το καλοκαίρι δημοσιεύματα από την Αφρική ήθελαν τον Ολυμπιακό στο κατόπι του Κίγκαν Ντόλι. Η περίπτωση του 23χρονου διεθνή δεν προχώρησε, με τους Πειραιώτες πάντως ουδέποτε να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν το ενδιαφέρον τους για τον παίκτη.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα φουντώνουν ξανά τα σενάρια του τοπικού Τύπου, που θέλουν τον Ντόλι να συνεχίζει την καριέρα του στην Ευρώπη τον Γενάρη, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Επικαλούμενη πληροφορίες της, η ιστοσελίδα " www.kickoff.com" υποστηρίζει ότι η Mamelodi Sundowns έχει δεχθεί επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό. Φιλοξενεί μάλιστα και δηλώσεις από πηγή της που αναφέρει ότι "ο Ντόλι σίγουρα θα φύγει. Ο σύλλογος έχει κάνει μια ακαταμάχητη προσφορά και ο παίκτης είναι έτοιμος να μετακομίσει τον Γενάρη στην Ελλάδα".

Από εκεί και πέρα, ο Ντόλι με την Mamelodi Sundowns βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη, σχετικά με την ρήτρα που προβλέπεται στο συμβόλαιο των δύο πλευρών και αφορά την μεταγραφή του παίκτη σε ομάδα της Ευρώπης.

Η διαφωνία έχει να κάνει σχετικά με το ποσό που είναι να εισπράξει ο αφρικανικός σύλλογος και ήταν να εκδικαστεί εντός της Δευτέρας (14/11). Για την υπόθεση θα αποφασίσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, που για την ώρα πάντως την ανέβαλε για τις 28 Νοεμβρίου.

Ο Ντόλι αγωνίστηκε βασικός για λογαριασμό της Νοτίου Αφρικής στο νικηφόρο 2-1 επί της Σενεγάλης το Σάββατο (12/11), έχοντας καλή απόδοση και την ασίστ στο δεύτερο γκολ. Παραμένει στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος για την εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση με την Μοζαμβίκη την Τρίτη (15/11, 19:00).

ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

Γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 22 Ιανουαρίου του 1993, αγωνίζεται στα άκρα της επιθετικής γραμμής (κατά βάση αριστερά) και καλό του πόδι είναι το αριστερό. Τον Ιούλιο του 2014 μεταγράφηκε από τον Ajax Cape Town (57 συμμετοχές, 5 γκολ, 6 ασίστ) στην Mamelodi Sundowns, με την οποία μετρά 55 εμφανίσεις και έχει απολογισμό 9 γκολ και 10 ασίστ.

Ο Ντόλι έχει αγωνιστεί με την Ολυμπιακή ομάδα της Νοτίου Αφρικής (2 συμ.), την U23 της χώρας (5 συμ.), ενώ με την Ανδρών της "Bafana Bafana" έχει σημειώσει 2 τέρματα σε 4 συμμετοχές κάνοντας ντεμπούτο στις 5 Σεπτεμβρίου του 2014 και το νικηφόρο 3-0 επί του Σουδάν στο "Khartoum Stadium". Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο υπολογίζεται στις 700 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε βίντεο με τον παίκτη εν δράσει:



TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ