ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ενέν: "Αν ο Ολυμπιακός με χρειάζεται, θα παίξω για εκείνον"

Ενέν: "Αν ο Ολυμπιακός με χρειάζεται, θα παίξω για εκείνον"

Ο Νταβίντ Ενέν μίλησε για τον δανεισμό και την παρουσία του στην Έβερτον, τόνισε πως είναι ευχαριστημένος στην Αγγλία και υποστήριξε πως αν τον χρειάζεται ο Ολυμπιακός, τότε θα παίξει για τους "ερυθρόλευκους".

Ο 19χρονος Βέλγος στράικερ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, έναν χρόνο πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο με την Άντερλεχτ και αμέσως παραχωρήθηκε με την μορφή του ετήσιου δανεισμού στην Έβερτον.

Ο Ναβίντ Ενέν παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα " www.lavenir.net " και αποκάλυψε πως έχει υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, ενώ αναφέρθηκε στην πολύ καλή παρουσία που είχε ο Ολυμπιακός στο φετινό Champions League.

Ο νεαρός επιθετικός δεν δίστασε να παραδεχθεί πως θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να παίξει για λογαριασμό της Έβερτον στην Premier League, υποστηρίζοντας ωστόσο πως αν ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται τότε θα παίξει με τα "ερυθρόλευκα".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νταβίντ Ενέν:

Πως ήρθες στην Έβερτον;

"Έκανα προπονήσεις με το κλαμπ τον Ιούνιο και είχα μια θετική συζήτηση με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ωστόσο Έβερτον και Άντερλεχτ δεν ήρθαν σε συμφωνία. Εντέλει, ο Ολυμπιακός που επίσης ενδιαφερόταν, τα βρήκε με την Άντερλεχτ. Από την στιγμή που η Έβερτον με ήθελε εδώ, ο δανεισμός ενός χρόνου ολοκληρώθηκε αμέσως".

Αυτή είναι μια σύνθετη κατάσταση, σωστά;

"Πρέπει να παραδεχτώ πως δεν συμμετείχα στις διαπραγματεύσεις και άφησα τον ατζέντη μου, Κριστόφ Ενροτό (σ.σ. έχει και τους Λουκακού, Μιραλάς, Βαν Μπούιτεν), να κάνει τα βήματα. Ήθελα να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο κλαμπ".

Μπορείς να δεις τον εαυτό σου στον Ολυμπιακό;

"Ναι, βέβαια. Ο Ολυμπιακός είναι μακριά από αυτό που λέμε κλαμπ δεύτερης ταχύτητας. Απλά δείτε τι έκανε στο Champions League, συμπεριλαμβανομένης της νίκης κόντρα στην Γιουβέντους. Ο ελληνικός σύλλογος είναι ένα καλό ευρωπαϊκό κλαμπ και είμαι χαρούμενος που έχω υπογράψει τετραετές συμβόλαιο".

Προτεραιότητα σου είναι η Έβερτον ή ο Ολυμπιακός;

"Από την στιγμή που τώρα βρίσκομαι στην Αγγλία και αισθάνομαι καλά, για την ώρα βλέπω τον εαυτό μου περισσότερο στην Έβερτον. Όμως αν ο Ολυμπιακός με χρειάζεται, τότε θα παίξω για τον Ολυμπιακό".

Ποιος είναι ο άμεσος στόχος σου; Να παίξεις στην πρώτη ομάδα της Έβερτον;

"Όχι, ο άμεσος στόχος μου δεν είναι αυτός, γιατί η Premier League δεν συγκρίνεται με το πρωτάθλημα του Βελγίου ή κάποια άλλα. Πολύ λίγοι επιθετικοί 18 ετών παίζουν στην κατηγορία. Ειδικά στην Έβερτον που θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

Δεν είμαι στο ίδιο μήκος κύματος όπως στη Μονακό, που ήθελα πολύ γρήγορα να παίξω για την πρώτη ομάδα. Το αγγλικό πρωτάθλημα Κ-21 είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο".

Όμως το όνειρο σου είναι να παίξεις στην Premier League;

"Ποιος παίκτης δεν θέλει; Πρώτα θέλω να αποδείξω την αξία μου στις ρεζέρβες. Μετά θα πάρω ό,τι μου δοθεί. Αν δεν έχω την ευκαιρία μου, θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά μέχρι αυτή να έρθει. Θέλω να έχω την ευχέρεια να δουλεύω απερίσπαστος. Και αν η ευκαιρία έρθει, θα εξαρτάται από εμένα να την αρπάξω.

Είμαι σε ένα σπουδαίο αγγλικό κλαμπ με εξαιρετικούς στράικερ και παρά το γεγονός πως τα αποτελέσματα δεν είναι καλά ακόμη, η Έβερτον έχει αποδείξει πως μπορεί να φτάσει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Οπότε αν μπορέσω να αγωνιστώ μια μέρα για το κλαμπ, θα είμαι πολύ χαρούμενος".

Γυμνάζεσαι συχνά με την πρώτη ομάδα;

"Κάποιες φορές ναι. Όταν γίνεται ειδικό πρόγραμμα προπόνησης για τους επιθετικούς ή το γκρουπ έχει ελλείψεις μετά από κλήσεις για διεθνείς υποχρεώσεις".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ