ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένας Ριέρα για τον Ολυμπιακό

Ένας Ριέρα για τον Ολυμπιακό

Ο Οριόλ Ριέρα της Οσασούνα, ο οποίος φέτος πέτυχε 13 γκολ σε 37 αγώνες με την Οσασούνα, εξετάζεται ενδελεχώς από τον Ολυμπιακό (video).

Mετά τον Άλμπερτ Ριέρα, ένας άλλος Ριέρα, ο σέντερ φορ Οριόλ, της Οσασούνα, ενδέχεται να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφού είναι στη λίστα του Μίτσελ και εξετάζεται ενδελεχώς η περίπτωση του.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1986 στη Βαρκελώνη, έπαιξε στη δεύτερη και την τρίτη ομάδα της Μπαρτσελόνα , μαζί με τον Μέσι, τον Πικέ, τον Πέδρο και τον Φάμπρεγκας και έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα στις 17 Δεκεμβρίου 2003, στο Κόπα Ντελ Ρέι, κόντρα στη Μούρθια, όταν και ο Ράικαρντ τον έβαλε στη θέση του Σαβιόλα.

Συνέχισε την καριέρα του στη Θέλτα, στη Β κατηγορία και από το 2009 ως το 2012 αγωνίσθηκε στην Κόρντομπα(2010-11) και στην Ακολκόρν(2011-13), όπου είχε 73 συμμετοχές και 24 γκολ.

Το μεγάλο άλμα το έκανε εφέτος, αγωνίσθηκε στην πρώτη κατηγορία με την ομάδα από την Παμπλόνα και σε 37 συμμετοχές πέτυχε 13 γκολ, 12ος σκόρερ στην Primera Division. Είχε συμβόλαιο για τρία χρόνια, αλλά η ομάδα του υποβιβάστηκε και έμεινε ελεύθερος.

Βρήκε δίχτυα, 7 φορές με το δεξί πόδι, 1 με το αριστερό και 4 με κεφαλιά, ενώ τα σημαντικότερα γκολ του ήταν το πρώτο στο Οσασούνα-Ρεάλ 2-2, το γκολ της εκτός έδρας νίκης στη Μάλαγα και το γκολ της ήττας στη Μαδρίτη, με 2-1 από την πρωταθλήτρια Αθλέτικο.

H σχέση του με την ΑΕΚ

Θα πρέπει να πούμε πως ο Ριέρα έφτασε κοντά στο να γίνει παίκτης της ΑΕΚ το 2006, όταν τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς είχε μείνει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα (ήταν συγκάτοικος του Μέσι και έκαναν ντεμπούτο μαζί στο φιλικό του 2003 με την Πόρτο). Τότε, ο Λορένθο Σέρα Φερέρ τον δοκίμασε σε προπονήσεις και σε φιλικό με το Χαϊδάρι, όμως δεν έπεισε και συμφώνησε με ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας, την Κουλτουράλ Λεονέσα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ