ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένας αθόρυβος "κλέφτης" για τον Ολυμπιακό

Ένας αθόρυβος "κλέφτης" για τον Ολυμπιακό
2012 GETTY IMAGES

Την περίπτωση του Αλεχάντρο "Τσόρι" Ντομίνγκες εξετάζει ο Ολυμπιακός και το Sport24.gr σας παρουσιάζει κάποια στοιχεία για τον 32χρονο Αργεντινό. Διαβάστε τι σημαίνει το παρατσούκλι του, ποια ομάδα τίναξε την μπάνκα στον αέρα για να τον αποκτήσει στο παρελθόν και γιατί του αρέσουν τα "ερυθρόλευκα".

Τη μεταγραφική του αντεπίθεση συνεχίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος την Παρασκευή ανακοίνωσε την απόκτηση του Βλάντιμιρ Βάις

Τον Σλοβάκο είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει στον Πειραιά ο Μοργκάν Αμαλφιτανό, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" ενδιαφέρονται και για έναν ακόμη παίκτη, τον Αλεχάντρο "Τσόρι" Ντομίνγκες.

Με αυτή την αφορμή το Sport24.gr σας παρουσιάζει συνοπτικά κάποια στοιχεία από την καριέρα του 32χρονου Αργεντινού, ο οποίος βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες.

Ένας αθόρυβος "κλέφτης" για τον Ολυμπιακό

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα του στα 19 με την Κίλμες κι έναν χρόνο μετά είχε πάρει μεταγραφή για τη Ρίβερ Πλέιτ. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε και ότι ήταν μέλος της Αργεντινής Κ20, η οποία κατέκτησε εκείνο το καλοκαίρι (2001) το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με τους "μιγιονάριος" πήρε τρία Clausura χωρίς να έχει πάρα πολλές συμμετοχές. Παρόλα αυτά κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών σκάουτερς, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν συστηματικά. Έτσι το 2004 έκανε το μεγάλο βήμα αφήνοντας την πατρίδα του για τη Ρουμπίν Καζάν.

Η μεταγραφή ρεκόρ στη Ζενίτ και οι τίτλοι

Εκεί παρέμεινε μία τριετία έχοντας γεμάτες σεζόν και έτσι ήρθε η μεταγραφή για την Ζενίτ, η οποία έδωσε το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι ο Ντομίνγκες έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ρωσικού πρωταθλήματος (δηλαδή το μεγαλύτερο deal μεταξύ δύο ρωσικών ομάδων), ρεκόρ που καταρρίφθηκε έναν χρόνο μετά με τη μεταγραφή του Ντάνι. Με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο κι ένα Europa League (τότε UEFA CUP) έχοντας βάλει το λιθαράκι του στη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Ζενίτ.

Μετά τη διετία του στη Ζενίτ επέστρεψε στη Ρούμπιν, αφού αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με τον Ντικ Άντβοκαατ. Τελικά δικαιώθηκε για την επιλογή του αφού η ομάδα του πανηγύρισε την επόμενη χρονιά το πρωτάθλημα. Παράλληλα, αγωνίστηκε στο μεγάλο διπλό της Ρούμπιν επί της Μπαρτσελόνα στους ομίλους του Champions League. Ακόμη εκείνη τη χρονιά αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης του ρωσικού πρωταθλήματος τόσο από την ομοσπονδία, όσο και από την εφημερίδα "Sport Express" αλλά και από το εβδομαδιαίο περιοδικό "Futbol".

Ένας αθόρυβος "κλέφτης" για τον Ολυμπιακό

Η Ισπανία και η επιστροφή στην αγαπημένη Ρίβερ

Με τη χρονιά να στέφεται επιτυχημένη ήρθε η μεταγραφή για τη Βαλένθια. Τον Ιανουάριο του 2010, λοιπόν, ο Ντομίνγκες έφτιαξε βαλίτσες για Ισπανία, στην οποία έμεινε ενάμιση χρόνο, καθώς το καλοκαίρι του 2011 ζήτησε να δοθεί δανεικός στη Ρίβερ Πλέιτ. Οι "μιγιονάριος" είχαν υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία τους και ο "Τσόρι" ήθελε να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στη μεγάλη κατηγορία.

Τελικά τα κατάφερε, η Ρίβερ ανέβηκε αλλά εκείνος δεν έμεινε παρόλο που είχε παίξει σημαντικό ρόλο έχοντας και τον άτυπο ρόλο του υπαρχηγού. Η αργεντίνικη ομάδα αποφάσισε να μη διαπραγματευτεί με τη Βαλένθια για τη μεταγραφή του. Ο ίδιος αποχώρησε, όπως και ο Φερνάντο Καβενάγκι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αμφότεροι είχαν διαφωνίες με τον Ντανιέλ Πασαρέλα, πρόεδρο του συλλόγου.

Η αγάπη του για τα... "ερυθρόλευκα"

Τελικά επέστρεψε στη Βαλένθια και από εκεί πήγε στη Ράγιο Βαγιεκάνο, στην οποία υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο. Ένας από τους λόγους που επέλεξε, μάλιστα, τη συγκεκριμένη ομάδα -πέρα από το ελκυστικό πλάνο της- ήταν η "ερυθρόλευκη" εμφάνιση (λευκή με κόκκινη ρήγα), η οποία του θύμιζε εκείνη της Ρίβερ Πλέιτ.

Το ψευδώνυμο

Το πλήρες όνομά του είναι Αλεχάντρο Νταμιάν Ντομίνγκες, αλλά από πολύ μικρή ηλικία είναι γνωστός και ως "Chori". Τι σημαίνει αυτό; Η συγκεκριμένη λέξη υπάρχει σε ένα τραγούδι και σημαίνει κλέφτης, ο οποίος δρα αθόρυβα. Πιθανότατα το τελευταίο έχει να κάνει και με το στυλ παιχνιδιού του, αφού ο Ντομίνγκες είναι ένας μεσοεπιθετικός ο οποίος πατάει περιοχή και σκοράρει κινούμενος αθόρυβα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ