ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ένα βήμα από τον Ολυμπιακό ο Εκίθα"

"Ένα βήμα από τον Ολυμπιακό ο Εκίθα"

Ισπανικό δημοσίευμα θέλει τον Μπόρχα Εκίθα της Αθλέτικ Μπιλμπάο να βρίσκεται πολύ κοντά στην μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Προϊόν των ακαδημιών της Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι ο Μπόρχα Εκίθα, που σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα η Βάσκικη ιστοσελίδα " alironbilbao.com ", υποστηρίζει πως ο Ράφα Αλκόρτα είναι σίγουρος για τις ικανότητες του παίκτη και οι Πειραιώτες έχουν προσεγγίσει την Αθλέτικ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον 26χρονο στόπερ.

Ο Εκίθα δεν πήρε πολλές ευκαιρίες φέτος από τον Βαλβέρδε, που τον υπολόγιζε ως τέταρτο στόπερ πίσω από τους Γουρπέγι, Λαπόρτ και Μίκελ Σαν Χοσέ.

Συνολικά με την φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Εκίθα μετράει 82 συμμετοχές, με τον Βαλβέρδε ωστόσο να έχει δώσει την συγκατάθεση του για την παραχώρηση του παίκτη στον Ολυμπιακό, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Γεννημένος στις 6 Μαρτίου του 1988 στην Παμπλόνα, ο 26χρονος στόπερ (182 εκ.) μπήκε το 2011 στην πρώτη ομάδα της Αθλέτικ υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο με τους Βάσκους, το οποίο και ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2015.

Την πρώτη του σεζόν έκανε 21 εμφανίσεις με την Μπιλμπάο (ντεμπούτο κόντρα στην Μάλαγα εκτός έδρας στις 8/1/2011), αγωνιζόμενος μονάχα στην Primera Division.

Το 2011-12 με τον Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο, έφτασε τις 31 συμμετοχές (8 στο Europa League, όταν οι Βάσκοι έφτασαν έως τον τελικό της διοργάνωσης στο Βουκουρέστι), ενώ ακολούθησαν άλλες 28 την αγωνιστική περίοδο (3 στο Europa League) 2012-13.

Την χρονιά που ολοκληρώθηκε ξεκίνησε βασικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά τραυματίστηκε και αποχώρησε έπειτα από 36 λεπτά αγώνα κόντρα στην Βαγιαδολίδ.

Όταν επανήλθε μετά από ενάμιση μήνα στην αγωνιστική δράση είχε χάσει την θέση του από τον πιτσιρικά αλλά σούπερ ταλαντούχο Λαπόρτ. Στην συνέχεια έπαιξε μονάχα σε μια αναμέτρηση για το Copa del Rey.

Ο Εκίθα είχε ένα βαρύ διάστρεμμα στον αστράγαλο στα τέλη του περασμένου Μάρτη, το οποίο όμως ξεπέρασε οριστικά στα μέσα του Μάη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός είναι της αρεσκείας του Αλκόρτα και η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κυμαίνεται κοντά στο 1,5 εκ. ευρώ.

Ωστόσο η Αθλέτικ προτίθεται να τον παραχωρήσει με ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ, καθώς το συμβόλαιο του εκπνέει σε 12 μήνες και από τον Γενάρη του 2015 θα μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος σε ομάδα της αρεσκείας του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ