ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκεί ψάχνει τα γκολ ο Ολυμπιακός

Εκεί ψάχνει τα γκολ ο Ολυμπιακός

Το Sport24.gr αναλύει τα σημαντικότερα ονόματα επιθετικών που έχουν προταθεί έως τώρα στον Ολυμπιακό και ποιες περιπτώσεις απασχόλησαν ή εξακολουθούν να ενδιαφέρουν πραγματικά τους Πειραιώτες.

Παίκτες προτείνονται καθημερινά στον Ολυμπιακό, από όλα τα μήκη και τα πλάτη υφηλίου. Οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια έχουν χτίσει ένα πολύ ελκυστικό αγωνιστικό και οικονομικό προφίλ, οπότε είναι φυσικό επόμενο οι απανταχού μάνατζερ να βλέπουν τους "ερυθρόλευκους" ως ένα πολύ καλό προορισμό για τους πελάτες τους.

Κάπου βέβαια χάνεται η μπάλα, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που τεχνηέντως ένας ατζέντης διαρρέει το όνομα του Ολυμπιακού ως σύλλογο που ενδιαφέρεται για τον πελάτη του, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις σε άλλες ομάδες ή και να ανεβάσει το κασέ του.

Μια από τις θέσεις που οι Πειραιώτες ψάχνουν ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση, είναι αυτή του κεντρικού επιθετικού. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα πιο σημαντικά ονόματα που έχουν γραφτεί στον Τύπο και έχουν συνδεθεί με φημολογούμενο ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό. Από τις υπαρκτές περιπτώσεις, μέχρι και αυτούς που ουσιαστικά ουδέποτε απασχόλησαν τους Πρωταθλητές Ελλάδας...

Άλαν Πουλίδο

Ήταν ο παίκτης που ευθύς εξ' αρχής μπήκε στο σημάδι των Πειραιωτών. Η υπογραφή του υπάρχει φαρδιά - πλατιά σε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Για τις ανακοινώσεις απομένει να ξεκαθαριστεί η σχέση του Άλαν με την Τίγκρες. Από μέρα σε μέρα αναμένεται από την Ομοσπονδία του Μεξικού το χαρτί που αποδεικνύει πως ο 23χρονος φορ είναι ελεύθερος και καθ' όλα νόμιμος να ολοκληρώσει την συμφωνία του με τον Ολυμπιακό.

Άλφρεντ Φινμπόγκασον

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας παλεύει για την απόκτηση του. Ο Ισλανδός στράικερ με τα 53 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα τις δύο τελευταίες σεζόν, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2015 και η πώληση την φετινή θερινή μεταγραφική περίοδο, μοιάζει μονόδρομος για την Χέρενφέν. Η πρώτη πρόταση των "ερυθρολεύκων" απορρίφθηκε από την διοίκηση της ολλανδικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός πρόκειται να επανέλθει με νέα βελτιωμένη προσφορά για τον Φινμπόγκασον.

Γκρατσιάνο Πελέ

Οι Πειραιώτες βολιδοσκόπησαν την περίπτωση του Ιταλού στράικερ της Φέγενορντ, που έφτασε τα 50 τέρματα σε 57 εμφανίσεις στην Eredivisie. Για την ώρα το όνομα του μπήκε στην άκρη εξαιτίας των οικονομικών απαιτήσεων της Φέγενορντ αλλά και του ίδιου. Στα 29 του χρόνια, ο Πελέ διανύει την παραγωγική φάση της καριέρας του αλλά λόγω ηλικίας δεν έχει μεταπωλητική αξία. Αν δεν γίνει του Φινμπόγκασον υπάρχει η πιθανότητα να επανέλθει ο Ολυμπιακός στην διεκδίκηση της υπογραφής του.

Όλα Τόιβονεν

Πρόκειται για τον all around κυνηγό της Ρεν, που μόλις τον περασμένο Γενάρη τον απέκτησε έναντι 5 εκ. ευρώ από την Αϊντχόφεν. Στην Ολλανδία είχε 78 γκολ και 32 ασίστ σε 199 εμφανίσεις. Ένας τραυματισμός στον αχίλλειο τον άφησε πίσω, ωστόσο στην Γαλλία βρήκε τον καλό του εαυτό, σκοράροντας 8 γκολ συν 2 ασίστ σε 15 αναμετρήσεις. Δεν είναι εύκολη περίπτωση, όσο και αν ο ίδιος επιθυμεί να αγωνιστεί σε σύλλογο του Champions League και θα πιέσει για να φύγει από την Ρεν. Τον πρότεινε ο διάσημος ατζέντης Μίνο Ραϊόλα.

Ρίκι Φαν Βολσφίνκελ

Διέπρεψε με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (28 γκολ σε 55 ματς, 2011-13) και η Νόριτς τον αγόρασε το περασμένο καλοκαίρι έναντι 9 εκ. λιρών. Ποτέ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα "καναρίνια" και την Premier League, ολοκληρώνοντας την σεζόν με τον απογοητευτικό απολογισμό του 1 τέρματος και 2 ασίστ σε 27 συνολικά ματς. Η Νόριτς θα αγωνίζεται στην Championship από την νέα σεζόν αλλά ο Ολλανδός στράικερ δεν θα την ακολουθήσει. Άσχετα με την κακή χρονιά που είχε στην Αγγλία πρόκειται για έναν πολύ καλό επιθετικό και η τιμή του παραμένει "αλμυρή", όχι όμως όπως στην προ - Νόριτς εποχή. Για την ώρα δεν είναι στις βασικές προτεραιότητες του Ολυμπιακού.

Ικετσούκβου Ούτσε

Τον Νιγηριανό 30χρονο επιθετικό ήθελε ο Ολυμπιακός και επί ημερών Ερνέστο Βαλβέρδε. Με την φανέλα της Βιγιαρεάλ την φετινή σεζόν είχε 14 γκολ και 4 ασίστ στην Primera Division, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλή πορεία του "κίτρινου υποβρύχιου". Εξαιτίας της ταχύτητας του μπορεί να καλύψει και το δεξί άκρο της επιθετικής γραμμής. Κοστολογείται με περίπου 3 εκ. ευρώ και το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2015. Έχει προταθεί στους Πειραιώτες, όμως την δεδομένη στιγμή δεν φαίνεται να απασχολεί σοβαρά η περίπτωση του.

Μίκε Χάφενααρ

Στην λίστα του Ισά βρίσκεται και ο 27χρονος επιθετικός Ολλανδοϊάπωνας Μίκε Χάφεναρ, που αγωνίζεται στην Φιτέσε και είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ιαπωνίας (19 συμμετοχές). Έχει ύψος 1.94, μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια πέτυχε 23 γκολ και μοίρασε 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Το συμβόλαιο του με την Φιτέσε ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι. Μοιάζει με ενδιαφέρουσα περίπτωση και βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού των Πειραιωτών.

Μίρκο Βούσινιτς

Περισσότερο οι Ιταλοί τον "βάφτισαν" στόχο του Ολυμπιακού και μάλιστα νωρίς νωρίς τον Μάιο. Γρήγορα τα σενάρια ξεθώριασαν και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους "ερυθρόλευκους" και τον Μαυροβούνιο στράικερ.

Μάμε Ντιούφ

Έφτιαξε το όνομα του στην Μόλντε και μετά από ένα σύντομο πέρασμα του από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπλάκμπερν, ο Σενεγαλέζος διεθνής (18συμ., 3 γκολ) στράικερ πήγε στην Γερμανία και το Ανόβερο. Την τελευταία διετία ο 27χρονος επιθετικός είχε 58 εμφανίσεις με 25 γκολ και 12 ασίστ στην Μπουντεσλίγκα. Συνολικά μετράει 71 ματς και 35 γκολ με το Ανόβερο. Το συμβόλαιο του με τον γερμανικό σύλλογο ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και το πιθανότερο είναι να μην συνεχίσει εκεί. Ο ατζέντης του Αμπντεσαλάμ Ιμπραΐμ τον πρότεινε στον Ολυμπιακό αλλά οι "ερυθρόλευκοι" άμεσα διέψευσαν κάθε ενδιαφέρον.

Νάτσο Σκόκο

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που προτάθηκε στους Πρωταθλητές Ελλάδας. Η αξία του Νάτσο Σκόκο είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά επί της ουσίας πέραν από κάποιων διερευνητικών επαφών, δεν απασχόλησε τον Ολυμπιακό. Πρωταρχικός στόχος του Αργεντίνου είναι να παραμείνει στην Σάντερλαντ και αν δεν τα καταφέρει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Μπεν

Πρόκειται για έναν από τους παίκτες - αποκαλύψεις της Super League 2013-14. Τον απέκτησε η Βέροια το καλοκαίρι του 2013 και το βιογραφικό του μάλλον αδιάφορο φάνταζε. Με 15 τέρματα στο πρωτάθλημα ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στην προσπάθεια και την επιτυχία της Βέροιας να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία. Δεν είναι στις βασικές επιλογές του Ολυμπιακού, αλλά παραμένει μια περίπτωση που δεν λησμονούν οι Περαιώτες.

Μπόγιαν Κρκιτς

Το όνομα του έπαιξε στα ρεπορτάζ του εξωτερικού και ο Ολυμπιακός το "γείωσε" μονομιάς. Από ταλέντο άλλο τίποτα, αλλά παρέμεινε... εκνευριστικά στάσιμος ποδοσφαιρικά. Δεν τον πήραν τα χρόνια βέβαια, είναι μόλις 24 ετών και σίγουρα μια πιθανή απόκτηση του μόνο ως "βόμβα" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως δεν απασχολεί τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Αντί Ντελόρ

Ο Αντί Ντελόρ, είναι επιθετικός και ανήκει στην γαλλική Τουρ. Ο 23χρονος φορ πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Έχει πετύχει συνολικά 25 γκολ (8ασίστ) στις 39 φετινές του εμφανίσεις και έχει συμβόλαιο με την ομάδα του έως το 2016. Η τιμή του κυμαίνεται λίγο πάνω από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ τον "λιγουρεύονται" αρκετοί σύλλογοι της πατρίδας του. Είναι από τους παίκτες που υπάρχουν στην λίστα του Ισά. Δεν βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Πειραιωτών αυτή την στιγμή.

Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ

Τον περασμένο Γενάρη ο Μίτσελ προτίμησε τον Νέλσον Βαλντές από τον Βούλγαρο στράικερ, ο οποίος κατέληξε στην Μονακό ως δανεικός από την Φούλαμ. Τότε ο Ολυμπιακός πράγματι ασχολήθηκε με την περίπτωση και μπορούσε να τον κλείσει ως αντί - Μήτρογλου. Φέτος το καλοκαίρι οι Πειραιώτες ψάχνουν κάτι στο πολύ πιο νέο ηλικιακά και σε διαφορετικό στυλ. Έπαιξε αρκετά στα ρεπορτάζ (του εξωτερικού κυρίως) το όνομα του αλλά δεν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ