ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δύσκολη η υπόθεση Κάμπελ

Δύσκολη η υπόθεση Κάμπελ

Είναι δεδομένο πως ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Κάμπελ ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, ωστόσο η υπόθεση επιστροφής του Κοσταρικανού στου Ρέντη μόνο εύκολη δεν είναι. Τι συμβαίνει με στόπερ.

Από την στιγμή που ο Τζόελ Κάμπελ πρόκειται να βγει στην αγορά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ουκ ολίγες ομάδες θα ενδιαφερθούν για την απόκτηση του από την Άρσεναλ.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει προκαλέσει... πονοκεφάλους στον Αρσέν Βενγκέρ, καθώς ο Αλσατός τεχνικός δυσκολεύεται να του εμπιστευθεί μια θέση στην ενδεκάδα ή και ακόμη και τον πάγκο των αναπληρωματικών, αν και κατ΄επανάληψη έχει εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για την αξία του.

Η ανάγκη της Άρσεναλ για άμεσα αποτελέσματα ώθησε τον Βενγκέρ στο να αναζητήσει πιο έτοιμες λύσεις για την ομάδα του και μοιραία ο Κάμπελ δεν είχε τον χρόνο συμμετοχής που προσδοκούσε.

Οι "κανονιέρηδες" διανύουν μια προβληματική - στο ξεκίνημα τουλάχιστον - σεζόν, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την απόφαση του Βενγκέρ να εμπιστευθεί τον 22χρονο Κοσταρικανό κυνηγό.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μοιάζει να βαρέθηκε να περιμένει την εμπιστοσύνη της Άρσεναλ και πλέον ετοιμάζει τα μπογαλάκια του για άλλες πολιτείες, με τους προορισμούς να διαφέρουν: Μιλάνο, Φλωρεντία, Λισσαβώνα, Κωνσταντινούπολη και Πειραιάς θα ήθελαν να φιλοξενήσουν τον Κάμπελ, που καλείται να αποφασίσει που θέλει να τον βρει ο χειμώνας.

Ο Ολυμπιακός σαφώς και θα ήθελε να δει τον Κοσταρικανό να επιστρέφει στου Ρέντη βάζοντας ξανά τα "ερυθρόλευκα". Και ο Κάμπελ έχει πρόσφατα τοποθετηθεί επί του θέματος (σε συνέντευξη του στο Sport24.gr), τονίζοντας πως πάντα έχει στις επιλογές του τον Ολυμπιακό.

Φυσικά η διάθεση των δύο πλευρών παίζει τον δικό της -σημαντικό- ρόλο, όμως δεν είναι αρκετή για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μεταγραφή. Με ομάδες όπως οι Μίλαν, Ίντερ, Φιορεντίνα και Γαλατάσαραϊ να παραμονεύουν για την απόκτηση του Κάμπελ, η υπόθεση ενδέχεται να πάει σε πλειστηριασμό, ανεβάζοντας πολύ ψηλά το κόστος μια τέτοιας μετακίνησης.

Την παρούσα στιγμή η Άρσεναλ θα σκεφτόταν την παραχώρηση του Κάμπελ με ένα ποσό κοντά στα 6 - 7 εκ. ευρώ ή εναλλακτικά θα τον νοίκιαζε αλλά με "τσιμπημένη" τιμή. Ο Κοσταρικανός δεν ψήνεται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού θέλει να ξεμπερδεύει με την Άρσεναλ την στιγμή που αντιλαμβάνεται πως δεν έχει μέλλον στο Λονδίνο.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιες ομάδες εντέλει και με τι πόσο θα κινηθούν για την μεταγραφή του Κάμπελ τον Γενάρη. Τότε θα φανεί για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει κίνηση μέσα σε λογικά πλαίσια για την επιστροφή του 22χρονου κυνηγού στο Λιμάνι.

Έτοιμος για παν ενδεχόμενο

Ο Ολυμπιακός έχει πάντα ανοιχτές τις κεραίες του για έναν κεντρικό αμυντικό. Τα σενάρια για Αμπιντάλ είναι καθημερινά, αν και το πιθανότερο είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον Γάλλο να δρομολογηθούν το καλοκαίρι. Ο "Άμπι" έχει δεχθεί κρούση από την Μπαρτσελόνα για να επιστρέψει εκεί και να αναλάβει την διεύθυνση των Ακαδημιών, κάτι που δύσκολα θα συμβεί από τον Γενάρη.

Ωστόσο στον Πειραιά ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα και ξεσκονίζουν την αγορά για να βρουν έναν στόπερ έτοιμο να έρθει και να προσφέρει, εάν και εφόσον χρειαστεί.

Το κακό για τους "ερυθρόλευκους" είναι πως ο Σιόβας συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου και ουσιαστικά στο διάστημα της διακοπής που ακολουθεί θα γίνει μια προσπάθεια για να εμφανιστεί έτοιμος στο 100% ενόψει των αναμετρήσεων που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ασχέτως ποιότητας, υπάρχει και θέμα ποσότητας, καθώς ο Ολυμπιακός ουσιαστικά προχωράει με 3 στόπερ από τον αρχή της σεζόν και είναι δεδομένο πως με την κούραση, τους τραυματισμούς και τις κάρτες, δεν μπορεί να βγει έτσι η χρονιά.

Για τον λόγο αυτό οι Πειραιώτες έχουν ανοίξει και τον φάκελο "κεντρικός αμυντικός", εξετάζουν περιπτώσεις που θα μπορούσαν να απασχολήσουν και με το άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη θα έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία πριν χρειαστεί να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ