ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δουλειές πάλι με τον Γκονσάλβες ο Ολυμπιακός!

Δουλειές πάλι με τον Γκονσάλβες ο Ολυμπιακός!

Ο μάνατζερ Κάρλος Γκονσάλβες που έκανε αρκετές δουλειές στο παρελθόν με τον Ολυμπιακό σκοπεύει να ξαναπιάσει... φιλίες στο λιμάνι! Ακούγεται έντονα ότι κρύβεται πίσω από το κινεζικό ενδιαφέρον για Σεμπά. Η Τσόνγκινκ Λιφάν του Μπέντο πάντως ψάχνει όντως για... "Σεμπά".

Όσο πλησιάζει ο Ιανουάριος, ολοένα και περισσότερο θα βγαίνουν στο προσκήνιο διάφορες ενδιαφέρουσες ιστορίες με θέα το μεταγραφικό «πάρε-δώσε». Μπορεί η επικαιρότητα στον Ολυμπιακό να περιλαμβάνει αρκετή δόση... Μιραλάς, ωστόσο, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η στροφή που ετοιμάζεται να κάνει ο πρωταθλητής Ελλάδας στην πορτογαλική αγορά!

Και όταν λέμε «πορτογαλική αγορά» εννοούμε φυσικά τον μάνατζερ Κάρλος Γκονσάλβες. Ο ατζέντης που στο παρελθόν έχει κάνει ένα σωρό δουλειές με τον Ολυμπιακό (Σίλβα, Μπέντο, Πάρντο, Αντρέ Μάρτινς), εδώ και αρκετό καιρό έχει ανοίξει ξανά παρτίδες με τους Πειραιώτες. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Πορτογάλο μάνατζερ... Τι ακριβώς εννοούμε; Ας πάρουμε τα πράγματα ένα – ένα...

ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΕΜΠΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΝΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ... «ΣΕΜΠΑ»!

Τα τελευταία 24ωρα έχει προκύψει μία πληροφορία που έχει ως πρωταγωνιστή τον Σεμπά. Συγκεκριμένα, ακούγεται έντονα ότι μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα «σκάσει» μία πρόταση από την Κίνα για τον Βραζιλιάνο επιθετικό! Να θυμίσουμε ότι το παράθυρο στην κινεζική αγορά είναι ανοικτό εώς τα τέλη Φεβρουαρίου.

Υπάρχει η πληροφορία λοιπόν ότι ο Σεμπά θα φέρει πρόταση γύρω στα 5 εκατομμύρια από την Κίνα. Το καλοκαίρι είχε ακουστεί ότι ο Ολυμπιακός είχε «ενοχληθεί» από Κινέζους, χωρίς ωστόσο να ανάψει το «πράσινο φως» ο πρωταθλητής Ελλάδας. Για ενδιαφέρον από τη συγκεκριμένη χώρα είχε ακουστεί και πέρσι τέτοια εποχή. Το ενδιαφέρον όμως είχε μείνει στα λόγια.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πορτογάλος μάνατζερ πήγε πριν από μερικές μέρες τον Πάουλο Μπέντο στην Τσόνγκινκ Λιφάν. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ το συγκεκριμένο κλαμπ ακόμα και να μην πήγαινε ο Μπέντο, θα έβγαινε στην αγορά για αναζήτηση ενός εξτρέμ!

Είναι λογικό και επόμενο το μυαλό αμέσως να ταξιδεύει στον Σεμπά, από τη στιγμή που η ομάδα του Μπέντο ψάχνει για έναν... «Σεμπά». Είναι γνωστές οι σχέσεις που έχει ο Μπέντο με τον Βραζιλιάνο από την περσινή κοινή τους θητεία στον Ολυμπιακό. Με τον Πορτογάλο τεχνικό ο Σεμπά έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Ειδικά στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν, ο Βραζιλιάνος ήταν ο MVP των «ερυθρολεύκων»!

Ο Γκονσάλβες λοιπόν που εδώ και δύο χρόνια φαίνεται ότι λύνει και δένει στην Κίνα, έχει τον τρόπο να περάσει στην Τσόνγκινκ Λιφάν τον Σεμπά και να φέρει στον Ολυμπιακό μία εξαιρετική οικονομικά πρόταση. Εδώ ολόκληρο Μπέντο πέρασε στην Τσόνγκινκ, παρότι οι μετοχές του Πορτογάλου τεχνικού έχουν πέσει για τα καλά, με αποκορύφωμα την απόρριψη από τις ομοσπονδίες της Μαλαισίας και των Η.Α.Ε.!

ΚΑΤΙ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Επίσης, άλλο ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο Ολυμπιακός μετά από διάλειμμα ενός έτους, είναι διατεθειμένος να ξανακάνει στροφή στην πορτογαλική αγορά, είναι τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες για ερυθρόλευκο «σαφάρι» στην Λισσαβώνα! Συγκεκριμένα, άνθρωπος του Ολυμπιακού βρέθηκε στο «Estadio do Restelo» πριν από μερικές μέρες για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της Μπελενένσες με την Πάσος Φερέιρα.

Ακούστηκε ότι πήγε να δει τον Ντιόγο Βιάνα. Πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο βασικός στόχος δεν ήταν ο 27χρονος Πορτογάλος εξτρέμ, αλλά κάποιος άλλος από την Μπελενένσες.

Ο Γκονσάλβες έχει πελάτες εκεί. Ένας εξ αυτών είναι φυσικά ο Ντιόγο Βιάνα και ίσως το μυαλό εύκολα να πήγε εκεί. Ωστόσο, οι... κακές γλώσσες στην Λισσαβώνα υποστηρίζουν ότι ο Γκονσάλβες κρύβεται πίσω από τη μισή Μπελενένσες. Όπως και πίσω από την Πάσος Φερέιρα. Ότι έχει απλώσει για τα καλά τα δίχτυα του σε όλες τις ομάδες της πορτογαλικής λίγκας. Δεν «παίζει μπάλα» μόνο στην Κίνα, αλλά είναι πλέον «άρχοντας» και στην Πορτογαλία.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΦΟΕ

Αρκετοί θα συνδέσουν όσα αναφέρουμε παραπάνω με τα όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας για την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και τον Οφόε. Καμία σχέση δεν έχει ο Γκονσάλβες με αυτή την ιστορία.

Πρώτα απ’ όλα ο Οφόε έχει μπει στο μάτι του Ζόρζε Ζεσούς από τις περσινές αναμετρήσεις για το Champions League, ανάμεσα σε Σπόρτινγκ και Λέγκια Βαρσοβίας. Ωστόσο, δεν έκανε κάποια κίνηση να τον κάνει κάτοικο Λισσαβώνας το καλοκαίρι.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην Λισσαβώνα εκτιμούν ότι σε αυτή την ιστορία έχουν «σύμμαχο» τον Οφόε εξαιτίας των όσων έγιναν με τη διάρρηξη του σπιτιού του. Εκτιμούν ότι θα επικρατήσει η άποψη της συζύγου του που θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Η ουσία είναι ότι για να αποχωρήσει ο Οφόε από τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να έρθει και η κατάλληλη πρόταση.

Γράφτηκαν χθες (13/12) διάφορα ποσά. Από 5 εώς 8 εκατομμύρια ευρώ. Προς το παρόν δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα με σιγουριά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Σπόρτινγκ ενδιαφέρεται και αναμένεται να κάνει κρούση στον Ολυμπιακό.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ ΛΟΓΩ... ΣΙΛΒΑ

Καταλήγοντας στην ιστορία του Κάρλος Γκονσάλβες που απ’ ό,τι φαίνεται, ξαναμπαίνει για τα καλά στην ερυθρόλευκη ζωή, ήδη κυκλοφόρησαν σενάρια τις τελευταίες ώρες που θέλουν τον Ολυμπιακό να ρίχνει ματιές και στην αγγλική αγορά. Ο Γκονσάλβες έχει άκρες και στο νησί. Χάρη στο πολύ καλό όνομα που «χτίζει» ο Μάρκο Σίλβα στην Premier League, αυτομάτως «ανεβαίνουν» και οι μετοχές του Πορτογάλου ατζέντη. Δεν θα προκαλέσει σε κανέναν έκπληξη αν ο Ολυμπιακός κοιτάξει ακόμα και προς την Γουότφορντ.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι οι «ερυθρόλευκοι» τον τελευταίο καιρό «ψωνίζουν» από Αγγλία (Παρέδες, Σισοκό) λόγω και των πολύ καλών σχέσεων που έχουν οι Μαρινάκης και Βρέντζος με ομάδες από το Νησί. Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι στρέφεται ξανά στην πορτογαλική αγορά, είτε πρόκειται για το καθαρά μανατζερικό κομμάτι (βλέπε Γκονσάλβες), είτε για το καθαρά αγωνιστικό.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ασχολήθηκε κατά 90% με την βελγική αγορά, κάνοντας όλα τα χατίρια του Χάσι. Αν εξαιρεθεί η κίνηση που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» για τον προπονητή της Γκιμαράες, Πέδρο Μάρτινς πριν καταλήξουν τελικά στον Χάσι, δεν ασχολήθηκαν ένα ολόκληρο καλοκαίρι με την Πορτογαλία!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ