ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δοκιμές τέλος...

Δοκιμές τέλος...
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr γράφει για τις δοκιμές του Μίτσελ που τελείωσαν και εντοπίζει δέκα στοιχεία από το τελευταίο φιλικό κόντρα στη Σαντχάουζεν.

Το δεύτερο στάδιο της φετινής καλοκαιρινής προετοιμασίας φτάνει προς το τέλος του, καθώς ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος των φιλικών αγώνων επί γερμανικού εδάφους έπειτα από τα δύο τεστ που προηγήθηκαν στην Αυστρία κόντρα σε Σίμουρκ και Φράιμπουργκ.

Η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει από το Μπαντ Σένμπορν την Παρασκευή (2/8) με προορισμό την Αγγλία, όπου το Σάββατο (3/8) θα μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι στη Λίβερπουλ, σε φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ. Από εδώ και πέρα, ο Μίτσελ αναμένεται να ρίξει το βάρος στο μοντάρισμα της ομάδας και της βασικής εντεκάδας που έχει στο μυαλό του για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της νέας σεζόν.

Κόντρα στη Σαντχάουζεν, μία ομάδα της δεύτερης κατηγορίας Γερμανίας, ο προπονητής του Ολυμπιακού συνέχισε τα αγωνιστικά πειράματα, μοιράζοντας το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες και δοκιμάζοντας για πρώτη φορά από την αρχή ενός αγώνα σύστημα 4-4-2, έπειτα από τις διατάξεις 4-3-3 και 4-2-3-1 που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής. Εξαιρουμένων, φυσικά, των Ρόι Κάρολ και Πάμπλο Κοντρέρας, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό σε κανένα από τα τρία φιλικά ματς στη Γερμανία κόντρα σε Στουτγκάρδη, Χόφενχαϊμ και Σαντχάουζεν.

Το Sport24.gr γράφει δέκα στοιχεία που εντόπισε από πέμπτο φιλικό παιχνίδι της φετινής προετοιμασίας για την πειραϊκή ομάδα, στην έδρα της Σαντχάουζεν, και γενικότερα από την έως τώρα ερυθρόλευκη προετοιμασία.

1. ►►► Ο Ολυμπιακός διαθέτει τη μεγαλύτερη ποιότητα της τελευταίας διετίας από τη μέση και μπροστά. Μεσοαμυντικά, όμως, η ομάδα δείχνει ακόμα αδούλευτη. Δέχεται αρκετές φάσεις, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει εντατική προπόνηση στις στημένες φάσεις, όταν το ερυθρόλευκο σύνολο βρίσκεται σε θέση άμυνας. Πλέον, ο κόουτς καλείται να αρχίσει το μοντάρισμα της αρχικής εντεκάδας, αρχής γενόμενης από το σημαντικό τεστ κόντρα στη Λίβερπουλ. Σαβιόλα και Κάμπελ δεν έχουν συμπληρώσει ούτε μία εβδομάδα μαζί με την ομάδα, ο Βάις μόλις ξεπέρασε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και έπαιξε μόλις ένα τριαντάλεπτο επί γερμανικού εδάφους κόντρα στη Σαντχάουζεν, ενώ μεσοαμυντικά πρέπει να δουλευτεί η τριάδα της μεσαίας γραμμής (σ.σ. με την απόκτηση του "κόφτη" να εκκρεμεί), όπως και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Όλα αυτά ελπίζουμε να τα δούμε στα τρία φιλικά παιχνίδια που απομένουν κόντρα σε Λίβερπουλ, Άντερλεχτ και Βαλένθια.

2. ►►► Το ξέραμε, απλά επιβεβαιώθηκε. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα δεν είναι ακόμα έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Με μόλις έξι ημέρες προπόνησης μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, είναι φυσιολογικό να μην βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο που θέλει. Ωστόσο, πρέπει να κρατήσουμε ότι ο ίδιος ζήτησε από τον προπονητή του να παίξει έστω και λίγο εναντίον της Σαντχάουζεν προκειμένου να αρχίσει να μπαίνει σε αγωνιστικό ρυθμό. Στόχος είναι να βρίσκεται στο 100%, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος κόντρα στην Καλλονή.

3. ►►► Κόντρα στη Σαντχάουζεν, ο Μίτσελ έδωσε μία τελευταία ευκαιρία σε κάποιους παίκτες. Ο Ντε Βινσέντι, για παράδειγμα, δεν την εκμεταλλεύτηκε ξανά και αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός, καθώς δεν δείχνει έτοιμος ακόμα για να σηκώσει το βάρος της φανέλας στη νέα του ομάδα. Πραγματικά, ο Αργεντινός μέσος δείχνει έξω από τα νερά του μέχρι στιγμής... Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε να χρησιμοποιήσει στο τελευταίο μισάωρο τους Βάις και Κάμπελ κατά κύριο λόγο και τον Σαβιόλα κατά δεύτερο προκειμένου να πάρουν σαφώς μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στη σπουδαία αναμέτρηση που ακολουθεί με τους κόκκινους του "Άνφιλντ". Αντίθετα, ο Ολαϊτάν κέρδισε πόντους για τη συνέχεια. Με τα δύο γκολ που πέτυχε, έφτασε αισίως τα τρία μέχρι στιγμής στην προετοιμασία. Το ζητούμενο για τον Νιγηριανό είναι να αποκτήσει σταθερότητα προκειμένου να αποτελέσει μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση στη μεσοεπιθετική γραμμή.

4. ►►► Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ υπερασπίστηκε για πρώτη φορά την εστία του Ολυμπιακού. Μπορεί στο ημίχρονό του να δέχθηκε και τα δύο γκολ, αλλά κατά γενική ομολογία δεν ευθύνεται σε κάποιο εξ αυτών. Μέτρησε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις, ενώ λόγω σωματοδομής δείχνει επιβλητικός στο τέρμα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας θα πάρει τη φανέλα σπίτι του τη νέα σεζόν εκτός απροόπτου...

5. ►►► Το κύριο χαρακτηριστικό που έχει αλλάξει ο Μίτσελ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού σε σχέση με πέρυσι είναι αναμφίβολα η πίεση ψηλά. Ο Ισπανός θέλει από όλους τους παίκτες του να κάνουν και άμυνα και επίθεση. Θυμηθείτε το 1-2 του Ολαϊτάν. Ο Φετφατζίδης έκλεψε την μπάλα, η ομάδα βγήκε στην κόντρα, με τον Νιγηριανό να σκοράρει σε κενή εστία. Βέβαια, σε αυτό συνετέλεσε η απλότητα, η σιγουριά και η ομαδικότητα που βγάζει στο παιχνίδι χάρη στην ποιότητά του ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός είναι ηγετική φυσιογνωμία, αλλά παράλληλα και παίκτης συνόλου. Θα μπορούσε κάλλιστα να σκοράρει ο ίδιος, αλλά προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ με πάσα στον Ολαϊτάν. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει επτά γκολ στα πέντε μέχρι τώρα φιλικά του παιχνίδια. Τα τέσσερα από αυτά, σημειώθηκαν έπειτα από έντονη πίεση στον αντίπαλο.

6. ►►► Στο αριστερό άκρο της άμυνας υπάρχει "θέμα" και μάλιστα σοβαρό. Ο Χολέμπας δείχνει εκτός τόπου και χρόνου μέχρι στιγμής, ο Λυκογιάννης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά ακόμα όχι τη θέση του στο ρόστερ της ομάδας για τη νέα σεζόν, με τον Ολυμπιακό να αναζητά παίκτη για τα άκρα της άμυνας. Ο Μιγκέλ Τόρες, που τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο πρώτος στόχος, παίζει και στις τέσσερις θέσεις στα μετόπισθεν. Εκτός, βέβαια, αν αποφασίσει ο σύλλογος να αποκτήσει αποκλειστικά παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας, σε περίπτωση που ο Χολέμπας συνεχίσει τις "χαμηλές πτήσεις". Ο συναγωνισμός και ο ανταγωνισμός κάνει καλό σε όλους.

7. ►►► Ο Μετζανί δεν είχε καλές τοποθετήσεις στο φιλικό με τη Σαντχάουζεν. Έχασε αρκετές φορές τον προσωπικό του αντίπαλο και υπέπεσε σε λάθη. Αντίθετα, στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Χόφενχαϊμ, όπου ο Ολυμπιακός δέχθηκε τέσσερα γκολ, ο Αλγερινός είχε καλύτερη παρουσία και αδικήθηκε από την τελική έκταση του σκορ, όντας ο μοναδικός παίκτης που έπαιξε και στα ενενήντα λεπτά. Ο Μίτσελ προορίζει τον Μετζανί για βασικό ενόψει της εκκίνησης της νέας σεζόν, μαζί με τον Σιόβα, δίνοντας στον πρώτο ξεκάθαρες οδηγίες για να ηγηθεί στην άμυνα. Μην ξεχνάμε, πάντως, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν έχει φτάσει ακόμα στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας. Εννοείται πως ο Ισπανός τεχνικός υπολογίζει για βασικό τον αρχηγό του Ολυμπιακού, αλλά προς το παρόν δεν θέλει να τον φορτώσει με πολλά διαδοχικά παιχνίδια. Πέρασε ένας δύσκολος χρόνος για τον Αβραάμ και χρειάζεται προσεκτική διαχείριση.

8. ►►► Τεράστιο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό είναι ο Βλάντιμιρ Βάις. Λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο δεν κατάφερε να παίξει πολύ στα τρία φιλικά επί γερμανικού εδάφους. Μόλις ένα "σκάρτο" μισάωρο με τη Σαντχάουζεν αγωνίστηκε. Ο Σλοβάκος εξτρέμ είναι πλέον καλά και, όπως σας είχαμε ενημερώσει από το Ζέεφελντ της Αυστρίας, θα δώσει άλλη διάσταση στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας. Τεχνικά είναι άρτια καταρτισμένος, με την μπάλα στα πόδια κάνει ό,τι θέλει, ενώ αν βρει ανοιχτό χώρο δεν σταματιέται με τίποτα. Παρά μόνο αν... πέσει μία ομάδα πάνω του, όπως έγινε στο ματς με την ομάδα της Β' Γερμανίας.

9. ►►► Η φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία είναι πράγματι η πιο σκληρή των τελευταίων ετών. Και η κόπωση βγήκε μαζεμένη σε αυτά τα πέντε παιχνίδια που έγιναν σε Αυστρία και Γερμανία. Από εδώ και πέρα, όμως, το ροτέισον θα περιοριστεί, έστω κι αν βρισκόμαστε ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας. Ο Μίτσελ δείχνει να έχει κατασταλάξει, αυτό βγαίνει τουλάχιστον από τις δηλώσεις του, απλά κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζει και στην πράξη τις σκέψεις του.

10. ►►► Σαφώς και τα καλοκαιρινά παιχνίδια είναι μόνο για τους προπονητές. Απλά, δεν είναι και πολύ κολακευτικό για τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει ένα από τα πέντε που έχει δώσει, αυτό κόντρα στην αδύναμη Σίμουρκ. Όπως είπε και ο προπονητής του μετά την ισοπαλία 2-2 με τη Σαντχάουζεν: "Δεν μας αρέσει που δεν κερδίζουμε...".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ