ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διαμαντόπουλος: "Θα αγωνιστεί ο Λάζαρος, σουτέρ ή 4-5αρο να πηδάει στο ταβάνι"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι κυριότερες απαντήσεις του Παντελή Διαμαντόπουλου για τον ποδοσφαιρικό και τον μπασκετικό Ολυμπιακό που χτίζονται ενόψει της νέας σεζόν. Οι σκέψεις για Μαρτίνς, Μπλατ, ρόστερ, μεταγραφές, προβληματισμοί και ερωτήματα.

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος άνοιξε κουβέντα με τους αναγνώστες του Sport24.gr, απαντώντας τόσο για τον ποδοσφαιρικό όσο και για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Ο διευθυντής του Sport24 Radio 103,3 απάντησε σε πολλά ερωτήματα για το ρόστερ στα δυο τμήματα, για τις μετεγγραφές που έγιναν και... δεν έγιναν και για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Η ποδοσφαιρική ομάδα δίνει φιλικά και προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Europa League, κοιτάζοντας παράλληλα και την περαιτέρω ενίσχυσή της, ενώ η μπασκετική έκλεισε το ρόστερ της, εκτός αν πάει για μια ακόμη μετεγγραφική κίνηση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:

Για τις κινήσεις που έχουν γίνει στο ποδόσφαιρο και για τον προβληματισμό σε μερίδα του κόσμου: "Βιάζεσαι. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κινήσεις. Όταν λείπει ένα στόπερ που προορίζεται βασικό, όταν δεν έχει εμφανιστεί το βασικό κεντρικό χαφ- κόφτης και δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο στην επίθεση, φυσικά και δε θα σου κάθονται πολλά στο μάτι. Λίγο υπομονή ακόμη και βλέπουμε...".

Για το θέμα του στόπερ: "Κώστα είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει και με τις επιλογές των προπονητών, αλλά και με την εμπιστοσύνη που δείχνει η διοίκηση σε προτάσεις τεχνικών διευθυντών αλλά και ατζέντηδων. Ένας συνδυασμός είναι, συν το ότι οι στόπερ που 'χεις εσύ στο μυαλό σου, ή έχουν ομάδες ή κοστίζουν πολλά λεφτά. Πάντως υπάρχουν και περιπτώσεις όπως πχ ο Βούκοβιτς που δεν είναι ...κατεστραμμένες, αλλά γίνονται έτσι. Μη ξεχνάμε τι έπαθε ο Σέρβος πέρυσι...".

Για το θέμα του Χριστοδουλόπουλου και τη διαμάχη με την ΑΕΚ: "Προσωπική μου άποψη είναι όλα γίνονται για εντυπωσιασμό και επικοινωνιακή μάχη. Δεν είμαι δικηγόρος το ξεκαθαρίζω. Θεωρώ ότι ο παίκτης θα αγωνιστεί κανονικά στον Ολυμπιακό".

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα για του χρόνου σε σχέση με Ολυμπιακό και ΑΕΚ: "Έχει μια λογική. Ο ΠΑΟΚ έχει τον ίδιο κορμό, ο Ολυμπιακός έχει «χιμήξει» στις μεταγραφές και η ΑΕΚ μπορεί να 'ναι πρωταθλήτρια αλλά έχασε βασικά εργαλεία του ρόστερ".

Για τη θέση του αριστερού μπακ: "Ο Τσιμίκας προηγείται σε ετοιμότητα τούτη την εποχή, αλλά και ο Κούτρης που πέρυσι έβγαλε σχεδόν μόνος τη σεζόν, λογικά θα 'ναι πιο.... ψημένος. Ο Χατζησαφί για εμένα θα μπορούσε να βοηθήσει στα χαφ. Ίσως φύγει".

Για τον Γκερέρο και την εικόνα που δείχνει: "Χρήστο, αυτό που λέω είναι το εξής: Ο άνθρωπος με το που ανακοινώθηκε αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τον κόσμο και ειρωνεία από δημοσιογράφους. Εγώ ξέρω ότι βάζει γκολ και το πιο σημαντικό; Κινείται πολύ σωστά στο γήπεδο. Αυτό βλέπω με τα ματάκια μου...".

Για τον Μιράντα, τον οποίο χαρακτήρισε "απάτη" ένας αναγνώστης: "Είσαι σκληρός. Δεν δείχνει στόπερ για Μουντιάλ. Είναι και πως θα δέσει με τον διπλανό του και πάνω απ' όλα, γιατί τον προορίζει ο προπονητής. Θα δούμε...".

Για το τι γίνεται με τον Αχμέντ Χασάν: "Τα ίδια με τον Γουίλιαν ή τον Μάρκοβιτς. Βγαίνει η πληροφορία από το εξωτερικό, αποκτά διαστάσεις στην Ελλάδα και μετά τρέχεις εσύ να μάθεις. Τίποτα χειροπιαστό. Ακόμη...".

Για την σύγκριση Ποντένσε - Φετφατζίδη: "Η κοψιά μπορεί να σου φαίνεται ίδια, αλλά δεν έχουν το ίδιο στυλ. Γενικά, περίμενε να δεις τον παίκτη και μετά κάνεις την εκτίμησή σου. Μόλις μπήκε στη νέα του ομάδα...".

Για τον Σισέ και το μέλλον του: "Δημήτρη ο Ολυμπιακός για τον Σισέ δε θα δεχόταν λιγότερα από 10 εκατομμύρια και μεταξύ μας, έχει δίκιο. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όμως, δε πιστεύω ότι αυτά τα λεφτά τα δίνει κάποια ομάδα. Το καλύτερο για τον Ολυμπιακό, για τον παίκτη και τον επόμενο εργοδότη του λοιπόν, είναι να μείνει τουλάχιστον άλλον έναν χρόνο. Και αυτό πιστεύω θα γίνει. Κάνει "μπαμ" ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει τρομερό ταλέντο, εξαιρετικά χαρακτηριστικά και απλά είναι λόγω απειρίας, αρκετές φορές... μπλοκαρομυάλης. Πρέπει να δουλέψει λοιπόν...".

Για Οφόε και Ταχτσίδη: "Και οι δυο δεν υπολογίζονται".

Για τον Μασούρα: "Προσπαθεί, δίνει ό,τι μπορεί στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τον καλό Ελάμπντελαουί δε τον ξεπερνάει κανείς, αλλά μέσα στη σεζόν ο Νορβηγός συνήθως τρελαίνεται. Οπότε θα χρειαστεί ο Μασούρας 100%".

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ:

Για τον Μάντζαρη: "Ο Μάντζαρης πρέπει να βρει ανταγωνισμό από τον ίδιο τον εαυτό του. Δε χρειάζεται άλλος να τον ωθήσει".

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων 10 χρόνων και τον καλύτερο προπονητή μετά τον Ντούντα: "Όχι".

Για το αν έκλεισε το ρόστερ: "Ο Ολυμπιακός συνήθως κλείνει το ρόστερ νωρίς Ιούλη (όπως τώρα) και πάντα παίρνει έναν παίκτη τον Αύγουστο".

Για το αν ο Σπανούλης υπέγραψε για ένα χρόνο επειδή δεν γνωρίζει πως θα τον διαχειριστεί ο Μπλατ: "Όχι".

Για το αν θα έπαιρνε 7ο ξένο στο μπάσκετ στη θέση του Μπόγρη για τη EuroLeague ή θα άφηνε έτσι το ρόστερ: "Σουτέρ ή 4-5αρο να πηδάει στο ταβάνι".

Για το αν πως οι μεταγραφικές κινήσεις είναι ξεκάθαρα του Μπλατ ή του έβαλαν φρένο οι Αγγελόπουλοι: "Του Μπλάτ είναι, αλλά σε καταλαβαίνω να αναρωτιέσαι μετά την κίνηση Βεζένκοφ. Του Μπλατ είναι. Όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού, περίμενε αθλητικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Και Αμερικανούς. Κι όμως ο Ολυμπιακός θα 'χει δυο Αμερικανούς, δυο Λετονούς, έναν Σέρβο και έναν Γάλλο".

Για το ρόλο του Αγραβάνη: "Ο Αγραβάνης υγιής, έτσι όπως έχει φτιάξει την ομάδα ο Μπλατ, λογικά θα παίξει σημαντικό ρόλο. Αρκεί να μην τον πιάσουν τα ψυχολογικά του και οι γκρίνιες του και τον πάρει με «στραβό μάτι» ο Αμερικανός".

Για το αν είχε τη δυνατότητα να αλλάξει κάτι στο φετινό ρόστερ, τι θα ήταν αυτό: "Οκάρο Ουάιτ στο «4», μπάι άουτ στην ΑΕΚ για τον Λαρεντζάκη".

Για Παπανικολάου, Τουπάν Τίμα: "Πολλοί καλοί στην άμυνα, πραγματικά απροσπέλαστοι. θα δούμε...".

Για το ότι φέτος δίνεται έμφαση στην αθλητικότητα: "Ναι, οι κινήσεις που έγιναν σε αυτό οδηγούν την πρώτη διάγνωση., Το θέμα είναι τι θα γίνει στην επίθεση όταν το αντίπαλο αμυντικό τρανζίσιον θα λειτουργεί σωστά".

Σε ερώτηση για το ποιον ξένο πρωταγωνιστή πήρε ο Ολυμπιακός σε σχέση με τους Έλληνες, απάντησε: "Πολύ σωστή επισήμανση. Με εξαίρεση τον Γκος, όλοι οι άλλοι είναι παίκτες που θα περιμένουν τη μπάλα. Προβλέπω και αλλαγή ρόλου στον Στρέλνιεκς. Θα πάει πιο χαμηλά. Θα το δούμε όμως...".

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν κινήθηκε για Παππά και Ρίβερς: "Δεν ήθελε".

Για Λαρεντζάκη: "Για Λαρεντζάκη τα 'χουμε πει. Έπρεπε να τον είχαν πάρει οι Αγγελόπουλοι, κάνουν μεγάλο λάθος και θα φανεί στο μέλλον".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ