ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν είναι αποτυχία η 2η θέση, αλλά επιβάλλεται το τρίποντο!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θέλει το διπλό στο ΓΣΠ της Λευκωσίας επί του ΑΠΟΕΛ (8/12, 20.00) για να αποφύγει ομάδες επιπέδου Ζενίτ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρόμα και Σάλκε.

Πώς το είπε ο Πάουλο Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου παραμονή του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο (8/12, 20.00); Ότι δεν είναι αποτυχία η 2η θέση; Πράγματι, αποτυχία δεν είναι... Άλλωστε, ο Ολυμπιακός κατάφερε από την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους “32” του θεσμού.

Το θέμα όμως είναι ότι οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν το αυτονόητο. Και επειδή υποτίθεται φέτος έχουν βλέψεις για το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη, ξέρουν πολύ καλά στο Ρέντη ότι το παιχνίδι στην Λευκωσία δεν πρέπει να το πάρουν χαλαρά.

Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να πάρει το τρίποντο για δύο λόγους. Πρώτον, για τους κλασικούς λόγους πρεστίζ, αλλά και για τους χιλιάδες φίλους του που θα βρεθούν στο ΓΣΠ και δεύτερον, για να αποφύγει μερικές ομάδες που αν τις συναντήσει στους “32”, πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία και τον Μάρτιο.

Με λίγα λόγια... Η Σάλκε, η Ζενίτ, η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Ρόμα και ίσως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ορισμένοι από τους συλλόγους που θα πετύχει ο Ολυμπιακός αν δεν κερδίσει στην Κύπρο. Όχι ότι αν βγει πρώτος στον όμιλό του, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στους “16” της διοργάνωσης.

Απλώς, θα είναι περισσότεροι οι υποψήφιοι αντίπαλοι που θα μοιάζουν πιο προσιτοί. Σε καμία περίπτωση βέβαια ο φετινός Ολυμπιακός δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι ακόμα κι αν πέσει με την ρουμανική Άστρα, θα την περάσει 100%. Από το να πέσει όμως με καμιά Ζενίτ, καλύτερα είναι να βρει στον δρόμο του ομάδες επιπέδου Άστρα και... πάνω!

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΧΑΦ

Δέκα από τις έντεκα θέσεις θα πρέπει να θεωρούνται “κλειδωμένες”. Παραμένει μόνο η απόφαση του Πάουλο Μπέντο για το ποιον θα χρησιμοποιήσει στη θέση “έξι”. Θα είναι ο Καμπιάσο που δοκιμάζει περισσότερο ή ο Ρομαό; Ο Μπουχαλάκης είναι το αουτσάιντερ. Οι απαντήσεις θα δοθούν περίπου μία ώρα πριν από το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα οι Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μάρτινς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι και Ιντέγιε θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι στο αρχικό σχήμα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Χουτεσιώτης, Ντομίνγκεζ, Μανθάτης, Νικολάου, Ρομαό, Σκαφίδας και Τσιμίκας.

Photo credits: Eurokinisi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ