ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δέλεαρ και ρίσκο για Ρομπέρτο

Δέλεαρ και ρίσκο για Ρομπέρτο
INTIME SPORTS

Ίντερ και Βαλένθια σκέφτονται την λύση του Ρομπέρτο για την θέση του βασικού γκολκίπερ. Δέλεαρ το Campionato και η Primera για τον Ισπανό γκολκίπερ αλλά και ρίσκο να επιστρέψει εκεί που ήταν προ Ολυμπιακού.

Ο Ρομπέρτο ουδέποτε έχει θέσει θέμα μεταγραφής του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ίσα ίσα, που ο Ισπανός γκολκίπερ έχει επαναλάβει κάμποσες φορές πως αισθάνεται πολύ καλά στον Πειραιά, δεν σκέφτεται να φύγει και δεν ξεχνάει την ευκαιρία που του έδωσαν και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι "ερυθρόλευκοι".

Όλα καλά μέχρι εδώ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως αποκλείεται η περίπτωση να μετακομίσει το φετινό καλοκαίρι ο 29χρονος πορτιέρε. Ίντερ και Βαλένθια είναι δύο ομάδες που ενδιαφέρονται σοβαρά για τον Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο και εφόσον μετουσιώσουν σε επίσημη πρόταση την εκτίμηση τους στο πρόσωπο του Ισπανού γκολκίπερ, αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

Πολύ καλά χρήματα και Campionato στην περίπτωση των "νερατζούρι", Primera Division και... τα παιδιά του στην περίπτωση των "νυχτερίδων". Σε κάθε εκδοχή υπάρχουν δύο κοινοί παρονομαστές: η θέση του βασικού και η ευκαιρία να πρωταγωνιστεί σε ένα top επιπέδου πρωτάθλημα.

Είναι σαφές λοιπόν πως όσο ευγνώμων και συναισθηματικά "δεμένος" αν είναι ο Ρομπέρτο με τον Ολυμπιακό, Ίντερ και Βαλένθια αποτελούν σίγουρα ένα δέλεαρ, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά για κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό και έχει την δυνατότητα να μετακομίσει σε ένα πολύ μεγαλύτερο. Και επαναλαμβάνουμε, με βασικό ρόλο στην ενδεκάδα.

Το συμβόλαιο του Σαμίρ Χαντάνοβιτς με τους "νερατζούρι" ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2016 και μέχρι στιγμής ο Σλοβένος διεθνής γκολκίπερ αρνείται να το ανανεώσει, ψάχνοντας για μια ομάδα με την οποία θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και κυρίως στο Champions League.

Η Ίντερ δεν έχει άλλη λύση από το να πουλήσει τον 31χρονο (14/7/1984) τερματοφύλακα (πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως για την ώρα δεν υπάρχουν προτάσεις παρά μόνο σενάρια για τον Χαντάνοβιτς) και να βάλει μερικά ευρώ στα ταμεία της. Στο Μιλάνο λοιπόν ψάχνουν για βασικό γκολκίπερ και... λιγουρεύονται τον Ρομπέρτο.

Την ίδια όρεξη κάνουν στο ακόμη πιο μακρινό, από την Ελλάδα, Λεβάντε. Και συγκεκριμένα στην Βαλένθια. Εκεί όπου είδαν την 4η θέση της Primera Division να κατακτάται έναντι ακριβού τιμήματος, καθώς στο τελευταίο ματς της σεζόν απέναντι στην Αλμερία, ο Ντιέγκο Άλβες υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου , με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες. Χάνοντας δεδομένα ένα μεγάλο κομμάτι από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 (χώρια του Copa America).

Οι "νυχτερίδες" λοιπόν ψάχνουν για βασικό τερματοφύλακα. Για διάφορους λόγους η απόκτηση ενός εκ των Τσεχ (Τσέλσι), Ρούλι (Σοθιεδάδ) και Κασίγια (Εσπανιόλ) είναι δύσκολη και η διοίκηση της Βαλένθια καταλήγει σε έναν από τους Κέιλορ Νάβας (Ρεάλ Μαδρίτης) και Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο.

Τόσο η Ίντερ, όσο και η Βαλένθια είναι δύο περιπτώσεις που μπορούν να προσφέρουν κίνητρα και προοπτικές στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Ενδεχομένως και μια πιο εύκολη κλήση του στην εθνική Ισπανίας.

Ωστόσο είναι δεδομένο πως για τον Ρομπέρτο υπάρχει ρίσκο. Γιατί στον Πειραιά πολύ γρήγορα κατάφερε και κέρδισε εμπιστοσύνη και πλήρη αναγνώριση των ικανοτήτων του.

Κανείς δεν θα του πει τίποτα, κανείς δεν θα γκρινιάξει, ποτέ δεν θα νιώσει αφόρητη πίεση, αν τύχει να περάσει ένα κακό φεγγάρι. Και το γεγονός πως άπαντες τον περιέβαλαν με εμπιστοσύνη, του επιτρέπει να δουλεύει απερίσπαστος καθημερινά στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και να διατηρεί την απόδοση του σε υψηλά επίπεδα.

Μπορεί κάποιος να του εγγυηθεί κάτι ανάλογο στην Ιταλία ή την πατρίδα του; Τι θα γίνει αν το ξεκίνημα του ή κάποιες εμφανίσεις του μεσούσης της σεζόν σε Ίντερ ή Βαλένθια, δεν είναι καλές; Θα βρει εκεί την ίδια εμπιστοσύνη; Την ευτυχή συγκυρία να δουλεύει χωρίς την -κακώς εννοούμενη- πίεση; Μήπως θα είναι ορατός ο κίνδυνος να επιστρέψει στην προ-Ολυμπιακού κατάσταση του; Όταν Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπενφίκα δεν τον υπολόγιζαν;

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να πουλήσει τον παίκτη, ούτε ο ίδιος έχει τάσεις φυγής από τον Πειραιά. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί αν φτάσει επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ. Πολύ περισσότερο αν Ίντερ και Βαλένθια ματσάρουν τη ρήτρα στο συμβόλαιο του Ισπανού με τον Ολυμπιακό.

Εκεί μετά είναι καθαρά θέμα του Ρομπέρτο αν θελήσει να μετακομίσει ή όχι σε άλλες πολιτείες. Και όπως είπαμε πιο πάνω, θα πρέπει ουσιαστικά να αποφασίσει αν το δέλεαρ αξίζει για το ρίσκο που θα πρέπει να πάρει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ