ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αργεντίνικα γκολ μέσω Παραγουάης

Αργεντίνικα γκολ μέσω Παραγουάης
INTIME SPORTS

Ο Χάρα είδε... φως με την παρουσία του Μπενίτες στην ενδεκάδα, την στιγμή που ο Παραγουανός κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους. Ζέεφελντ ξανά τον Ιούλιο για τον Ολυμπιακό.

Ακριβώς τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (15/4) η αποστολή του Ολυμπιακού προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", έχοντας στις αποσκευές της το νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στον Πανθρακικό και την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον τίτλο στο Φάληρο, στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό που ακολουθεί.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στους "Ζωσιμάδες", οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα μπήκαν στο ματς της Κομοτηνής συγκεντρωμένοι και με στόχο να πάρουν τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα.

Πανθρακικός - Ολυμπιακός 1-3

Ο Πορτογάλος τεχνικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είχε τους Μπενίτες και Χάρα στο βασικό σχήμα. Το είχε επιχειρήσει κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη, το τόλμησε και απέναντι στον Πανθρακικό.

Και μπορεί το δείγμα να είναι μικρό, ωστόσο μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως με τον Παραγουανό στην ενδεκάδα, ο Αργεντίνος έχει σκοράρει σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια και μάλιστα παίρνοντας το ριμπάουντ από προσπάθειες του Μπενίτες.

Περέιρα: "Πρωτάθλημα μπροστά στους φιλάθλους μας"

Ο Περέιρα πάντως μετά από σχετική ερώτηση στην συνέντευξη Τύπου δεν θέλησε να αποκαλύψει αν θα επιμείνει στην συνύπαρξη των δύο Λατίνων στην ενδεκάδα και αρκέστηκε στο να εκφράσει την ικανοποίηση του για την απόδοση τους.

Πολλές φορές ο Πορτογάλος χειροκρότησε τους δύο παίκτες κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό και σίγουρα έχει διαπιστώσει πως ο Ολυμπιακός είναι περισσότερο απειλητικός σε σχέση με πριν.

Με δεδομένο το γεγονός πως ο Χάρα δεν είναι κλασικός επιθετικός, όπως τον χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο Περέιρα, η παρουσία του Μπενίτες στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού δίνει στον Αργεντίνο την ευχέρεια να πατάει σε σημεία του αγωνιστικού χώρου που ταιριάζουν στο παιχνίδι του και τον κάνουν περισσότερο αποτελεσματικό ή χρήσιμο αν θέλετε, για το σύνολο.

Και μιας και στην κουβέντα υπάρχει ο 22χρονος Παραγουανός φορ, είναι μάλλον ξεκάθαρο πως έχει πολλά προσόντα στα οποία οι "ερυθρόλευκοι" αξίζει να ποντάρουν και όχι μόνο αγωνιστικά.

Πολλές φορές οι συμπαίκτες του αδυνατούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό και την έκρηξη του "Κονεχίτο" σε μικρούς χώρους, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλεύονται τις προσπάθειες του στην δημιουργία ή να μην μπορούν να τον τροφοδοτήσουν κατάλληλα.

Επομένως με καλύτερες -σε σχέση με φέτος- μεταγραφικές επιλογές σε θέσεις κλειδιά, που θα πλαισιώσουν τον Μπενίτες στην επίθεση, μοιάζει εξαιρετικά πιθανό ο Παραγουανός να αποδειχθεί μια πολύ καλή επένδυση για τους Πειραιώτες.

Το μόνο βέβαιο είναι πως κάμποσα από τα στοιχεία ενός σύγχρονου φορ δεν του λείπουν. Εμπειρίας από ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο υπολείπεται για την ώρα.

Σε μεταγραφικούς ρυθμούς σιγά - σιγά

Είναι δεδομένο πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μια γενική εικόνα για το πως θα κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να γίνει κάποια σύσκεψη για να επιβεβαιωθεί πως οι Πειραιώτες έχουν ανάγκη από στόπερ και εξτρέμ ενόψει της νέας σεζόν.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι λίστες των Λορένθο, Ισά, οι δεκάδες παίκτες που προτείνουν διάφοροι μάνατζερ καθημερινά, ενδεχομένως κάποιες περιπτώσεις που θα έχει στο νου του ο Περέιρα ή ακόμη και παίκτες που μπορεί να υποδείξει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Οι θεωρίες συνωμοσίας...

Φυσικά τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα "θέλω" του Πορτογάλου τεχνικού, που έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τις σκέψεις του για το ρόστερ της επόμενης σεζόν και μένει να πάρει λίγες ακόμη αποφάσεις σε επίπεδο προσώπων.

Ένα σημαντικό κομμάτι είναι αυτό των δανεικών και το ποιους θέλει ή θα καταφέρει να κρατήσει ο Ολυμπιακός, ενώ φυσικά ρόλο θα παίξει η αντίδραση των Πειραιωτών όταν ή αν έρθει κάποια πρόταση για παραχώρηση παίκτη και ιδιαίτερα βασικού.

Το πλέον πιθανό είναι να μπει δυναμικά ο Ολυμπιακός στο μεταγραφικό παζάρι μετά και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που είναι προγραμματισμένος για τις 16 Μαΐου. Οι προεργασίες έχουν ξεκινήσει όσον αφορά τα μεταγραφικά, ωστόσο ακόμη χρειάζεται χρόνος για τις τελικές κινήσεις.

Ξανά Ζέεφελντ

Όσον αφορά την καλοκαιρινή προετοιμασία, ο Ολυμπιακός για ακόμη μια χρονιά θα προτιμήσει το γνώριμο πλέον για εκείνον, Ζέεφελντ. Από τις 10 έως τις 22 Ιουλίου οι Πειραιώτες θα βάλουν τις βάσεις της νέας σεζόν στην Αυστρία, προτιμώντας για ακόμη μια φορά τον συγκεκριμένο προορισμό και τις ανέσεις που προσφέρει για την ομαλή προετοιμασία της ομάδας.

Το περσινό καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είχε παραμείνει στο Ζέεφελντ από τις 7 έως τις 18 Ιουλίου. Φέτος θα βρεθεί στο αυστριακό θέρετρο τις ίδιες περίπου ημερομηνίες και για παρόμοιο χρονικό διάστημα. Για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους που περισσότερο θα περιλαμβάνει φιλικά, οι Πειραιώτες δεν έχουν καταλήξει κάπου ακόμη.

Πάντως φέτος δεν θα λάβουν μέρος στο International Champions Cup της Αμερικής και πιθανότατα ούτε σε κάποιο άλλο ανάλογο τουρνουά τέτοιας μορφής, με τις πολλές μετακινήσεις που απαιτούνται.

Ο Πιέρ Ισά αλλά και ο Κριστιάν Καρεμπέ, θα επιχειρήσουν την συμμετοχή του Ολυμπιακού σε κάποιο από τα δυνατά τουρνουά που διεξάγονται στην Γηραιά Ήπειρο, όπου συμμετέχουν ορισμένες από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ