ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντεπίθεση σε χόρτο και... ρόστερ

Αντεπίθεση σε χόρτο και... ρόστερ
INTIME SPORTS

Αρχής γενομένης από τα παιχνίδια που ακολουθούν με ΠΑΣ και Μάλμε, ο Ολυμπιακός θέλει να ξαναμπεί σε τροχιά επιτυχιών. Πάει για CAS και FIFA ο Πουλίδο, συνεχίζεται η αναζήτηση για εξτρέμ και στόπερ.

Σίγουρα το κλίμα στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού δεν είναι το ιδανικό. Οι Πειραιώτες εσχάτως εμφανίζουν κακή αγωνιστική εικόνα, με χτυπητά προβλήματα στο χόρτο, τα οποία και αποτυπώθηκαν με τον πλέον πειστικό τρόπο στις αναμετρήσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία και τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Ειδικά η ήττα από τον "Δικέφαλο" στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" έφερε ιδιαίτερο προβληματισμό στις τάξεις των "ερυθρολεύκων", που ακόμη και την Πέμπτη (4/12) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη ήταν φανερά επηρεασμένοι, χωρίς να έχουν διάθεση για πολλά πολλά. Ούτε καν ο Μίτσελ, που συνήθως τους μαζεύει να τους πει δύο κουβέντες.

Όμως αν για κάτι συμφωνούν άπαντες στο Λιμάνι, πέραν των αγωνιστικών θεμάτων που χρήζουν επίλυσης, είναι πως σε καμία περίπτωση το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί. Και πως θα μπορούσε άλλωστε με 23 ολόκληρες αγωνιστικές να μένουν μέχρι την ολοκλήρωση του.

Οι Πειραιώτες τα έχουν φυσικά με τον εαυτό τους, εξ ου και ο προβληματισμός την Πέμπτη στου Ρέντη, ωστόσο κάθε άλλο παρά διάθεση έχουν να καταθέσουν τα όπλα. Εξάλλου, αν μια ομάδα μπορεί να ανατρέψει μια τέτοια εις βάρος της κατάσταση, όπως αυτή που έχει διαμορφωθεί με το -5 μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, αυτή είναι ο Ολυμπιακός.

Και ο στόχος πλέον είναι διπλός: στα παιχνίδια που ακολουθούν με ΠΑΣ και Μάλμε, ο Ολυμπιακός θέλει να ξαναμπεί στην τροχιά επιτυχιών, να παίξει άνοιξη στην Ευρώπη και να επαναλάβει το comeback του 2011-12 στο πρωτάθλημα. Τότε ήταν που οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν δύο φορές στο -5 από τον Παναθηναϊκό αλλά στο τέλος αυτοί πανηγύρισαν τον τίτλο.

Την πρώτη φορά μάλιστα ήταν σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο. Τέλη Νοέμβρη ο Ολυμπιακός έχανε (2-0) στην Τρίπολη από τον Αστέρα (είχε προηγηθεί το μεγάλο "διπλό" στην Μασσαλία για τον Βαλβέρδε και τους παίκτες του), ο Παναθηναϊκός επικρατούσε (3-1) του ΟΦΗ και οι "πράσινοι" εξασφάλιζαν μια διαφορά +5 βαθμών (23-18).

Και να τότε μπορούσε κάποιος να θεωρήσει πως είναι νωρίς (όπως τώρα), ο Ολυμπιακός ξαναβρέθηκε 5 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟ στα τέλη του Ιανουαρίου! Ήττα στα Πηγάδια από την Ξάνθη (1-0), νίκη του "τριφυλλιού" κόντρα στον Ατρόμητο (1-0) και ξανά στο κυνήγι οι Πειραιώτες (45 - 40)...

Φτάνοντας στην γραμμή του τερματισμού, ο Ολυμπιακός στεκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας με 73 βαθμούς, αφήνοντας επτά πόντους πίσω τον Παναθηναϊκό με 66. Επομένως η σημερινή κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη για τον "ερυθρόλευκους" που πρέπει να ξαναθυμηθούν την σεζόν 2011-12, αν θέλουν να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Πάει για CAS και FIFA ο Πουλίδο

Σύμφωνα με τα όσα έρχονται από το μακρινό Μεξικό, η Ομοσπονδία της χώρας δικαίωσε την Τίγκρες στην διαμάχη της με τον Άλαν Πουλίδο. Καμία εντύπωση δεν προξενεί αυτή η εξέλιξη σε όσους γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στο Μεξικό όσον αφορά τις σχέσεις της Ομοσπονδίας με τους συλλόγους και με "θύματα" πάντα τους ποδοσφαιριστές.

Δύο ίδιες περιπτώσεις έχουν υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν, όπως αυτή του Πουλίδο και οι παίκτες βρήκαν το δίκιο τους καταφεύγοντας στην λύση της FIFA και των δικαιοδοτικών της οργάνων.

Έτσι θα πράξει και ο 23χρονος διεθνής φορ, διεκδικώντας από την FIFA πλέον την ελευθερία του και ζητώντας προσωρινή άδεια για να μπορεί να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για απόφαση που περίμεναν στον Ολυμπιακό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα παραδέχονταν ότι έχουν βγει πλαστά συμβόλαια, κάτι που πολύ δύσκολα θα συνέβαινε.

Συνεχίζεται η αναζήτηση για εξτρέμ και στόπερ

Ενόψει μεταγραφικής περιόδου ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κοιτάζει περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών και ακραίων κυνηγών. Είτε φύγει, είτε μείνει ο Αμπιντάλ, η έλλειψη ενός πραγματικά γρήγορου στόπερ από το ρόστερ των Πειραιωτών είναι ξεκάθαρη και η απόκτηση ενός παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά, αναγκαία.

Για τον Γάλλο άσο πάντως, ολοένα και πληθαίνουν τα σενάρια πως τον Ιανουάριο θα βάλει τέλος στην καριέρα του. Αυτό μετέδωσε και ο ραδιοφωνικός σταθμός "Radio Monte Carlo", υποστηρίζοντας μάλιστα πως το τελευταίο του παιχνίδι θα είναι αυτό κόντρα στον Πανιώνιο, όπου θα τιμηθεί από τον Ολυμπιακό για την παρουσία του στον σύλλογο.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής και ίσως πράγματι ο Αμπιντάλ να πει το οριστικό του "αντίο" από τους αγωνιστικούς χώρους τις επόμενες μέρες.

Στον Πειραιά αναζητούν και έναν ποιοτικό εξτρέμ, που με το καλημέρα θα μπορέσει να δώσει ζωντάνια στα επιθετικά άκρα του Ολυμπιακού, δίνοντας λύσεις σε δημιουργία και εκτέλεση. Η περίπτωση του Τζόελ Κάμπελ θα ήταν ιδανική, αλλά παραμένει εξαιρετικά δύσκολη με πολλούς συλλόγους της Premier League να μπαίνουν καθημερινά στην διεκδίκηση του παίκτη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ