ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κυπριακά μάτια για Ολαϊτάν

Κυπριακά μάτια για Ολαϊτάν
INTIME SPORTS

Η Ανόρθωση εξετάζει την περίπτωση απόκτησης του Μάικλ Ολαϊτάν με την μορφή του δανεισμού από τον Ολυμπιακό έως το τέλος της σεζόν. Ενδιαφέρον και από τον Εργοτέλη.

Ο Μάικλ Ολαϊτάν πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του τους τελευταίους μήνες και μετά την κατάρρευση του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στις 2 Μαρτίου του 2014.

Ο Νιγηριανός κυνηγός προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς τον τελευταίο μήνα και έχει μπει στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στα γήπεδα, η οποία θα συμβεί ομαλά. Στον Ολυμπιακό υπάρχει η σκέψη να παραχωρηθεί δανεικός ο 22χρονος άσος για το δεύτερο μισό της περιόδου και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ήδη δύο ομάδες που ενδιαφέρονται για την περίπτωση του.

Η Ανόρθωση και ο Εργοτέλης. Η κυπριακή ομάδα έχει δύο Ολλανδούς στο τεχνικό της επιτελείο. Τον προπονητή Άντρε Πάους και τον τεχνικό διευθυντή Τεντ Φαν Λέουβεν. Ανάμεσα τους υπάρχει μια διάσταση απόψεων, όσον αφορά το ηλικιακό γκρουπ που πρέπει να κινηθεί η Ανόρθωση στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Πάους θέλει ποδοσφαιριστές πιο "ψημένους" αγωνιστικά και όχι νεαρής ηλικίας, αντίθετα με τον Φαν Λέουβεν που προτιμά πιο μικρούς και διψασμένους για δράση. Ο τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης βλέπει στον Μάικλ Ολαϊτάν μια πολύ καλή περίπτωση για την ενίσχυση της ομάδας στην γραμμή κρούσης, έχοντας ωστόσο περιορισμένες οικονομικές ανέσεις να διαχειριστεί. Η Ανόρθωση θα μπορούσε να διαθέσει ένα ποσό ανάμεσα στις 40 με 60 χιλιάδες ευρώ για τον δανεισμό του Νιγηριανού.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν έχει στόχο να αποκομίσει οικονομικά οφέλη από τον Ολαϊτάν. Αυτό που "καίει" τους Πειραιώτες είναι να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται και αν μπορούν να υπολογίζουν σοβαρά στον παίκτη από τη σεζόν 2015-16. Οπότε το θέμα δεν είναι αν η Ανόρθωση μπορεί οικονομικά να αντέξει τον δανεισμό, αλλά να πραγματικά θέλει να προχωρήσει στην απόκτηση του Ολαϊτάν για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Ματιές και από τον Εργοτέλη

Η ομάδα της Κρήτης παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού και η ενίσχυση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι απαραίτητη. Μπορεί η συνεργασία του Εργοτέλη με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο να μην καρποφόρησε και ο παίκτης να επέστρεψε στον Ολυμπιακό με συνοπτικές διαδικασίες, ωστόσο οι Κρητικοί δεν θα έλεγαν όχι σε μια νέα περίπτωση δανεισμού παίκτη από τους "ερυθρόλευκους".

Ο λόγος φυσικά για τον Ολαϊτάν, μια περίπτωση που ενδιαφέρει τον Εργοτέλη, όχι όμως τόσο "ζεστά" όσο την Ανόρθωση. Η ομάδα του Ηρακλείου σαφώς και εκτιμά τις ικανότητες του Νιγηριανού, ωστόσο θα προτιμούσε να στραφεί σε έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και προέρχεται από δράση στο πρώτο μισό της σεζόν. Ωστόσο αυτή η περίπτωση δεν είναι η πλέον εύκολη και ο Ολαϊτάν υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων του Εργοτέλη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ