ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανέβηκε ο ρυθμός το απόγευμα

Ανέβηκε ο ρυθμός το απόγευμα
INTIME SPORTS

Σε ιδιαίτερα υψηλή ένταση κύλησε η απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (15/7) στο Ζέεφελντ για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Στημένες φάσεις, αμυντική και επιθετική λειτουργία είχε το πρόγραμμα.

Δουλειά στις στημένες φάσεις, την αμυντική αλλά και την επιθετική λειτουργία, είχε το προπονητικό πρόγραμμα των "ερυθρολεύκων" το απόγευμα της Τρίτης (15/7) στο Ζέεφελντ. Συνολικά η προπόνηση είχε διάρκεια μιάμισης ώρας και συνοδεύτηκε από υψηλό τέμπο και ένταση.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Γιώργος Περπερίδης

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το καθιερωμένο ζέσταμα (με την βοήθεια κώνων), διατάσεις, κορόιδο και πάσες στα 10 μέτρα. Ακολούθησε άσκηση κυκλοφορίας της μπάλας με αλλαγές παιχνιδιού και στην συνέχεια ο Αλκόρτα ανέλαβε το γκρουπ που δούλεψε στην αμυντική λειτουργία, όπου το ζητούμενο ήταν οι σωστές αποστάσεις και η επικοινωνία της αμυντικής εξάδας (4 μπακ συν δύο κεντρικούς μέσους).

Την ίδια ώρα ο Μίτσελ δούλευε με το άλλο γκρουπ στην επιθετική λειτουργία. Η άσκηση ήθελε να βγαίνει παίκτης σε θέση για γκολ από το πλάι (με γύρισα στην περιοχή) ή τον άξονα (με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής) και να τελειώνει την φάση.

Στην συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" δούλεψαν στα στημένα. Τσόρι, Γκαζαριάν και Κασάμι από δεξιά, Μπουχαλάκης, Σάλιακας και Μαζουακού από αριστερά εκτελούσαν τα κόρνερ και η ομάδα που αμυνόταν μπορούσε να βγάλει μια γρήγορη αντεπίθεση για γκολ.

Ακολούθησε παρόμοια άσκηση, αλλά τα στημένα ήταν από θέση φάουλ. Τσόρι, Κασάμι, Ντοσεβί από δεξιά και Μπουχαλάκης, Κατάι (τον άλλαξε μετά ο Κολοβός) και Φουστέρ από αριστερά, ήταν οι εκτελεστές. Η ομάδα που αμυνόταν σκόραρε σε μια κόντρα επίθεση με τον Γιαταμπαρέ (πλασέ στην κίνηση μετά από σέντρα).

Μια γκολάρα του Τσόρι Ντομίνγκες (κάρφωσε την μπάλα στο αριστερό "Γ" του Ρομπέρτο από τα 20 μέτρα...) σημάδεψε το "διπλό" υπό μορφή άσκησης που ακολούθησε. Το γήπεδο ήταν ξανά χωρισμένο σε τρεις ζώνες και η επιθετική τριάδα συμμετείχε στο ματς μονάχα όταν η μπάλα έφτανε στο δικό της τρίτο του γηπέδου.

Μέγκιερι, Σαλίνο, Βούρος, Αμπιντάλ, Μπονγκ, ήταν στην άμυνα. Σιόβας και Βατουσιάδης στον άξονα της μεσαίας γραμμής και οι Βλαχοδήμος, Κασάμι και Γκαζαριάν τριάδα μπροστά τους. Σε ελεύθερο ρόλο ο Τσόρι και οι Ντοσεβί, Παπάζογλου και Βέργος στο τρίτο μισό προς την επίθεση.

Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Αβραάμ, Μαζουακού, η τετράδα στην άμυνα και οι Γιαταμπαρέ, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Λυκογιάννης στην μεσαία γραμμή. Ο Σαβιόλα σε πιο ελεύθερο ρόλο και Κατάι, Διαμαντάκος, Κολοβός η τριάδα μπροστά του.

Αυτή το διπλό υπό μορφή άσκησης είχε πολλή ενέργεια και ένταση, τάκλιν και δυνατές μονομαχίες. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με πολλές διατάσεις, πριν οι παίκτες επιβιβαστούν στο πούλμαν και φύγουν για το ξενοδοχείο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ