ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άλλο Μίτσελ, άλλο Άγγελος

Άλλο Μίτσελ, άλλο Άγγελος
INTIME SPORTS

Ο Μίτσελ δεν επηρεάστηκε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κινήθηκε συντηρητικά και κέρδισε, σε αντίθεση με τον Άγγελο Αναστασιάδη που έφυγε από την Τούμπα ηττημένος.

Mετά τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Παναθηναικός 1-0 και ΠΑΟΚ-Παναθηναικός 1-2, μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις και ιδιαίτερα των τρόπων που αντιμετώπισαν ο Μίτσελ και ο Αναστασιάδης τον μεγάλο αντίπαλο τους.

Ο Μίτσελ όπως αναφέραμε και στο παρελθόν έπαθε(ήττα 0-3) και έμαθε πως πρέπει να στήσει τον Ολυμπιακό απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο, αφού δεύτερη συνεχής ήττα στον Πειραιά θα τον έφερνε ίσως και εκτός κλαμπ.

Ο Παναθηναϊκός ως γνωστόν παίζει από πέρυσι 4-4-2 με ειδικότητα στις κόντρες, όταν μάλιστα ο αντίπαλος του προτιμά τη φουλ επίθεση, χωρίς να προφυλάσσει τα νώτα του. Τι έκανε ο Μίτσελ στο τελευταίο ντέρμπι των "αιωνίων" και δεν έπαθε ζημιά;

Με τη λογική "αν καείς στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι", έστησε συντηρητικά την ομάδα του, με πρώτο μέλημα να μην αφήσει ανεξέλεγκτους τους Καρέλη-Ατζαγκούν και να κρατήσει ως κόρη οφθαλμού το μηδέν στην άμυνα. Γνωρίζοντας την ποιότητα των παικτών του και την ανωτερότητα της ομάδας του, το γκολ, έστω και ένα θα ερχόταν. Όπως και ήρθε και κάλλιστα μπορούσε να γίνει και 2-0 αν δεν αστοχούσε ο Μήτρογλου στην εκτέλεση πέναλτι.

Στην Τούμπα ο Αναστασιάδης δεν ακολούθησε αυτή την τακτική και η ομάδα του Αναστασίου πέτυχε δυο γκολ στις αντεπιθέσεις και είχε και δοκάρι. Στον Πειραιά ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε μια αξιόλογη τελική προσπάθεια.

Ο καλός Παναθηναϊκός θέλει υπομονή, κάτι που επέδειξε ο Ολυμπιακός του Μίτσελ και δεν το έπραξε ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη, που παρασύρθηκε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα (selfie με 5 δάκτυλα, πρόωροι πανηγυρισμοί, ενθουσιασμός του κόσμου) και έπαθε τη ζημιά.

Κι όλα αυτά με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ είχε σημαντικές απουσίες. Τον Ρατς, τον Μακ, τον Σκόνδρα που παίζουν στις άκρες. Κι αντί να κινηθεί συντηρητικά για να μη δεχθεί αρχικά γκολ, έκανε το αντίθετο. Το 0-0 στην Τούμπα θα ήταν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, δεν θα γνώριζε την πρώτη ήττα του και θα έμεναν ευχαριστημένοι όλοι, αφού σε ένα ντέρμπι το πρώτο που σε ενδιαφέρει είναι να μη χάσεις.

Και η ζημιά είναι διπλή, αφού ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά του στους 6 βαθμούς και τον υποδέχεται στο δεύτερο γύρο στη Λεωφόρο. Και κακά τα ψέματα, αν ο Ολυμπιακός βρεθεί πρώτος στη βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ δεν θα κοιτάζει προς τα πάνω, αλλά προς τα κάτω για να διατηρήσει τη δεύτερη θέση και να έχει πρώτο λόγο στα πλέι-οφ.

Και φυσικά το στήσιμο του ΠΑΟΚ δεν το έκανε η Παναγία, αλλά ο Άγγελος Αναστασιάδης...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ