ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αλλάζει πρόσωπα, όχι τακτική

Αλλάζει πρόσωπα, όχι τακτική
INTIME SPORTS

Με 4-5 αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της Τούμπας, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στον πρώτο προημιτελικό με την ΑΕΚ (11/2, 19:30). Έλεγχο του ρυθμού και καθαρό σκορ ενόψει του επαναληπτικού θέλει ο Περέιρα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ το απόγευμα της Τετάρτης (11/2, 19:30) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στην πρώτη μάχη των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Οι "ερυθρόλευκοι" από τις αρχές του μήνα έχουν μπει σε ένα μονοπάτι συνεχόμενων αγώνων, γεγονός που σημαίνει πως ο Βίτορ Περέιρα θα χρειαστεί να βάλει στο ροτέισον τους περισσότερους -αν όχι όλους- από τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του.

Εξάλλου μετά την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη το Σάββατο (14/2, 19:30), ακολουθεί νέα τριάδα αγώνων "φωτιά" για τον Ολυμπιακό, που ανάμεσα στις διπλές μάχες με την Ντνίπρο για τους "32" του Europa League μεσολαβεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.

Οι πρώτες σκέψεις του Πορτογάλου τεχνικού για το ματς με την ΑΕΚ ήταν να μην πάει σε πολλές αλλαγές στην βασική του ενδεκάδα, ωστόσο σε πρώτη φάση ο Ολυμπιακός θα έχει τουλάχιστον 4 σε σχέση με το βασικό σχήμα στην Τούμπα και το 0-0 με τον ΠΑΟΚ.

Ρομπέρτο, Ντοσεβί, Κασάμι και Ελαμπντελαουί έχουν μείνει εκτός αποστολής, με τους Μέγκιερι, Σαλίνο, Ντουρμάζ και Μιλιβόγεβιτς να μπαίνουν στα πλάνα του Περέιρα, ενώ και οι Φορτούνης (κυρίως), Φουστέρ (με λιγότερες πιθανότητες) υπάρχουν στην σκέψη του Πορτογάλου τεχνικού.

Περισσότερο βάρος από τα πρόσωπα, ο προπονητής του Ολυμπιακού δίνει στον τρόπο που θα αντιμετωπίσει συνολικά η ομάδα του τον πρώτο προημιτελικό. Και οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα διαφοροποιήσουν τα βασικά τους αγωνιστικά στοιχεία επί εποχής Περέιρα.

Υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας, έλεγχο του ρυθμού και αποτελεσματικότητα στο επιθετικό και αμυντικό τρανζίσιον θα ζητήσει ξανά ο Περέιρα, με στόχο να πάρει ένα καθαρό σκορ ενόψει του επαναληπτικού.

Ο Πορτογάλος τεχνικός με τους συνεργάτες του έχουν εντοπίσει τα προτερήματα και τις αδυναμίες της ΑΕΚ και ανάλογα έχουν ετοιμάσει τα πλάνα τους για το παιχνίδι. Ένα στοιχείο που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν οι Πειραιώτες είναι και μια σχετική αδράνεια που παρατηρείται στον τρόπο που αντιμετωπίζει η άμυνα του "Δικεφάλου" τις στημένες φάσεις.

Μέγκιερι, Σαλίνο, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Ντομίνγκες (Φορτούνης), Ντουρμάζ, Αφελάι και Μήτρογλου, είναι το πιθανότερο σχήμα του Ολυμπιακού για το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο Φάληρο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ