ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αλλάζει η διάθεση, συνεχίζεται η δουλειά στον Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ(Α) ΛΕΜΟΝΗΣ(Δ)  / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ(Α) ΛΕΜΟΝΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η νίκη στη Νέα Σμύρνη έφερε τόνωση της ψυχολογίας αλλά δεν έλυσε τα αγωνιστικά θέματα του Ολυμπιακού και η δουλειά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ενόψει Μπαρτσελόνα, αλλά και... ΠΑΟΚ.

Η νίκη στη Νέα Σμύρνη, έστω και με τη μορφή θρίλερ, έφερε μια ανακούφιση και σίγουρα αλλαγή διάθεσης στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού.

Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχαν πολλά πολλά στο Αθλητικό Κέντρο, καθώς άπαντες αναγνώριζαν πως η κατάσταση είναι δύσκολη και οι τρεις βαθμοί κόντρα στον Πανιώνιο ήταν επιτακτική ανάγκη. Πέτυχαν το στόχο τους οι "ερυθρόλευκοι", χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μονομιάς λύθηκαν τα αγωνιστικά θέματα της ομάδας.

Το γνωρίζει καλά αυτό ο Τάκης Λεμονής, ήταν ο πρώτος που δεν πετούσε τη σκούφια του μετά τη λήξη του αγώνα της Νέας Σμύρνης, παρά τη νίκη της ομάδας του. Μίλησε με τους παίκτες του, ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τον Φορτούνη αλλά και τον Ανσαριφάρντ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κατάκτηση των τριών βαθμών αλλά τους προειδοποίησε ότι έχουν ακόμη πάρα πολλή δουλειά μπροστά τους. Άλλωστε ο τρόπος που πήγαν να πετάξουν στα σκουπίδια το υπέρ τους 3-1 λέει πολλά.

Ο Ολυμπιακός βρίθει από ταλέντο όμως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια μέχρι να γίνει ένα σύνολο με αρετές, διάρκεια και σταθερότητα. Το ξέρει ο Λεμονής, το ξέρουν οι συνεργάτες του και γι' αυτό προσπαθούν να κρατήσουν τους παίκτες προσγειωμένους, συγκεντρωμένους και με πλήρη συναίσθηση των δεδομένων.

Το θετικό για τους "ερυθρόλευκους" είναι ότι η νίκη επί του Πανιώνιου απορρόφησε ένα μέρος της πίεσης και τόνωσε την ψυχολογία ενόψει της -εξαιρετικά δύσκολης- συνέχειας.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΚΑΙ... ΠΑΟΚ

Τη Δευτέρα (16/10) ο Ολυμπιακός θα προπονηθεί κανονικά στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, θα βγει η αποστολή για τη Βαρκελώνη και νωρίς το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για την Ισπανία, όπου την Τετάρτη (18/10, 21:45) είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα. Στο θρυλικό "Camp Nou", όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν ένα αγαπημένο πρόσωπο για τον σύλλογο, τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Έχει τα προβλήματα του ο Ολυμπιακός πηγαίνοντας στη Βαρκελώνη, αφού Μποτία και Βούκοβιτς δεν έχουν ακόμη τον βαθμό ετοιμότητας που απαιτείται σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ο Εμενίκε επίσης εξακολουθεί να έχει κάποιες ενοχλήσεις, ενώ ο Φορτούνης ταλαιπωρείται από ένα αιμάτωμα στον μηρό από το ματς της Νέας Σμύρνης.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν μια σειρά από παίκτες που προσπαθούν να έρθουν στα... ίσια τους μέσα από τις προπονήσεις. Προφανώς και μετά το σημερινό πρόγραμμα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, η εικόνα θα είναι περισσότερο ξεκάθαρη όσον αφορά την κατάσταση των ποδοσφαιριστών συνολικά.

Αυτό πάντως που είναι αδιαπραγμάτευτο αφορά τη σύνδεση του αγώνα στη Βαρκελώνη με το ντέρμπι που ακολουθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ. Κόντρα στους "μπλαουγκράνα" δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση, ο Ολυμπιακός ψάχνει μια καλή εμφάνιση ασχέτως αποτελέσματος, ενώ σίγουρα είναι μια καλή ευκαιρία για κάμποσους παίκτες να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία που ίσως είναι και μοναδική στην καριέρα τους.

Από την άλλη, το ντέρμπι της Κυριακής (22/10, 20:30) με τον ΠΑΟΚ είναι κομβικής σημασίας για μια σειρά από λόγους. Με κυριότερο ότι μπορεί να ξαναβάλει για τα καλά -βαθμολογικά και ψυχολογικά- τον Ολυμπιακό στην κούρσα του τίτλου, μεταφέροντας πλέον την πίεση στους αντιπάλους του. Ή να αποτελέσει πισωγύρισμα με αντίστροφα αποτελέσματα. Γι' αυτό λοιπόν είναι σίγουρο ότι φτιάχνοντας τα πλάνα του για το "Camp Nou", ο Τάκης Λεμονής θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το βράδυ της Κυριακής στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φουστέρ: "Εμπειρία ζωής να αντιμετωπίζεις την Μπαρτσελόνα"
ΑΠΙΘΑΝΟ quiz της Μπαρτσελόνα για το πώς είναι στα ελληνικά οι ποδοσφαιριστές της!
Καραπαπάς: "Εντάξει όλα με τις Κυριακές σας;"
Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού εκπέμπει SOS
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ