ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αιφνιδιασμένος και χωρίς συγκέντρωση

Αιφνιδιασμένος και χωρίς συγκέντρωση

Το απόλυτο ρεκόρ από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου έμεινε όνειρο και ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη βαθμολογική απώλεια στο Πρωτάθλημα στην έδρα του Άρη την 8η αγωνιστική. Ο Αμπντούν, που πήγε να γυρίσει μόνος του το ματς, η αναποτελεσματικότητα του Μήτρογλου, και το παθιασμένο παιχνίδι του Άρη. To Sport24.gr βρέθηκε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και σας μεταφέρει αποκλειστικά βίντεο.

Αν ο Κώστας Μήτρογλου είχε ενεργήσει ως Κώστας Μήτρογλου στις δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες σε ουσιαστικά κενό τέρμα, στο 76’ και στο 85’, πιθανότατα ο Ολυμπιακός θα είχε "αποδράσει" με νίκη από τη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός πως δεν ικανοποίησε τους φιλάθλους του με την απόδοσή του.

Ο Έλληνας επιθετικός έπρεπε απλά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά έχασε δύο σπάνιες ευκαιρίες για την κλάση του. Βρέθηκε σε κακό βράδυ, ήταν νευρικός και δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά.

Ο Γιάννης Μανιάτης δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει δικαιολογίες μετά το τέλος της αναμέτρησης. "Δεν διέκρινα κόπωση στην ομάδα μετά τη νίκη στο Μονπελιέ", είπε μεταξύ άλλων ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν αυτοί που έπρεπε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και ο μαχητικός Άρης απέδειξε πως τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο, παρά τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν το γήπεδο του Άρη είχε τόσο κόσμο.

Οι κίτρινοι πήραν δύναμη από τους φιλάθλους, κοίταξαν στα μάτια τον Ολυμπιακό κι αν είχαν διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι μετά την επίτευξη του 2-1, ίσως και να ολοκλήρωναν τη μεγαλύτερη έκπληξη στο φετινό Πρωτάθλημα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αποφάσισε να δώσει το «βάπτισμα του πυρός» στον Ανδρέα Τάτο, σε ένα απαιτητικό παιχνίδι, σε μία δύσκολη έδρα. Ο Έλληνας μέσος δεν μπορεί να κριθεί δίκαια στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα της πειραϊκής ομάδας, αλλά δεν άρπαξε και από τα μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, παίζοντας ως αριστερός εσωτερικός μέσος στο 4-3-3 του Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος προπονητής εμπιστεύτηκε ξανά τον Μοδέστο σε ρόλο "κόφτη", αλλά ο Κορσικανός διανύει πια το 35ο έτος της ηλικίας του και δεν έχει την απαιτούμενη φρεσκάδα που χρειάζεται αυτή η θέση για να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Φέισα έμεινε πάλι εκτός αποστολής, ο Γκρέκο στον πάγκο μετά το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε στο Μονπελιέ, ενώ ο Ντιακιτέ δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στη φυσική του θέση. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν είχε στη διάθεσή του, βέβαια, τους Τζεμπούρ, Ιμπαγάσα και Φουστέρ, με αποτέλεσμα να μην ανακατέψει ιδιαίτερα την τράπουλα. Αν εξαιρέσουμε την επιλογή Τάτου, ο Πορτογάλος κινήθηκε στα σίγουρα. Πόνταρε για μία ακόμα φορά σε αγώνα της Super League στην εμπειρία των παικτών του.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Μανωλάς-Κοντρέρας), που έλαμψε στο ευρωπαϊκό "διπλό" με τη Μονπελιέ, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και ουσιαστικά ήταν ωσεί παρών στα δύο γκολ των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, τις κλασικότερες ευκαιρίες, αλλά όταν δεν κερδίζει η γκρίνια είναι αναπόφευκτη.

H πειραϊκή ομάδα δεν είχε συγκέντρωση, αιφνιδιάστηκε από το μαχητικό πνεύμα των ποδοσφαιριστών του Άρη, αλλά η νίκη δεν θα ερχόταν… ουρανοκατέβατη. Χρειαζόταν και μεγαλύτερη προσπάθεια, η οποία δεν έγινε. Το μοναδικό θετικό στοιχείο από την αναμέτρηση ήταν πως οι ερυθρόλευκοι έδειξαν χαρακτήρα ειδικά μετά το 2-1. Ισοφάρισαν έπειτα από τρία λεπτά το γκολ του Αγκάνθο στο 79', εκμεταλλευόμενοι μία ακόμα στημένη φάση τη φετινή σεζόν, που τείνει να γίνει το σήμα-κατατεθέν της ομάδας, ενώ στο 85' απώλεσαν ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία με τους Μήτρογλου και Πάντελιτς.

Ο Τζαμέλ Αμπντούν λίγο έλειψε να γυρίσει το ματς μόνος του, όντας με διαφορά ο καλύτερος σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ ο Χοσέ Χολέμπας πιστοποίησε την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Τέταρτο γκολ στο φετινό Πρωτάθλημα και πολύτιμη συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι. Ο Πάουλο Μασάντο συμμετείχε και στα δύο ερυθρόλευκα γκολ, ενώ είχε μία σέντρα-πάρε βάλε στον Μήτρογλου στο 29’, αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση. Ο Πορτογάλος μέσος δεν έχει δείξει ακόμα τον πραγματικό εαυτό του. Κάποια στιγμή, πρέπει να το κάνει…

Ενδιαφέρουν κι αυτά…

*Πριν από το ματς, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Πάουλο Μασάντο, όπως βλέπετε και στο βίντεο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν συνομίλησε με κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια της πρώτης αναγνωριστικής βόλτας πάνω στο χορτάρι.

*Ωραίο στιγμιότυπο, που δεν έδειξαν οι κάμερες. Γύρω στο 50’, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης σηκώθηκε για προθέρμανση και είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Ερωτόκριτο Νταμαρλή. Οι δύο παίκτες γνωρίζονται από τις μικρές Εθνικές, αλλά και από τις μεταξύ τους συναντήσεις με τις ομάδες Νέων των συλλόγων τους.

*Μία ώρα μετά το τέλος του αγώνα βγήκαν από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Ολυμπιακού για να επιβιβαστούν στο πούλμαν με προορισμό το αεροδρόμιο. Αρκετοί οπαδοί του Άρη βρίσκονταν έξω από το γήπεδο και αποδοκίμασαν τα μέλη της ερυθρόλευκης αποστολής. Περισσότερο τα άκουσε ο Πάμπλο Κοντρέρας λόγω της παρουσίας του κατά το παρελθόν στον ΠΑΟΚ.

*Το καλοκαίρι στην προετοιμασία ο Μιγκέλ Ριμπέιρο Μόιτα μας είχε πει πως θα το σκεφτεί για το αν θα δίνει το "παρών" στη Θεσσαλονίκη, όταν παίζει εκεί ο Ολυμπιακός, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στα παιχνίδια των Πειραιωτών κόντρα σε ομάδες της πόλης. Ο αναλυτής των αγώνων, πάντως, ήταν κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή και είδε το παιχνίδι στο "Κλεάνθης Βικελίδης", χωρίς προβλήματα!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ