ΟΦΗ

Τζώρτζογλου: ''Καμία τύχη αυτό που προσπαθεί ο Κοντονής''

Τζώρτζογλου: ''Καμία τύχη αυτό που προσπαθεί ο Κοντονής''
Τζώρτζογλου INTIME SPORTS

Αστείο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου αυτό που επιδιώκει να κάνει ο Σταύρος Κοντονής, να αλλάξει δηλαδή το νόμο, που ''αντίκειται σε βασικούς νόμους της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ''.

Με παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio 104,2 ο Νίκος Τζώρτζογλου, ανέφερε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αναμιχθεί στα διοικητικά του ΟΦΗ, υποστήριξε πως η ομάδα του Ηρακλείου τώρα μπαίνει στην... ανάστασή της, ενώ χαρακτήρισε αστείο αυτό που επιδιώκει να κάνει ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, δηλαδή να αλλάξει το νόμο σχετικά με τις ομάδες που πέφτουν από τη Superleague στη Γ' Εθνική.

Για την κατάληξη του φετινού ΟΦΗ: «Πίστευα ότι ο ΟΦΗ περπατούσε σε ένα τεντωμένο σκοινί, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα που τα είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο ΟΦΗ. Πίστευα ότι για ακόμα μια χρονιά, λόγω της δυναμικής που είχε, και ίσως επειδή στο παρελθόν τα είχε περάσει ξανά, πως θα τελείωνε την χρονιά. Ουδέν κακό, αμιγές καλού για τον ΟΦΗ».

Για την επόμενη μέρα στον ΟΦΗ: «Όχι μόνο το πιστεύω αλλά έχω μεγάλη αισιοδοξία. Για εμένα τελείωσε ο Γολγοθάς του ΟΦΗ και τώρα μπαίνει στην ανάσταση του. Δεν νομίζω ότι εμένα, σαν φίλο του ΟΦΗ, δεν μου άρεσε αυτή η κατάσταση. Δηλαδή ένας ΟΦΗ να είναι μια ομάδα που είχε αξιοπρέπεια, περηφάνια, και να μην πληρώνει κανέναν αλλά αυτό εμένα δεν μου άρεσε. Προτιμώ να περάσει την δυσκολία που θα περάσει, σε κατηγορίες που δεν συνάδουν με την ιστορία του, και να επιστρέψει με ένα διαφορετικό πρόσωπο. Έχοντας αξιοπρέπεια και περηφάνια».

Για την πρόταση του Κοντονή για την αλλαγή του νόμου: «Δεν νομίζω ότι έχει καμία τύχη και μάλλον είναι αστείο το να προσπαθεί ο κύριος Κοντονής να περάσει ένα νόμο που θα τιμωρεί μια ομάδα και μια κοινωνία που έχει δείξει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από τις υπόλοιπες. Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ θα κληθεί να πληρώσει τα λάθη άλλων. Ο κύριος Κοντονής δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει σε θέματα που έχει το αυτοδιοίκητο. Δηλαδή τι θα πει ο κύριος Κοντονής «ότι κέρδισες το πρωτάθλημα και δεν ανεβαίνεις κατηγορία; Αυτό αντίκειται σε βασικούς νόμους της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Ο ΠΣΑΠ έχει κάπου δίκιο γιατί εκπροσωπεί τους ποδοσφαιριστές αλλά αυτό μπορεί να το προστατεύσει και η Ομοσπονδία. Δεν μπορεί να πληρώσουν τα νέα πρόσωπα τα λάθη που έκαναν άλλοι; Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό».

Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΕΠΣΗ: «Αυτοί είναι οι λόγοι που ξεκίνησα και εγώ τις διαδικασίες ως πρόεδρος της ΕΠΣΗ. Ήδη συναντήθηκα με τους κ.κ. Αυγενάκη, Κεγκέρογλου θα έχω σήμερα μια επαφή με τον κύριο Κοντονή ώστε να καταλάβει ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε δικτατορία και πιστεύω ότι θα δικαιωθώ στο τέλος. Αυτό αφορά, ίσως, και τον Εργοτέλη. Εύχομαι να μην τον αφορά αλλά ίσως να συμβεί. Αυτό δεν γίνεται ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες. Να παίρνει μια ομάδα τρία πρωταθλήματα και να μένει στην ίδια κατηγορία. Τιμώρησε την ΠΑΕ ή τα φυσικά πρόσωπα. Δεν θα τιμωρήσεις τον Ερασιτέχνη που είναι η καρδιά του σωματείου. Αν ο ΟΦΗ πάει στην Γ’ Εθνική δεν μπορεί να την τιμωρήσει κανένας».

Για το που πρέπει να αγωνιστεί ο ΟΦΗ: «Η δική μου άποψη είναι και τώρα αλλά και στο παρελθόν, όσο σκληρό και αν είναι, είναι να πάει ο ΟΦΗ στην Γ’ Εθνική. Από την στιγμή που έγιναν σοβαρά λάθη από την ΠΑΕ ΟΦΗ και τις διοικήσεις του. Και δεν λέω ότι έκαναν λάθη με δόλο γιατί πιστεύω ότι όλοι οι παράγοντες που υπηρέτησαν τον ΟΦΗ και τον αγαπούσαν και είχαν και μεράκι για να τον βοηθήσουν. Αυτοί που έχουν τις τύχες της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη ΟΦΗ θα πρέπει άμεσα, αν μπορούσαν ακόμα και χθες, να συγκαλέσουν Γ.Σ. ώστε να αποφασιστεί η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί ο σύλλογος για να έχει τυπική ισχύ αυτή η απόφαση. Να αποφασίσει ότι δεν θα κατέβει η ομάδα στην Football League και πρέπει να γίνει άμεσα γιατί υπάρχουν πολλά νομικά θέματα που θα απασχολήσουν τον ΟΦΗ. Να μην πάθει ο ΟΦΗ, αυτό που έπαθε ο Άρης. Αυτά θα πρέπει να γίνουν άμεσα, να μην χαθούν οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σήμερα στον ΟΦΗ. Έχω πληροφορηθεί ότι ήδη άλλες ομάδες έχουν πλησιάσει τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ».

Για το ενδεχόμενο ενασχόλησης του με τον ΟΦΗ: «Εδώ και 15 χρόνια, από τότε που ήταν πρόεδρος ο κύριος Καζανάκης και από την εποχή του Θόδωρου Βαρδινογιάννη, πάντα διέψευδα και πάντα δικαιωνόμουν. Ακόμα και τώρα διαψεύδω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή μου. Οποιοσδήποτε παράγοντας είναι πρόκληση ο ΟΦΗ. Εγώ ούτε διοικητικά, ούτε ιδιοκτησιακά πρόκειται να εμπλακώ στον ΟΦΗ γιατί οικονομικά δεν αντέχω το βάρος του ΟΦΗ και εν πάσει περιπτώσει η δική μου φιλοσοφία είναι ότι όταν κάποιος αγαπάει κάτι, πρέπει να πάρει καρέκλα για να βοηθήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσω σαν πρόεδρος της ΕΠΣΗ και επειδή γράφονται διάφορα πράγματα για εμένα, διαψεύδω κατηγορηματικά οποιαδήποτε σενάρια εμπλοκής μου στον ΟΦΗ».

Για την παρουσία ισχυρών οικονομικών παραγόντων στον ΟΦΗ: «Είμαι σίγουρος 100% ότι υπάρχουν αξιόλογοι Ομιλήτες παράγοντες και τεράστια ονόματα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια όπως Καράτζης, Λεμπιδάκης, Λεβεντάκης και άλλοι τόσοι που χωρίς να πάθουν οικονομική ζημιά, μπορούν να βοηθήσουν τον ΟΦΗ. Πρέπει να δημιουργήσουν ένα όραμα, ελπίδα και σιγουριά στον ΟΦΗ και τον κόσμο του».

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ